Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Economic
Editorial
Sănătate
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Comentarii
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
10200
De la 07 Ianuarie 2003
118209286

Ioan Rotundu

Cum continuă judecătorii să-l şicaneze pe Pitorac

  • Protejând-o pe Mihaela Lazăr care i-a devalizat contul firmei
  • 30 January 2018, 23:00

Dacă în plan penal Constantin Pitorac a pierdut, deocamdată, duelul cu Mihaela Lazăr, practicantul de insolvenţă care i-a devalizat contul firmei, avocatul Iftode (foto) a deschis împotriva acesteia un proces civil pentru daune delictuale.
Acţiunea a fost înregistrată la Tribunalul Botoşani – Secţia contencios administrativ formând obiectul dosarului nr. 2068/40/2017, datat 03.05.2017. Prin această acţiune Constantin Pitorac a cerut instanţei de judecată s-o oblige pe Mihaela Lazăr să-i restituie sumele ridicate ilegal din contul firmei, sume care depăşesc 800 mii lei. Dealtfel, prin Ordonanţa de clasare a cercetării penale împotriva Mihaelei Lazăr, procurorul constată că sumele au fost ridicate ilegal din contul societăţii dar, susţine procurorul, legea penală nu prevede sancţiuni pentru astfel de fapte.
Ce n-a ştiut Pitorac în momentul în care avocatul său a iniţiat acţiunea civilă era faptul că Mihaela Lazăr se bucura de o largă bunăvoinţă din partea judecătorilor. Prima şicană la care a fost supus Pitorac a fost aceea că i s-a cerut să timbreze acţiunea cu timbru judiciar la valoarea sumei revendicate, ceea ce însemna că trebuia să depună la Fisc suma de peste 9 mii lei, o sumă pe care Pitorac n-o avea. Cererea lui Pitorac de a plăti taxa de timbrul judiciar la finalizarea procesului i-a fost respinsă prin încheierea şedinţei de judecată din 11 mai 2917.
Pitorac cere reexaminarea cererii sale la un alt judecător care prin încheierea de şedinţă din 23 mai 2017 hotărăşte: „Admite cererea de reexaminare. Dispune amânarea plăţii taxei judiciare de timbru în cuantum de 9961 lei până la rămânerea definitivă a hotărârii din dosarul nr. 2068/40/2017 a Tribunalului Botoşani. Definitivă. Pronunţată în şedinţă publică, azi, 23.05.2017.”
Când Pitorac a răsuflat uşurat că a trecut de bariera taxei şi se poate trece la judecata propriu-zisă, altă şicană i-şa căzut ca un trăsnet. La termenul de judecată din 26 septembrie 2017 Mihaela Lazăr cerce suspendarea procesului până ce procurorul, care de doi ani tergiversa cercetările, va da o soluţie i finală. Bineînţeles că judecătorul n-a stat pe gânduri şi „În temeiul art.413 alin. 1 pct.2 NCPC, suspendă judecata cauzei până la finalizarea dosarului nr. 4715/P/2015 din 03.09.2015 al Parchetului de pe lângă Judecătoria Botoşani. Cu recurs pe toată durata suspendării. Pronunţată în şedinţă publică, azi, 26.09.2017.”
Blocat cu procesul, Pitorac insistă asupra procurorului să finalizeze ancheta. Am explicat în ediţia de ieri cum a finalizat procurorul Ostafie această anchetă. Cert este că Mihaela Lazăr a fost găsită vinovată de fapte ilegale dar pentru că legea penală nu le pedepseşte ea rămâne cinstită şi corectă şi pe mai departe.
Pentru că în cercetarea penală lucrurile s-au tranşat în favoarea Mihaelei Lazăr, Pitorac a cerut instanţei de judecată reluarea procesului civil. Dar altă piedică a venit din partea judecătorului. I s-a cerut din nou taxa de timbru. Degeaba a explicat Pitorac că nu el a cerut suspendarea procesului ci Lazăr şi că el are deja o decizie judecătorească de scutire a acestei taxe. Judecătorul a respins orice obiecţie şi l-a atenţionat pe Pitorac că dacă nu achită taxa de timbru judiciar i se închide procesul.
Contestaţia depusă de Pitorac la această nouă piedică este judecată de un alt judecător din cadrul Tribunalului Botoşani care decide: „Admite cererea de reexaminare a taxei judiciare de timbru stabilită prin Încheierea din data de 14.12.2017, formulată de reclamanta S.C. C&E S.R.L. Constată că reclamanta nu datorează taxă judiciară de timbru pentru cererea de repunere pe rol a cauzei. Definitivă. Dată în camera de consiliu. Pronunţată în şedinţa publică, azi, 28.12.2017.”
În faţa acestei dovezi incontestabile că Pitorac nu trebuie să achite taxa de timbru judiciar, judecătorul de dosar, neavând încotro, fixează termen de judecată pentru data de 30 ianuarie a.c. La procesul de ieri, convins că judecătorul, nimeni altul decât preşedintele Tribunalului Botoşani Aniţa Manole, este vădit părtinitor în favoarea Mihaelei Lazăr, avocatul lui Pitorac a cerut recuzarea acestuia, noul termen de judecată fiind stabilit pentru data de 20 februarie a.c.
Ioan Rotundu

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.

Teodorovici: Formularul 600 nu mai trebuie depus
Propunere de scădere a impozitului pentru firmele românești care fac export
Atac la SPP cu ricoşeu la preşedintele Iohannis
Ioan Rotundu
Sistemul medical romanesc, perceput drept cel mai slab din Europa.
Romania ocupa ultimul loc in Indexul European al Consumatorului de Sanatate pentru al doilea an consecutiv
"Problema in Romania e la autorizatii, avize, birocratie. Stam destul de bine la nivelul taxelor"
Lia Olguta Vasilescu: Scad salariile pentru 3% dintre bugetari
Corina Cretu confirma ca la Bruxelles se discuta despre alocarea fondurilor europene
in functie de respectarea principiilor statului de drept
Juncker i-a urat succes Vioricai Dancila,
adaugand ca Romania nu ar fi completa fara ancora valorilor Uniunii Europene
Donald Tusk, catre premierul Viorica Dancila:
Responsabilitatea guvernului dumneavoastra de a apara valorile europene este importanta si va sta la baza prosperitatii, stabilitatii si securitatii Romaniei
Horoscopul zilei de 31.01.2018
Bancul zilei: Secretul bieţii centenarului
O invitatie la negociere
Jurnalul de Botoşani şi Dorohoi

Blogul lui Rotundu
Arhivă