Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Infracţiuni
Anunţuri
Fapt divers
Editorial
Învăţământ
Sport
Horoscop
Ofertă de afaceri
Umor
Mondene
Comentarii
Publicitate
Pamflet
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
6357
De la 07 Ianuarie 2003
123658343

Femeile pesediste îşi vor ataca, fără scrupule şi milă, adversarii

  • 30 March 2008, 23:00

Femeile pesediste din Botoşani sunt oarecum favorizate faţă de colegii lor de partid. Datorită liderei Organizaţiei de Femei a PSD Botoşani, Viorica Afrăsinei, care a fost selectată dintr-un lot de 16 traineri la nivel naţional, candidatele botoşănence au beneficiat zilele acestea de un curs de instruire menit să le ajute sensibil în viitoarea luptă electorală. Este vorba de proiectul „Femei politicieni de succes” derulat în judeţul nostru în perioada 28 -30 martie de Organizaţia Naţională de Femei PSD în colaborare cu Fundaţia Friedrich Ebert din Germania.
„Am ales să organizăm prima dată acest curs în Botoşani pe de o parte fiindcă doamna Viorica Afrăsinei l-a urmat şi a fost selectată printre cei mai buni 4 traineri, dar şi datorită faptului că judeţul Botoşani promovează foarte mult femeile. Este ca un fel de recompensă. Urmează să ţinem acest curs şi în zona Olt, Mureş şi Bucureşti”, a declarat preşedintele Departamentului Egalităţii de Şanse PSD la nivel naţional, Maria Lazăr.
Training-ul a fost constituit din patru module, predate „cursantelor” de Crina Slev (Târgu Mureş), specializată în tehnici şi metode de campanie, Liliana Ţolaş (Hunedoara) – comunicare, Ileana Savu (Bucureşti) – construcţia programului social democrat şi nu în ultimul rând de botoşăneanca, Viorica Afrăsinei (foto) ce şi-a perfecţionat colegele de partid referitor la pregătirea campaniei electorale. Cu prilejul training-ului au fost prezenţi la Botoşani preşedinta Fundaţiei Friedrich Ebert în România, Ştefani Moser, cât şi coordonatorul de proiect, consilier în cadrul fundaţiei în cauză, Cristian Chiscop. Norocoasele beneficiare au fost în număr de 20, viitoare candidate pesediste. Din acestea, trei fiind aspirante ale funcţiei de primar. Mariana Huţu pentru Vârfu Câmpului, Angela Toma Grădinaru – comuna George Enescu şi Anduţa Cotloană pentru Româneşti. Manuela Zarug, Silvana Tudorache, Tamara Ciofu, Maria Paraschiv, Doina Fedorovici fiind doar câteva din pesedistele ce vor candida pentru funcţia de consilier local sau judeţean.

Nu există tabu şi nici limite
Cele trei candidate pentru Primărie au susţinut câte o prezentare de campanie în echipă. „Omul rău”, după cum singur s-a autointitulat şi care până la urmă s-a dovedit a fi mai blând decât a vrut să dea impresia, Cristian Chiscop a apreciat eforturile făcute de femeile pesediste, având totuşi ceva sfaturi de dat. „Nu există tabu şi nu există limite”, le-a spus acesta, în sensul că adversarii se vor folosi de orice mijloace pentru a le discredita, indiferent dacă acuzele sunt reale ori ba.
În vreme ce nu vor avea limite în a-şi scoate în evidenţă calităţile şi realizările. „Spuneţi întotdeauna: Candidez pentru că îmi pasă!” şi „Oamenii aleg speranţe, nu bilanţuri”, au fost alte două sugestii pe care candidatele le-au primit din partea specialistului. La acest capitol, Crina Slev, trainerul din Mureş a propus ca şi candidatele botoşănence să fie supuse unei „probe de foc” ce se practică în localitatea din care provine. Mai exact, pentru a fi bine pregătite să facă faţă tuturor provocărilor, candidatele să susţină testul celor 100 de întrebări. Candidatul este „aruncat” într-o cameră cu potenţiali adversari politici care vor încerca să-l anihileze cu întrebări.

Sfătuite să nu adopte metoda lui Florin Egner
Pesedistele botoşănence s-au dovedit a fi destul de conştiincioase, Maria Lazăr apreciindu-le drept serioase şi atente în demersul de a studia, lucru ce le va aduce o bilă albă în campanie. Şefa Organizaţiei PSD Botoşani le-a sfătuit să lucreze în echipă, chiar şi atunci când ies la atac. „Atacul pe cont propriu şi nu cu echipa nu este o alegere bună. Această greşeală a făcut-o Florin Egner în campania trecută când a candidat la funcţia de primar. Nu trebuie uitat acest lucru”, a precizat lidera pesedistelor botoşănene, Viorica Afrăsinei.
Cât priveşte cursul, participantele au mărturisit că acesta a fost interesant, nu neapărat din punct de vedere politic, cât pentru experienţa în a le demonstra bărbaţilor că şi ele pot fi competente şi poate chiar într-o mai mare măsură decât ei. „Prin acest curs s-a urmărit completarea modului în care colegele noastre trebuie să acţioneze în campanie. Sunt cazuri în care deşi au toate calităţile necesare, din timiditate nu reuşesc să îşi promoveze destul imaginea”, a mai adăugat Viorica Afrăsinei. (Eliza Sofian)


Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.

Ministrul Adomniţei a răstignit DJT, lăsând-o fără bani
Femeia de serviciu mai presus de Văcăroiu ori Ştefan Baban
Când inteligenţa se opreşte în gardul raţiunii
Ioan Rotundu
Deputatul Buhăianu se ia de fostul şef
Plouă cu bani guvernamentali şi la Botoşani
Comentariul comentariilor (LXXXVII)
(Ioan Rotundu)
Primele note de 10 de la „Dansez pentru tine”
Păţania preotului fustangiu
Horoscop
Ajutaţi-l pe Dragoş!
Vinde avantajos un apartament
Mai puţină birocraţie...
Program TELE’M Botoşani, luni, 31 martie
Crosul Jandarmeriei s-a bucurat de o amplă participare
Unii îşi rup oasele la muncă, iar alţi le fură agoniseala
Lacom după băutură, a încurcat sticlele
Ziarişti neaveniţi atacă Ipoteştii
„Avem trei candidaţi de primari cu mari şanse”
Arestaţi-l pe Dumnezeu!
Jurnalul de Botoşani şi Dorohoi

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog