Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Infracţiuni
Editorial
Administraţie
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Comentarii
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
4896
De la 07 Ianuarie 2003
123640321

Protest în justiţie la Tribunalul şi Judecătoria Botoşani

  • 30 January 2017, 23:00

Zeci de grefieri de la Tribunalul si Judecatoria Botosani au intrerupt activitatea, luni, pentru a participa la un protest spontan in semn de nemultumire fata de conditiile de munca si salarizare.
Acestia se plang ca elaborarea unor regulamente de ordine interioara, fara consultarea prealabila a organizatiilor sindicale, a condus la sporirea atributiilor de serviciu, fara o suplimentare adecvata a posturilor, de salarizarea inechitabila si discriminatorie in raport cu celelalte categorii profesionale din sistem, dar si de subfinantarea sistemului de justitie in ceea ce priveste drepturile salariale.
Totodata, ei se plang de disfunctionalitatile create de aplicarea noilor coduri, cu efect direct asupra activitatii, ceea ce a condus la sporirea atributiilor de serviciu, supraaglomerare si imposibilitatea efectuarii tuturor lucrarilor in cadrul unui program de opt ore, fapt care a condus la efectuarea in mod sistematic de ore suplimentare, inclusiv sambata si duminica, cu consecinte directe asupra sanatatii.
'Cerem o salarizare unitara pentru ca exista foarte mari diferente chiar intre grefierii care au aceeasi treapta si acelasi grad. In al doilea rand, noi ca si grefieri nu avem o normare a muncii. Fiecare grefier stie ora la care vine la serviciu, dar nu stie niciodata ora la care va pleca. Orele suplimentare nu se platesc si ca sa recuperam acele ore nu se poate din cauza lipsei de personal.
Odata cu schimbarea noilor coduri, desi s-a promis ca vor fi suplimentat schemele de personal, nici pana la ora aceasta nu s-a rezolvat aceasta problema. Salile de judecata, de care colegii nostri de la penal ar avea nevoie, nu sunt si nu avem conditiile necesare. Se lucreaza cu aparatura veche, iar in ceea ce priveste starea de sanatate a colegilor nostri, devine din ce in ce mai precara. In statistici se poate observa ca in randul grefierilor este cea mai mare rata a mortalitatii prin surmenaj'
, a afirmat grefiera Carmen Bucatariu, citata de Agerpres.

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.

Horoscopul zilei de 31.01.2017
Bancul zilei: Romantism modern
Merkel, semnal dur pentru politicienii penali:
O diluare a intensitatii combaterii coruptiei si o relativizare a statului de drept si a politicii reformiste ar reprezenta un semnal absolut gresit in Romania
Judecatorii au anulat cele 43 de memorandumuri privind autonomia teritoriala adoptate de consilii locale din Harghita
Moment grotesc in istoria justitiei.
Cateva scene de la dezbaterea organizata de Florin Iordache
Iohannis: Guvernul nu poate sa treaca peste vointa cetatenilor.
Solicit Guvernului sa abandoneze demersurile privind gratierea si modificarea Codurilor penale
Cerere a unei participante la dezbaterea despre gratierea puscariasilor:
De ce nu ne aratati si celula lui Dan Voiculescu, ca suntem curiosi
De ce-o fi vrând Tăriceanu să curgă sânge?
Ioan Rotundu
DNA cere mecanisme mai puternice de contracarare a atacurilor fara precedent
declansate de trusturi de presa partizane ale unor curente politice
De unde-şi trag seva îndărătniciei?
Ioan Rotundu
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog