Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Infracţiuni
Anunţuri
Sănătate
Sport
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Religie
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
24248
De la 07 Ianuarie 2003
112935086

Botoşani: Opoziţia aufăcut flenduri proiectul de rectificare propus de Portariuc

  • 30 May 2014, 23:00

Vineri, consilierii locali botoșăneni s-au întâlnit în ședință ordinară, iar printre altele au avut votat rcctificarea de buget propusă de primarul Ovidiu Portariuc. Planurile edilului-șef au fost date însă peste cap de bariera aleșilor de la PNL, PDL, PNŢCD şi un consilier de la PP-DD, care au amendat proiectul formulat de Ovidiu Portariuc.
Printre altele, consilierii au tăiat sumele necesare pentru realizarea utilităţilor la ansamblul de locuinţe pentru tineri de pe terenurile Armatei şi a celui de pe strada Ion Creangă. Alianța din CLM susține că a prioritizat investițiile în municipiul Botoșani și s-a declarat mai mult în favoarea obiectivilor începute în oraș, dar nefinalizate încă, din lipsa banilor.
Au fost retrase sume de la realizarea sistemului informatic al Primăriei, achiziţionarea căsuţelor din lemn, de la realizarea site-ul Primăriei, soft management documente, soft gestionare intervenţii edilitare, realizarea sistemului de irigaţii în parcul Junior şi al Primăriei, sumele fiind direcţionate către lucrări în unităţile de învăţământ, la străzi, spre exemplu pe străzile Luizoaia, Vâlcelei, Dimitrie Bolintineanu, pentru împrejmuirea unor parcuri, pentru reabilitarea Spitalului TBC şi pentru bucla de tramvai.
,, Vreau să remarcaţi cu toţii că Alianţa Răului se transformă în Alianţa Binelui pentru cetăţean, care de data aceasta, cu surse bugetare identificate foarte serios, cu o colaborare foarte bună a consilierilor locali şi o parte a aparatului de specialitate al Primăriei, a identificat surse importante de bani. Sunt lucrări imperios necesare, care se vor vedea în oraş şi noi cei care am propus acest amendament le dăm de lucru celor din Executivul Primăriei pentru a se vedea ceva şi în oraş”, a spus Florin Ghiorghiţă.
De aici și până la discuții în contradictoriu, șicane și jigniri mai mult mai mai puțin voalate nu a mai fost decât un pas. În cele din urmă, proiectul a fost votat cu amendamentele depuse de consilierii din opoziţie.
,Votăm așa orice mizerii”, a întrebat mai mult retoric consilierul Cosmin Andrei, nemulțumit, care a primit răspuns de le președintele de ședință, Cătălina Lupașcu: ,, Aveți votul ca mod de sancționare dacă considerați că proiectul este murdar”. (Liana Anuței)

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.

Bancul zilei: Simbolurile politicii româneşti
Anunț Urban Serv
Octavian Bellu si Mariana Bitang au demisionat din COSR
Senatorul PSD Sorin Constantin Lazar, urmarit penal de DNA pentru abuz in serviciu
Bulgaria: Tanar ales europarlamentar din intamplare
Diplomat rus despre consilierul prezidential Iulian Chifu: "A dat cu rahat si s-a ascuns"
Angela Merkel isi anunta sprijinul pentru Juncker la sefia Comisiei Europene
Mircea Basescu, santajat de ginerele si fiica lui Bercea Mondial
Pretul energiei ar putea creste cu 1-2% din cauza taxei pe stalp
Protocol intre Ministerul Educatiei si BOR privind predarea religiei in scoli
Măsuri de siguranță sporite luate de jandarmii botoșăneni de Ziua Copiilor
Liviu Conțac este liber
Sculptorul Marcel Mănăstireanu a primit vineri titlul de cetățean de onoare al municipiului Botoșani.
Pe lângă sprijinul primarilor PSD am avut și sprijinul primarilor PNL și PDL
CPU de la Secția de Pediatrie scapă de griji de la 1 august
Horoscopul zilei
Jurnalul de Botoşani şi Dorohoi

Blogul lui Rotundu
Arhivă