Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Politică
Infracţiuni
Fapt divers
Editorial
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Comentarii
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
6948
De la 07 Ianuarie 2003
112797174

Botoşani: Profesorul filozof Dolineaschi este repetent la morală

  • 30 January 2014, 23:00

După absolvirea Facultăţii de Filozofie la Ieşi în anul 1998, actualul deputat şi lider al PSD Botoşani Andrei Dolineaschi (foto) a lucrat în învăţământ doar un an de zile. Insuficient ca învăţătura din facultate să i se sedimenteze şi să înţeleagă că în viaţă profesia de dascăl, chiar dacă numai efemer practicată, te obligă la o ţinută morală exemplară. Poate că Dolineaschi, ca orice tânăr cu aspiraţii în viaţă de a deveni persoană respectabilă, o fi având şi o brumă de moralitate civică. Numai că el şi-a trădat nobila profesie de dascăl filozof în favoarea unei cariere politice, domeniu în care valorile morale se măsoară în cât mai multe ticăloşii.
Deşi în cariera politică, ca şi în cea efemeră de dascăl el nu s-a remarcat prin nimic capabil să-i impresioneze pe cei din jur, deşi n-a făcut nimic în cei şase ani de când este deputat de Dorohoi pentru obidiţii din acest oraş, în ticăloşia sa de om politic vrea să se remarce distrugând realizările celor capabili.
Mai nou, Dolineaschi s-a raliat fără vreo condiţie de ordin moral, că profesional nu se poate purta profesia de filozof cu cea de economist la o fermă, cu primarul Ovidiu Portariuc şi, împreună, s-au hotărât să demoleze tot ce s-a construit bun în municipiul Botoşani. Şi cum ce s-a construit bun nu aparţine vreunui personaj social-democrat, ci portocaliilor democrat-liberali în frunte cu Cătălin Flutur, pe acesta din urmă vor cuplul de mariaj politic Dolineaschi – Portariuc să-l distrugă.
Incapabili să facă ceva mai mult, mai bun şi mai util botoşănenilor decât a făcut Flutur, cei doi social-democraţi şi-au unit forţele să demoleze, să şteargă urmele materiale şi spirituale lăsate de Flutur în memoria colectivă a botoşănenilor.
Dacă Portariuc vine de la ferma de vaci a lui taică-su şi nu are resursa intelectuală să priceapă cum stau lucrurile în filozofia practică a vieţii umane şi că istoria o poţi doar falsifica vremelnic dar nu şi şterge definitiv, filozoful Dolineaschi ar fi trebuit să ştie foarte bine că astfel de demersuri sunt sortite eşecului şi nu pot aduce iniţiatorului decât dezavuare publică.
Dacă Dolineaschi ar fi făcut pentru dorohoieni măcar 10% din ce a făcut Flutur pentru Botoşani, ar fi primit legitimitatea de a se afirma în spaţiul public cu a da soluţii de viitor. În lipsa unui palmares politic şi profesional care să-l recomande drept consultant asupra viitorului comunităţii noastre, Dolineaschi dacă tăcea şi nu cerea demiterea lui Flutur de la conducerea societăţii Locativa Botoşani filozof rămânea. A ratat şansa de a rămâne filozof apreciat dar s-a consacrat definitiv ca aparţinând clasei politice de ticăloşi.
Să mai remarcăm faptul că Dolineaschi n-a cerut demiterea lui Flutur pe motive de manageriat sau de incompetenţă profesională ci pe motiv că Flutur şi-a exercitat dreptul de cetăţean liber în a-şi exprima public opiniile critice la adresa aleşilor, inclusiv a primarului Portariuc, sancţionând cu competenţă gafele acestuia tot mai costisitoare pentru botoşăneni.
Nepoţi ai comuniştilor, consideraţi de lumea liberă a Europei neocomuniştii doctrinei ceauşiste, Dolineaschi şi Portariuc au spaima cea mai mare de libertatea de exprimare. Iată de cei amândoi vor lacăt la gura tuturor celor care au puterea de a înţelege căile greşite spre care se îndreaptă cei doi şi le sancţionează public pentru a-i opri să ne ducă în prăpastie.
Se împlinesc, în mai, doi ani de guvernare USL iar noi, la Botoşani, nu ne-am ales decât cu scandaluri, cu ameninţări, cu reorganizări ale activităţilor bune în altele proaste, în majorări de impozite şi taxe, în limitări la dreptul de exprimare, în a fi minţiţi şi consideraţi în culisele social-democraţilor o masă de cretini care trebuite condusă musai de PSD.
Cu cât adevărul se detaşează tot mai mult de minciunile social-democraţilor, cu cât adevărul devine tot mai evident în faţa minciunilor electorale cu care USL a câştigat alegerile, cu atât spaima celor din PSD este tot mai mare. Chiar şi aşa cum este în profesia de dascăl filozof, Dolineaschi ar fi trebuit să le spună ticăloşilor săi politici că istoria are propria sa filozofie exprimată printr-o spirală a timpului. Repetarea evenimentelor din trecutul istoric în viitor se face la o altă scară valorică şi că vinovaţii răspund pentru faptele lor chiar şi post-mortem.
Portariuc şi Dolineaschi să se pregătească să dea piept cu furia populară care se dezvoltă tot mai mult în conştiinţa colectivă. Să i-a aminte domn’ profesor la replica domnitorului Lăpuşneanu: Proşti dar mulţi!
În faţa furiei populare un biet filozof repetent şi un economist specializat într-o fermă de vaci pe care a dus-o spre faliment n-au cum rezista. Vor fi turtiţi sub tăvălugul acestei furii. La replica lui Lăpuşneanu îmi permit să adaug şi eu o recomandare pentru cei doi: Să vă gândiţi la ce veţi fi când nu veţi mai fi ce sunteţi!
Dacă mai aveţi un pic de morală şi respect pentru cei care v-au ales, lăsaţi-i în pace pe cei care ştiu ce au de făcut şi ajutaţi-i să facă mai mult şi mai bine ceea ce fac. Atunci vă veţi bucura de respectul cuvenit.
Ioan Rotundu

