Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Politică
Editorial
Administraţie
Alune americane
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Gastronomie
Reportaje
Comentarii
Important
Pamflet
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
12046
De la 07 Ianuarie 2003
120748687

Botoşani/Flămânzi: La şcoala Tamba copiii de grădiniţă sunt terorizaţi

  • teroriştii sunt elevii de liceu cu un comportament de sălbatici
  • 30 March 2014, 23:00

Mai multe sesizări sosite săptămâna trecută pe adresa redacţiei ne-au atras atenţia asupra unei situaţii deosebite existente la şcoala din Tamba, instituţie care aparţine de Liceul Tehnologic „Nicolae Bălcescu”. Aici funcţionează în acelaşi corp de clădire atât o grădiniţă cu copii de la 4 la 7 ani, cât şi mai mute clase cu elevi de liceu care se pregătesc în specializarea prelucrarea lemnului.
Problema sesizată se referă la comportamentul inadecvat al elevilor de liceu care, frecvent îi deranjează pe copii de la grădiniţă şi pe educatoarea acestora. „Mai tot timpul, dar mai ales în timpul pauzelor, elevii cei mari fac o gălăgie infernală, înjură, ţipă, trântesc uşile, ce mai, se comportă ca nişte sălbateci. Mai nou, principala „distracţie” a elevilor de liceu este să se izbească intenţionat în uşa de la grădiniţă, lucru care îi sperie atât pe copii cei mici cât şi pe educatoarea acestora, care are în jur de 50 de ani. Nu mai vorbesc de starea sub orice critică a grupurilor sanitare, care sunt folosite atât de copii de 4-5 ani cât şi de cei de 17-18 ani.
Nu avem nimic împotriva faptului că aceste clase funcţionează împreună cu grădiniţa, problema vizează disciplina. Unii părinţi deja şi-au mutat copii la alte grădiniţe, dar nu-i putem muta pe toţi pentru că grădiniţa din Tamba este necesară şi trebuie să existe. Ideal ar fi să se revină la forma iniţială, când în afara celor mici învăţau aici elevii din cursul primar”
, se menţionează în sesizarea primită la redacţie.
Situaţia, se pare, îi nelinişteşte şi pe vecinii din zonă, aceştia trezindu-se deseori cu gunoaie în faţa caselor sau chiar cu geamuri sparte, mai ales în sezonul cald, în care liceenii aruncă cu pietre după fructele din copacii acestora. Informată asupra sesizărilor, profesoara Maria Dariciuc (foto), directoarea Liceul Tehnologic „Nicolae Bălcescu”, s-a arătat surprinsă şi de această dată de faptul că aspectele semnalate au ajuns la urechile presei „înainte ca dânsa să fie informată”.
Apoi, încercând să justifice reclamaţia, profesoara ne-a explicat că învăţământul primar de la Şcoala Tamba a fost desfiinţat din cauza scăderii numărului de elevi din clasele I-IV din zonă, susţinând că „în caz contrar, ar fi trebuit să funcţioneze clase cu doar 3-4 copii”. Pe de altă parte, grădiniţa nu poate fi mutată în altă parte pentru că este necesară în acel cartier, iar copiilor de 4-5 ani le-ar veni foarte greu să se deplaseze la altă grădiniţă.
Aşa că, celor mici, nu le rămâne decât să rămână împreună cu elevii de liceu din clasele a IX-a şi a X-a de la secţia „tehnica prelucrării lemnului” şi cu cei de profesională, dintr-a XI-a, de la clasa „tâmplar universal”.
„Motivul pentru care aceşti elevi învaţă la Şcoala Tamba este legat de faptul că acolo este atelierul de lemnărie”, a explicat profesoara Dariciuc. Referitor la conflictul dintre elevii de liceu şi cei de la grădiniţă, directoarea Liceul Tehnologic „Nicolae Bălcescu” a promis: „mă voi autosesiza şi voi verifica elementele semnalate, urmând să văd şi eu ce se întâmplă acolo dimineaţa”.
În ceea ce ne priveşte, ne manifestăm scepticismul faţă de rezultatul investigaţiei şcolare care urmează să aibă loc, mai ales că, în ultimii ani, nici unul dintre cazurile abuzive sau care încălcau regulamentul şcolar, semnalate directoarei Dariciuc, în viziunea dânsei „nu s-au confirmat”. E uşor să te speli pe mâini cu astfel de argumente mai ales când şti că, din punct de vedere politic, PNL-ul lui Ţurcanu îţi asigură spatele (şi funcţia). Şi asta fără să faci mai nimic…
(Gabi Gomboş)

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.

Horoscopul zilei
Bancul zilei: Dilema autorităţilor
Reţeta zilei: Drob de miel
Alune americane
Traian Băsescu a cerut sprijinul liderului PPE Joseph Daul pentru
ca Acordul de asociere dintre UE si Republica Moldova să se semneze pe 27 mai
Ne-ai păcălit, Dan Voiculescu! In loc de Ministerul Armoniei ai făcut Antena 3!
Un militar roman a murit în Afganistan. Alţi 5 au fost răniţi
Tătarii din Crimeea vor autonomie în cadrul peninsulei
Ludovic Orban: PNL a scăzut la 10-12% in sondaje după ruperea USL
dar acum e pe un trend ascendent
Poliţia belgiană încearcă să cenzureze afişele pentru un spectacol de dans înainte de vizita Chinei
Presa-n gura lu' Rotundu: Emisiunea din 28.03.2014
Lumea lu' Rotundu: În lupta cu capitalismul
Loto România: Numerele câştigătoare la tragerea din 30.03.2014
Costele, şi ulciorul tău nu va mai merge de multe ori la izvor!
Liderul popularilor europeni confirmă că PNL isi pregăteşte trecerea la PPE
Dacă Occidentul acceptă lovitura de stat de la Kiev, atunci trebuie sa accepte o Crimee rusă
Victor Ponta: Reducerea CAS cu 5% are şanse foarte mari, dar nu înainte de vizita FMI şi CE
USL se poate reface dacă Antonescu nu va mai fi preşedintele PNL dacă aş fi preşedinte, categoric l-aş graţia pe Gica Popescu
Mândria de a fi băsist
Ioan Rotundu
Patimile pascale ale lui Victor Mihalachi
Ioan Rotundu
Jurnalul de Botoşani şi Dorohoi

Blogul lui Rotundu
Arhivă