Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Editorial
Horoscop
Umor
Comentarii
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
5248
De la 07 Ianuarie 2003
123695421

Botoşani: Nebunia salariaţilor de la secţia Psihiatrie

  • 30 July 2014, 23:00

Faptul că nu îşi mai iau sporurile la nivel maxim îi determină pe angajaţii Secţiei de Psihiatrie a Spitalului Judeţean să regrete vremurile când unitatea în care îşi desfăşoară activitatea era spital şi nu secţie la „Mavromati”.
Medicul coordonator al secţiei, Radu Nevinglovschi, a transmis Consiliului Judeţean o adresă prin care arată că dorinţa salariaţilor este ca autorităţile judeţene să facă demersuri pentru ca secţia să redevină spital de Psihiatrie. Cadrele medicale de la Psihiatrie se plâng că secţia nu ar mai fi la fel de bine aprovizionată cu medicamente, dar şi că veniturile li s-au diminuat.
„Medicamente sunt, nu se poate nimeni plânge că nu ar fi aprovizionaţi bine. Ce cer li se dă. Durerea este la sporuri. Dar noi am spus că vom da sporurile ca înainte atunci când vom avea buget suficient. Cei de la Psihiatrie au venit cu datorii foarte mari la Judeţean tocmai pentru că s-au dat sporuri fără să se ţină cont de cât era bugetul. Oricum dacă mai rămânea spital de categoria a V-a nu ar mai fi putut să dea acele sporuri, că dădea faliment unitatea medicală”, a declarat Gheorghe Damian, managerul Spitalului „Mavromati”.
Adresa înaintată de şefii secţiei de Psihiatrie la Consiliul Judeţean nu are însă şanse să îşi găsească rezolvarea la care speră mare parte din personalul medical. Gheorghe Sorescu (foto), vicepreşedintele Consiliului Judeţean, a recunoscut că o astfel de decizie în momentul de faţă, de a readuce Psihiatria la statut de spital, ar fi în dezavantajul acestei unităţi.
„Criteriile actuale de clasificare a spitalelor ar readuce Psihiatria la spital de categoria a V-a dacă s-ar accepta decomasarea, ceea ce ar însemna o finanţare inferioară celei din momentul de faţă”, a declarat Gheorghe Sorescu.
Autorităţile spun însă că nu este exclus ca la nivelul Ministerul Sănătăţii să se regândească criteriile de clasificare a spitalelor şi atunci s-ar putea lua în calcul o eventuală revenire asupra comasării spitalelor din judeţ. (Doina Marcu)
3.12.2012

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.

Ipocrizia lui Dragnea şi impozitul pe credinţă
Viaţă politică fără miză
Bancul zilei: Raţiune zdruncinată
Horoscopul zilei
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog