Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Editorial
Horoscop
Umor
Gastronomie
Remember
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
37836
De la 07 Ianuarie 2003
108678816

Ce Curtea de Conturi n-are ochi să vadă

Botoşani: La Protecţia Copilului există funcţionari căpuşă

  • 30 July 2013, 23:00

Potrivit legii, în cadrul Direcţiei Judeţene de Asistenţă Socială şi Protecţia Drepturilor Copilului Botoşani funcţionează două comisii. Comisia Judeţeană pentru evaluarea persoanelor cu handicap pentru adulţi şi o comisie similară pentru copii cu dizabilităţi. Tot potrivit legii, în aceste comisii sunt cooptaţi şi funcţionari ai Direcţiei.
De exemplu, din Comisia pentru protecţia copilului fac parte angajaţii Direcţiei Loredana Mocanu – membru, Silvia Simiuşc㠖 secretar şi Loredana Nechifor psiholog. Comisia are ca preşedinte pe Nicolae Colesniuc, nimeni altul decât secretarul general al Consiliului Judeţean Botoşani şi, cum alt fel, vicepreşedinte pe Maria Felicia Mihai – directorul instituţiei.
De opt ani de zile şedinţele acestor comisii se desfăşoară în timpul programului normal de lucru, iar funcţionarii Direcţiei sunt plătiţi atât pentru funcţia ocupată în organigramă, cât şi pentru că participă la lucrările comisiei. Iniţial, când am primit aceste informaţii, am zis că la mijloc îi vorba de rea credinţă şi invidie colegială. Numai că, ieri, adică miercuri, 30 noiembrie a.c., s-a întrunit Comisia pentru persoane adulte.
Convocată la ora 12.00, şedinţa a început în jurul orei 13.00, condusă de directorul adj. Elena Lupu. Când reporterul nostru s-a prezentat la sediul Direcţiei, în jurul orelor 14.00, i s-a spus că nu poate lua legătura cu directorul adj. Elena Lupu deoarece aceasta se află în plină şedinţă de Comisie.
Pentru a fi siguri că întrunirea Comisiei în timpul programului nu este un caz singular, ne-am informat de la alţi angajaţi ai instituţiei, dar şi persoane ce-au trecut prin comisie la ce ore se ţin, de obicei, şedinţele Comisiei. La unison, toţi cei interpelaţi au declarat că şedinţele au loc în timpul programului de lucru. În perioada când preşedintele Comisiei de expertiză medicală pentru adulţi era medicul Moruzi, un Control al Curţii de Conturi Botoşani a sesizat anomalia că funcţionari ai direcţiei sunt plătiţi, pentru aceeaşi muncă, de două ori.
Atunci au fost imputate şi recuperate de la funcţionari toate drepturile salariale plătite nelegal. De atunci, la Direcţia Copilului, Curtea de Conturi a efectuat mai multe controale, fără a mai sesiza aspectul. Cineva ne-a şoptit că la mijloc îi vorba de influenţa politică a unor persoane sus puse din interiorul PSD, cu mare putere de influenţă asupra conducerii Curţii de Conturi Botoşani, dar şi persoane din interiorul Consiliului Judeţean.
Faptul că secretarul general al CJ, Neculai Colesniuc, este preşedinte al Comisiei, opiniem că şi dumnealui s-a aflat în situaţia de a se înfrupta de două ori, pentru aceeaşi muncă, din banul public. Să mai adăugăm că prin aceste comisii mai figurează, ca membru, comisarul de poliţie Cristian Silveanu, dar şi Victor Raveica – director adj. al Direcţiei Muncii Botoşani, ambii funcţionari publici plătiţi din banul public. Poate că luând cunoştinţă de informaţiile din acest material, cei de la Curtea de Conturi vor deveni mai receptivi la modul în care se cheltuie banul public şi-i vor ajuta pe cei care au greşit să revină pe drumul cel drept al legii. (Ioan Rotundu)
JDB 1 decembrie 2005

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.

Horoscop
Bancul zilei: Căsătoria cu probleme
Gastronomie: O masă copioasă, la un restaurant cu pretenţii noi
Săracii bogaţi!
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă