Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Sănătate
Alune americane
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Important
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
10802
De la 07 Ianuarie 2003
118490028

Botoşani: Noi imixtiuni ale lui Nechifor în activitatea Staţiunii Popăuţi (III)

  • n escrocul dacă nu-i şi mincinos, nu-i escroc destul, spune no veche zicală românească
  • 30 May 2013, 23:00

Din echipa de control, care a avut ca temă implicaţiile lui Ionică Nechifor asupra activităţii Staţiunii Popăuţi şi a făcut parte dr.ing. Radu Răducu, dr. ing. Vicovan Petru – Gabriel şi ec. Fabian Gheorghe. Cu alte cuvinte, controlorii sunt buni cunoscători ai profesiei lor şi n-au făcut nici un fel de concesii, rezistând tuturor presiunilor de a-l scoate basma curată pe Nechifor.
Dar să continuăm şi cu restul aspectelor verificate de către echipa de controlori. Ca să contracareze efectul implicaţiilor sale (în actul de contzrol sunt numite „imixtionări”) în activitatea Staţiunii, Ionică Nechifor a înaintat, în numele Asociaţiei Moldoovis a cărei preşedinte este, o adresă către Academia de Ştiinţe Agricole şi Silvice Bucureşti prin care a reclamat disfuncţiuni grave în activitate, ceea ce a adus Staţiunea în prag de dezastru financiar.
Reclamaţia sa a fost înregistrată la Academie sub nr. 1100 din 29 martie 2013. Nechifor a reclamat că la Staţiune secretarul ştiinţific Gheorghe Brădăţean ar avea o atitudine arogantă şi nu colaborează cu Asociaţia Moldoovis. Realitatea a ieşit la iveală chiar în faţa controlorilor, când solicitat să argumenteze cele reclamate, Nechifor l-a luat la ceartă pe Brădăţean „…a avut loc o discuţie în contradictoriu cu preşedintele ACO Moldoovis şi secretarul ştiinţific Brădăţean Gheorghe discuţie provocată de tonul arogant şi autoritar al preşedintelui ACO Moldoovis, la care D-mil Brădăţan Gheorghe a reiterat faptul că preşedintele ACO Moldoovis nu are dreptul să se imixtioneze în activitatea SCDCOC Popăuţi – Botoşani.”
Nechifor n-are nici un drept legal de a crea ingerinţe în activitatea Staţiunii şi cu toate acestea este aproape zilnic văzut în incinta acesteia şi dând ordine, totul pe seama amiciţiei şi colaborării sale cu actualul director interimar Marian Florea. Mai mult, Nechifor a implicat politicul în activitatea Staţiunii, aducând sponsorizări în susţinerea unei conferinţe în cursul anului 2012, conferinţă pe tema oilor karakul şi în desfăşurarea căreia era direct interesat, aspect reţinut în actul de control ca o imixtiune a politicului în cercetarea ştiinţifică.
S-a mai lăudat Nechifor la Academie că a salvat animalele Staţiunii, sponsorizând furajarea acestora cu 20 tone furaje. Verificarea a stabilit că Staţiunea avea asigurat necesarul de furaje, iar „sponsorizarea” lui Nechifor era de fapt o şiră de paie vechi a Staţiunii depozitată în afara perimetrului spaţiului administrativ. Minciuna a avut picioare scurte.
„Acest aport ar fi constat într-o cantitate de 20 tone paie vechi de grâu care au aparţinut tot staţiunii numai că erau depozitate în afara incintei fermei” – stă consemnat în Nota de constatare.
Şi, în sfârşit, controlorii au pus punctul pe „i”, când au verificat cele reclamate de Nechifor cum că angajaţii Staţiunii umblă beţi prin curte, nu se achită de obligaţiile de serviciu, nu respectă programul de lucru etc.
„La data controlului nostru precum şi în perioada de trei zile cât am stat la SCDCOC Popăuţi – Botoşani nu am văzut personal care să consume băuturi alcoolice, să fie în stare de ebrietate şi nici să se considere ca fiind stăpânii unităţii. Credem mai degrabă că anumite atitudini din partea cercetătorilor sunt determinate de dorinţa de a apăra unitatea de ingerinţe externe, tendinţa de a acapara patrimoniul unităţii şi de a îndepărta din unitate o serie de cercetători incomozi” – este una din concluziile controlorilor.
Controlorii au mai stabilit că între colectivul de angajaţi şi actualul director nu există comunicare, directorul ia decizii aberante şi fără legătură cu obiectul de activitate al Staţiunii, iar de consultat se consultă doar cu Nechifor, care aşa cum s-a mai stabilit, nu are nici un drept legat de a călca prin curtea Staţiunii, darămite şi să ia decizii în numele acesteia, cum se întâmplă, având acceptul directorului Marian Florea, totodată şi angajat al său la Moldoovis.
Imixtiunile lui Nechifor în activitatea Staţiunii au mers până acolo când s-a implicat direct în proiecţia bugetară pentru anul 2013. „Considerăm că referirea la eficentizarea activităţii staţiunii, la organigramă, la proiecţia bugetară pentru anul 2013 nu este problema ACO Moldoovis, acest lucru confirmând încă odată faptul că factori externi staţiunii încearcă să găsească motive şi mijloace ca această unitate să nu mai fiinţeze ca unitate de cercetare” – este o altă concluzie a controlorilor.
Mai are cineva îndoieli asupra modului în care vrea Ionică Nechifor să apere patrimoniul Staţiunii Popăuţi?
În episodul următor vă voi prezenta şi punctul de vedere al secretarului ştiinţific Gheorghe aBrădăţan, după care voi arăta şi care au fost concluziile finale ale controlului, concluzii extrem de interesante şi care clarifică multe aspecte din disputa pe seama Staţiunii Popăuţi. (Va urma)
Ioan Rotundu

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.

Horoscop
Bancul zilei: Concediu în Tailanda
Prinţul Charles a sosit cu o aeronava privata pe Aeroportul din Târgu Mureş
Vin banii pentru transportului elevilor navetişti
Se înmulţesc contrele premierului la adresa miniştrilor liberali
Noua lista a medicamentelor compensate ar putea intra in vigoare la 1 august
Cutremur in imperiul mediatic al lui Dan Voiculescu
Alune americane
Ioan Rotundu
Loteria Română: Rezultatele de la tragerea din 30.05.2013
Jurnalul de Botoşani şi Dorohoi

Blogul lui Rotundu
Arhivă