Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Cultură
Anunţuri
Învăţământ
Sănătate
Administraţie
Social
Sindicate
Horoscop
Ofertă de afaceri
Umor
Comentarii
Mediu
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
6720
De la 07 Ianuarie 2003
123658706

Liberali au eşuat lamentabil, chiar ruşinos

  • 30 January 2008, 23:00

Liberalii botoşăneni au eşuat din nou în încercarea de a scoate din Consiliul Judeţean consilierii promovaţi de acest partid, respectiv: Lucian Cilinschi (foto), Vasile Ivănescu şi Corneliu Popescu. Pe ordinea de zi a şedinţei ordinare CJ Botoşani s-a aflat un proiect de hotărâre privind constatarea încetării de drept a mandatului celor trei consilieri judeţeni, în ideea înlocuirii lor cu membri supleanţi PNL. Dacă Vasile Ivănescu şi Lucian Cilinschi, membri excluşi de liberalii botoşăneni din partid au fost prezenţi, consilierul Corneliu Popescu a absentat invocând probleme la Bucureşti. Acesta din urmă şi-a prezentat însă un punct de vedere în faţa preşedintelui Consiliului Judeţean Botoşani Constantin Conţac, susţinând că este încă membru PNL. „În ceea ce îl priveşte pe Popescu, el recunoaşte că este membru de partid şi nu avem cum să luăm măsuri. Nici la el nici la ceilalţi doi nu sunt documente clare din care să reiasă că nu mai sunt membri”, a declarat preşedintele Consiliului Judeţean.
Aceasta cu atât mai mult cu cât printre documentele ce au stat la baza materialului se află şi o decizie a Consiliului de onoare şi arbitraj ce anulează excluderea din partid a consilierilor Cilinschi şi Ivănescu. Din punctul de vedere al preşedintelui Consiliului Judeţean acest proiect, privind vacantarea posturilor celor trei consilieri, nu avea cum să fie avizat pozitiv.
Comisia juridică a CJ a dat aviz negativ proiectului de hotărâre, consilierul Narcis Ştefan argumentând avizul dat. „Noi nu avem ce să aplicăm. Nu avem ce invoca drept temei pentru a sta la baza acestui proiect de hotărâre. Cum nu avem fundament juridic nu putem da aviz favorabil acestui proiect”, a precizat social democratul Narcis Ştefan.
Acesta a subliniat că pe lângă lipsa fundamentelor juridice s-a constatat chiar că statutul PNL a fost încălcat prin excluderea din partid a celor trei consilieri. La solicitarea consilierilor judeţeni liberali, iritaţi de implicarea social democratului în problemele din sânul PNL, Narcis Ştefan a venit cu situaţie concretă de încălcare a statutului. „Potrivit statului, liberalii botoşăneni pot propune la nivel Central excluderea aleşilor locali dar nu pot decide excluderea lor la nivel de Birou Judeţean. Excluderea consilierilor liberali în cauză poate fi făcută numai de Biroul Permanent Central la propunerea organizaţiei din Botoşani”, a subliniat Narcis Ştefan. Cu cinci voturi pentru, date de liberali şi 23 împotrivă consilierii judeţeni au respins proiectul privind vacantarea celor trei posturi de consilieri. (Bianca ALBU)

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.

Comentariul comentariilor (XXXVIII)
(Ioan Rotundu)
Horoscop
Scufiţa Roşie are o problemă
Newtrex vă oferă un salariu bun
Cele 17 drumuri judeţene vor intra în execuţie în 2008
Lui Humelnicu i-au ieşit pasienţele
Problema câinilor comunitari revine în actualitate
Unitatea Medico - Socială Mihăileni este în pericol
Cultura Botoşăneană îşi intră în drepturi
Sindicatele din învăţământ refuză firimiturile salariale ale guvernului
LSI nu renunţă la cadouri
Decontarea navetei profesorilor ridică probleme
APM chestionează primăriile şi agenţii economici
Opt cursuri de calificare pentru şomeri
Românul şi gripa clasică
Program TELE'M Botoşani, joi, 31 ianuarie
Jurnalul de Botoşani şi Dorohoi

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog