Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Infracţiuni
Administraţie
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
2078
De la 07 Ianuarie 2003
122887727

Editorial

Diabolic sau scelerat? Şi una, şi alta!

  • Ioan Rotundu
  • 30 May 2018, 23:00

În urma celor decise ieri de către Curtea Constituţională a României nu cred că se mai poate îndoi cineva că în spatele acestei decizii n-a stat însuşi Liviu Dragnea. Dovada ne-a oferit-o Florin Iordache care, înainte de această pronunţare, a făcut două deplasări la CCR fără să ştim cu exactitate care a fost scopul lor.
După ultima vizită la CCR, Iordache a declarat că preşedintele Iohannis va fi obligat să respecte ce va scrie în decizia CCR, adică s-o revoce pe Koveşi. De unde ştia Iordache ce va sta scris în decizia CCR înainte ca judecata să aibă loc şi decizia să fie făcută publică? Ştia din cele stabilite cu preşedintele Valer Dorneanu, această unealtă a PSD-ului care. în ciuda avertismentele Ministerului de externe şi s-a dus la Moscova pentru a-l asculta pe Vladimir Putin cum denigrează Uniunea Europeană şi membrii săi. Trebuie ştiut că Valer Dorneanu a plecat la Moscova fără acceptul Ministerului de Externe şi al Preşedinţiei României dar a avut dezlegare de la Liviu Dragnea.
Iată încă învăţămintele transmise de Putin lui Dorneanu cu privire la modul în care trebuie interpretate libertăţile democratice şi separaţia puterilor în stat au început să dea roade. De ieri, procurorii nu se mai supun legii, nu se mai supun Consiliului Superior al Magistraturii, nu preşedintelui României ales prin vot direct de către milioane de români, ci se supun profesional, necondiţionat, ministrului Justiţiei Tudorel Toader sau care va fi de acum înainte.
Ministrul Justiţiei este om politic, este numit în funcţie puterea politică aflată la guvernare. Din moment ce ministrul are autoritate deplină asupra procurorilor, independenţa justiţiei a fost pur şi simplu spulberată prin decizia de ieri a CCR. Nici măcar CSM-ul nu va mai avea un cuvânt de spus în numirea procurorilor şefi şi a celui general. Puterea, deplin discreţionară, a fost oferită de judecătorii CCR ministrului Justiţiei şi, prin el, lui Liviu Dragnea.
Decizia de ieri a CCR nu numai că încalcă flagrant Constituţia României dar şi principiile fundamentale ale Constituţiei Europene ale cărei prevederi primează în faţa celor din Constituţia României.
Cum spunea judecătorul Dănileţ, fost membru CSM, de ieri procurorii nu vor mai putea deschide anchete penale împotriva politicienilor de rang înalt dacă Liviu Dragnea nu va fi de acord. Nu vor mai putea continua anchetele începute dacă Dragnea nu le va da acceptul. Iar dacă vreun procuror şef va îndrăzni să nu-i urmeze indicaţiile, prin ministrul Justiţiei, Dragnea îl va demite imediat din funcţie.
De ieri, justiţia în România a revenit la vremurile premierului Adrian Năstase şi ale ministrului său de Justiţie Rodica Stănoiu când niciun politician de soi sau funcţionar al statului nu putea fi cercetat dacă cei doi nu-şi dădeau acceptul. Vremurile când şeful Parchetului Naţional Anticorupţie condus de dorohoianul Ioan Amarie, numit în funcţie în ciuda celor două accidente auto mortale la activ, îl suna pe Adrian Năstase sau pe Rodica Stănoiu au revenit în forţă. Acum, cine va lua locul Codruţei Koveşi îl va suna pe Liviu Dragnea sau Tudorel Toader.
Decizia CCR a venit exact când Liviu Dragnea se afla în vizită oficială în Elveţia. Când va reveni în ţară va declara cu vocea-i calmă şi sfătoasă că el nu comentează deciziile CCR, instituţie a cărei independenţă o respectă cu stricteţe. Va explica în maniera sa diabolică cum că nu cunoaşte detalii pentru că n-a fost prezent în ţară. Nici ponta, când în Parlament s-a consumat „,marţea neagr㔠nu era în ţară şi nu ştia nimic din cele puse la cale în Parlament legat de dinamitarea democraţiei şi a statului de drept.
Este o practică a liderilor PSD ca atunci când se pun la cale atacuri asupra statului de drept să-şi caute o deplasare peste hotare. De la „marţea neagră”, iată, am ajuns şi la „miercurea neagră”
. Achitările venite pe bandă rulantă în ultima perioadă din partea judecătorilor de la ÎCCJ pentru Victor Ponta, Dan Şova. Călin Popescu Tăriceanu, Tony Greblă şi alţii mai micuţi în rang, controalele îndesite şi îndrăcite ale celor de la Inspecţia Judiciară asupra procurorilor DNA şi a instanţelor de judecată teritoriale unde se judecă dosare ale unor baroni locali de rang naţional, modificarea de către Comisia Iordache a codurilor penale în favoarea infractorilor de rang înalt, ieşirile publice ministrului Justiţiei Tudorel Toader de a lua sau propune măsuri în favoarea infractorilor şi de a bloca lupta împotriva corupţiei etc. au fost în permanenţă semnale că Liviu Dragnea, un scelerat al actualei puteri, pune în aplicare un plan de acaparare a puterii totale în stat.
Dragnea n-are a se lupta pentru funcţia de preşedinte. Îi este suficient să-l lase pe preşedinte fără putere., Iar CCR îi pune planul în aplicare prin fiecare nouă decizie pronunţată. Vocea străzii, care să apere valorile democraţiei şi ale statului de drept a devenit anemică. Nu s-a speriat Dragnea de ea când era puternică, când sute de mii de cetăţeni au ieşit în stradă. Acum nu-i pasă nici cât i-a pasat în acele vremuri geroase ale începutului de an 2017.
Diabolic şi scelerat, în curând Liviu Dragnea va avea asupra noastră drept de viaţă şi de moarte. Cei săraci vor fi şi mai săraci iar bogaţii şi mai bogaţi. Cine să ne înţeleagă drama naţională prin care trecem? Cei care aplaudă decizia PSD de a naţionaliza banii de la Pilonul II de pensii, lăsând copii şi nepoţii lor fără bani de pensie n-au discernământul necesar să înţeleagă ce le va oferi viitorul. De fapt, în aceştia stă puterea lui Dragnea şi a clicii sale. Părerea mea!

