Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Politică
Infracţiuni
Anunţuri
Economic
Fapt divers
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Mondene
Reportaje
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
41298
De la 07 Ianuarie 2003
111216626

Botoşani: Bătăuşul din fruntea Primăriei Flămânzi descris de victimă

  • Ioan Rotundu
  • 30 May 2016, 23:00

Mihaela Ungureanu este una dintre victimele lui Dan Oloeru, în prezent primarul oraşului Flămânzi. În 1997, Oloeru era student la Facultatea de Educaţie Fizică Iaşi iar întruna din seri s-a aflat la discoteca din localitate. Tot la discotecă se afla şi Mihaela Ungureanu, o tânără din Flămânzi în vârstă de vreo20 de ani. Cei doi se cunoşteau de mai mult timp, aveau cerc comun de prieteni iar Oloeru fusese în casa familiei Ungureanu în mai multe rânduri.
În acea seară nefastă pentru Mihaela, Dan Oloeru şi cu gaşca lui din Tamba, o gaşcă de temut în tonă, a văzut-o şi s-a îndreptat spre ea. Fără vreo altă explicaţie i-a băgat mâna în păr, a lovit-o cu sălbăticie de i-a distrus dantura din faţă, i-a spart arcada, i-a rupt o mână. Inconştientă, Mihaela şi-a revenit când e afla deja la spital.
A fost dusă mai întâi la spitalul din Flămânzi unde portar era tatăl lui Oloeru. De aici a fost trimisă la Spitalul judeţean Botoşani dar pentru că situaţia sa era gravă a fost dusă imediat la Clinica de urgenţe medicale din Iaşi. În jurul a 50 de zile de spitalizare a trebuit să suporte Mihaela Ungureanu până ce au reparat-o medicii.
Când a depus plângere la Poliţia Flămânzi, de aici i s-a recomandat ca nu cumva să cedeze şi să de împace cu Dan Oloeru pentru că pe numele acestuia sunt mai multe reclamaţii pentru acte de violenţă, că deşi a fost în mai multe rânduri sancţionat la Legea 61 privind ordinea şi liniştea publică el nu s-a liniştit. Referitor la comportamentul violent al lui Dan Oloeru trebuie explicat că şi fratele său Mişu l-a secondat, adică a avut un comportament violent de bătăuş. În urma dosarului întocmit de către Poliţia Flămânzi, Dan Oloeru a fost trimis în judecată.

Pe parcursul procesului a avut un comportament şi o atitudine insolentă faţă de judecători şi n-a dat semne că ar regreta fapta comisă. În final a fost condamnat la doi ani închisoare cu suspendare şi obligat să plătească Mihaelei daune în sumă de 5 milioane lei plus cheltuielile de judecată iar la cele două spitale, respectiv Botoşani şi Iaşi cheltuieli în sumă de peste 100 mii lei în banii de la nivelul anului 1997.
Arogant şi cu o atitudine sfidătoare faţă de sentinţa judecătorească, Oloeru n-a plătit nici daunele către Mihaela, nici cheltuielile de spitalizare, în schimb a avut tupeul ca în anul 2013 să ceară reabilitarea. Completul de judecată care a luat spre dezbatere dosarul de reabilitare i-a cerut dovezi că a plătit daunele către Mihaela şi cheltuielile către cele două spitale.
Oloeru a încercat să mintă completul de judecată în susţinând că i-a plătit daunele Mihaelei prin tatăl său de la care are şi o chitanţă de mână. Bineînţeles că totul era doar o manevră menită să-i ducă în eroare pe judecători. Când i s-a cerut acea chitanţă, Oloeru a spus că a pierdut-o. În realitate cineva l-a atenţionat că dacă chitanţa este un fals riscă să fie anchetat pentru o astfel de infracţiune.
A mai încercat Oloeru s-o contacteze telefonic pe Mihaela Ungureanu, între timp căsătorită şi plecată la Petroşani cerându-i să semneze un act cum că i-a achitat daunele conform sentinţei judecătoreşti, fără însă a-i da şi banii. Mihaela a refuzat să devină părtaşă la a minţi completul de judecată iar lui Oloeru i s-a respins reabilitarea, judecătorii dându-şi seama că acesta nu numai că nu s-a corijat dar continuă să fie predispus la noi infracţiuni.
Cum au decurs aceste evenimente neplăcute din viaţa sa, Mihaela Ungureanu ne-a relatat totul printr-un interviu telefonic înregistrat şi pe care îl fac public pentru ca toţi cei care îl vor asculta să-şi dea seama ce fel de personaj violent este actualul primar al oraşului Flămânzi.
Mihaela nu vrea banii lui Oloeru aşa cum a stabilit instanţa de judecată, vrea doar ca acesta să plătească pentru actul de violenţă de care a dat dovadă şi în urma căruia ea a avut de suferit, purtând pe tot restul vieţii semnele violenţei fizice. Mihaela vrea ca şi Oloeru să simtă pe tot restul vieţii sale ceea ce simte şi ea când îşi aminteşte de acele momente de groază consumate la discoteca din Flămânzi.
Stă în putinţa cetăţenilor din oraşul Flămânzi să repare imaginea oraşului prin a alege un primar care să le redea demnitatea şi credibilitatea publică, un primar care să-i respecte şi pe care să-l respecte.

N.R. – Dacă veţi da clik pe imaginea cu Dan Oloeru veţi putea asculta interviul cu Mihaela Ungureanu.


Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.

Suharău: Miting electoral realizat cu multă trudă
Lia Olguta Vasilescu: DNA a extins urmarirea penala pentru spalare de bani
DNA cere 14 ani de inchisoare pentru Puiu Popoviciu in dosarul terenului subevaluat
Prognoza meteo pentru marti si miercuri
ANM: Vremea pentru doua saptamani
5,8 miliarde de euro pusi la bataie pentru prroiectele europene ale Romaniei de autostrazi cai ferate si metrou
O gorila a fost ucisa pentru a salva viata unui baiat de 4 ani care a cazut in cusca sa
Depozit de furaje, distrus într-un incendiu
Intentia lui Jean-Claude Juncker de a vizita Rusia starneste rezistenta din partea SUA si a mai multor tari europene
Bucurestiul, in vizorul propagandei de la Kremlin.
Rossia 1 va difuza un reportaj care prezinta Romania ca o tara din lumea a III-a
Horoscopul zilei de 31.05.2016
Bancul zilei: Spovedanie
Comisarul şef Bunduc şiţa sărbătorit pensionarea în pădurea Voronei
Candidat la Primăria Suharău
Un ţărănist la Primăria Botoşani
Jurnalul de Botoşani şi Dorohoi

Blogul lui Rotundu
Arhivă