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.

Cristina Pocora, despre condamnarea lui Fenechiu: O pierdere pentru PNL
Autoturism cu ţigări de contrabandă descoperit la Stânca
Victor Ponta susţine că ordonanţa de urgenţă privind ASF a fost "solicitată în mod expres" de CE si FMI
procurorii susţin că ordonanţa făcea jocurile în scandalul de corupţie Carpatica Asigurări
Gheorghe Coman şi-a recunoscut vinovăţia în instanţă. El a fost condamnat cu executare
Gruia Stoica a fost arestat preventiv pentru 29de zile
Relu Fenechiu, condamnat definitiv la 5 ani de închisoare cu executare
prejudiciul pe care fraţii Fenechiu şi ceilalţi inculpaţi trebuie să îl platească: 5,7 milioane lei
Relu Fenechiu s-a predat la Poliţia Iaşi
alături de el s-au predat si fratele său, Lucian Fenechiu, şi Mihai Bogdan Damian
22 de intervenţii ale pompierilor în ultimele 24 de ore
Trenuri anulate din cauza viscolului din sudul ţării
Se va declara Ţurcanu învins?!
Ioan Rotundu
Canada impune interdicţii de călătorie liderilor Ucrainei
Volksbank a pierdut irevocabil un proces colectiv pe clauze abuzive privind comisionul si dobânda
Traian Băsescu: Îmi asum eroarea de a nu fi înţeles art. 140 din Codul de procedură penală
dacă premierul nu îl corectează, devine emblema corupţiei
Horoscopul zilei
Bancul zilei: Femeile nemulţumite
Petru Bogatu: Ianuşescu, figura întârzierii în istorie
Un Portariuc travestit în detectiv
Ioan Rotundu
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă