Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Editorial
Învăţământ
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Decese
Reportaje
Mediu
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
9191
De la 07 Ianuarie 2003
118488417

Modernizarea DN 20 Botoşani – Ştefăneşti a avansat vizibil

  • Ioan Rotundu
  • 3 February 2022, 20:26

Lucrările de modernizare a drumului naţional DN20 pe segmentul Botoşani – Ştefăneşti începute în luna iunie 2021 au avansat simţitor. Lucrarea este executată de un grup de firme asociate sub conducerea societăţii româneşti Autotehnorom SRL, respectiv: Opr Asfalt SRL Timişoara, Obras Publicas y Regadios SA. din Toledo/Spania, Evalcons Tech SRL din Bacău şi are o valoare de 208.444.894,73 lei fără TVA, cu o durată de execuţie de 24 de luni din care 7 au şi trecut.
Cele mai grele şi sensibile lucrări sunt cele de la intrarea şi ieşirea din localitatea Stăuceni şi Drislea, în aceste segmente de drum în pantă terenul neavând stabilitate şi nici în cei peste 50 de ani de când se tot fac lucrări nu s-a reuşit o stabilizare.
Ca soluţie tehnică în zona localităţii Stăuceni s-a ales realizarea unui apeduct a cărui picioare de sprijin sunt adânc înfipte în sol, adică până la stratul nemişcător. Aşa cum se poate vedea şi din fotografia realizată la punctul de lucru de la dealul dintre Stăuceni şi Victoria, linia apeductului s-a conturat.
Rămânere în urmă pare a fi la lucrările podului de peste râul Suliţoaia în zona localităţii Silişcani unde picioarele podului încă n-au fost turnate în format complet.
Cert este că la stadiul general la care au ajuns lucrările este posibil ca în acest an lucrarea să fie finalizată, adică înainte de termenul stabilit prin contract.

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.

Ajunsă o ruină, victimă a lăcomiei Bisericii
Ioan Rotundu
De ce a înflorit corupţia în Româna?!
Ioan Rotundu
Ce stă ascuns în spatele răspunsului obraznic al Ade Macovei?
Ioan Rotundu
Consilierul PMP implicat în scandalul de la Mogoșoaia și-a retras demisia
/ Ce spune președintele partidului Cristian Diaconescu
Horoscopul săptămânii 31.01 – 6.02.022
Bancul săptămânii: Greşeala lui Dumnezeu din Geneza
Catrenul săptămânii
Ioan Mamaische
Condoleanţe
Ciudăţeniile admirate ale patronului Ioan Roşu de la Admir
Ioan Rotundu
Dosarul zilei: Garda de Mediu acuzată de nepăsare
Jurnalul de Botoşani şi Dorohoi

Blogul lui Rotundu
Arhivă