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.

Horoscop zilnic 31.05.2018
Brăila, fără transport public de aproape o săptămână
Șoferii și vatmanii sunt în grevă: Condițiile de muncă sunt ca în Uganda
Bancul zilei: Politeţe nudistă
Dăncilă, despre aprobarea Programului de împrumuturi pentru tineri:
Dacă obţinem toate avizele vom ieşi cu el săptămâna aceasta
Iohannis, despre posibilitatea ca Pilonul II de pensii să devină opțional:
E începutul sfârșitului pentru acest sistem
Tudorel Toader, după decizia Curții Constituționale:
Preşedintele nu are nici o abilitare legală pentru evaluarea competenţelor procurorilor de rang înalt
Curtea Constituțională: Există conflict între puteri în cazul respingerii revocării şefei DNA
Dăncilă anunţă o evaluare a rezultatelor fiecărui minister la un an şi jumătate de guvernare
De ce a primit România mai mulți bani de la UE pentru bugetul 2021-2027
Siegfried Mureșan: Va urma o negociere foarte dură. Guvernul României trebuie să apere aceste creșteri de alocări
Ghizdeanu: CNSP nu are bani pentru a susține Programul "Investește în tine",
dar va primi
Am depus plângere penală împotriva mai multor ofiţeri ai SRI şi procurori
Ponta: Încă trei parlamentari din PSD vor veni la Pro România
Raluca Turcan: CCR a fost deturnată de la apărarea Constituției
și a fost transformată în avocatul intereselor private ale coaliției PSD-ALDE
Șerban Nicolae: E de discutat serios despre suspendare,
dacă Iohannis refuză revocarea șefei DNA
Fostele judecătoare Viorica Dinu și Antonela Costache, condamnate la închisoare cu executare.
Decizia este definitivă
Cine sunt judecătorii care îl obligă pe Iohannis să o revoce pe șefa DNA și ce partide i-au susținut
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog