Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Politică
Infracţiuni
Economic
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Gastronomie
Reportaje
Comentarii
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
3230
De la 07 Ianuarie 2003
123100305

pnl

Botoşani/Vorniceni: Belelele primarului PSD se sparg în capul primarului PDL

  • 30 March 2015, 23:00

Profesorul Ovidiu Corleciuc (foto 1), care a fost primarul PSD al comunei Vorniceni două mandate şi jumătate, în ultimii patru ani de activitate a adus comunei numai necazuri. Accesând o serie de programe cu finanţare de la Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale – Agenţia pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale (succesoare a Agenţiei de Plăţi pentru Dezvoltare Rurală şi Pescuit), Corleciuc a derulat o serie de investiţii de modernizare a drumurilor localităţii dar şi modernizări de imobile.
Investiţiile au fost acordate, prin licitaţie publică, societăţii Tehnic Asist SRL cu sediul în Cătămărăşti Deal, comuna Mihai Eminescu, patron Mirel Vlas.
În urma unor anchete ale procurorilor DNA, fostul primar a fost găsit vinovat de câteva infracţiuni şi trimis în judecată. Omul s-a îmbolnăvit brusc de inimă şi cap, urmând cu succes tradiţia baronilor din PSD care atunci când au de răspuns în faţa legii leşină brusc pe treptele Senatului sau pe scările DNA-ului ori îşi înscenează o sinucidere gen Adrian Năstase.
Jurnalul l-a atenţionat pe primarul Corleciuc când încă mai stătea în scaun că societatea Tehnic Asist a lucrat prost şi n-a finalizat toate lucrările stabilite prin proiect. Nu ne-a ascultat şi a ajuns să dea cu subsemnatul la DNA, başca fiind obligat la plata unei sume de câteva miliarde de lei.
Dar afacerile derulate de primarul Corleciuc, necinstite şi cu concurenţa societăţii Tehnic Asist, au ieşit la suprafaţă şi după ce Corleciuc a demisionat din funcţie pe motive psihice. A fost ales primar Toader Leampăr, susţinut de PDL. Omul a căutat să rezolve problemele încurcate de Corleciuc în aşa fel încât să nu fie păgubită primăria.
Aşa s-a născut dosarul 6188/40/2912 prin care Primăria Vorniceni a contestat o sumă de plată impusă de Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale – Agenţia pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale(succesoare a Agenţiei de Plăţi pentru Dezvoltare Rurală şi Pescuit) pe motiv că decontările lucrărilor nu s-au făcut corect. Numai că suma pretinsă poza a fost plătită de Corleciuc în contul societăţii Tehnic Asist, care societate trebuia să o restituie Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale – Agenţia pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale.
Tehnic Asist, odată cu banii în cont, s-a făcut că plouă, dacă nu cumva o fi fost vreo înţelegere între patronul Vlas şi fostul primar Ciorleciuc. Cert este că noul primar Toader Leampăr a iniţiat un proces prin care încerca recuperarea sumei cerută de AFIR de la cei pe care-i considera vinovaţi.
Interesant, dar procesul iniţiat a fost câştigat la Tribunalul Botoşani de către Primăria Vorniceni. Câştig de cauză a avut şi la Curtea de Apel Suceva. Numai că Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale – Agenţia pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale (succesoare a Agenţiei de Plăţi pentru Dezvoltare Rurală şi Pescuit) a declarat recurs la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Secţia contencios administrativ. Ceva s-a întâmplat la această instanţă pentru că ambele sentinţe prin care Primăria câştiga procesul au fost desfiinţate şi s-a dat câştig de cauză Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale – Agenţia pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale.
Decizia judecătorilor de la ICCJ este suspectată de o rezolvare politică, în sensul că un adevăr evident pentru două instanţe de judecată a devenit brusc un neadevăr. Problema este că soluţia pronunţată de ICCJ în 19 februarie 2015 este irevocabilă şi a fost pusă în executare. ANAF Săveni a înfiinţat imediat poprire pe conturile Primăriei şi din debitul de 8 miliarde lei vechi 4 miliare au şi fost luate din contul instituţiei.
În Momentul în care se vor lua şi cele 4 miliarde rămase, activitatea Primăriei Vorniceni va fi paralizată complet. Cui să se plângă primarul Leampăr de vreme ce a refuzat anul trecut să vireze la PSD, rămânând fidel PDL-ului? Leampăr a declarat că va încerca să obţină un ajutor financiar de la Guvernul Ponta. Greu de crezut că va reuşi.
Adrian Marcu

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.

Reţeta zilei: Musaca de miel
Bancul zilei: Diferenţă între angajaţi
Horoscopul zilei
D'ale Fiscului: Urzici confiscate, fast-food inchis pentru 90 de lei si 10.000 amenda pentru o sticla de palinca
Senatorul PNL Cristian Bodea despre Gelu Diaconu, seful ANAF
Stalin ar fi fost mandru de un asemenea asasin de chiaburi
Victor Ponta, intrebat despre excesele ANAF-ului
Daca exista abuzuri, vor fi sanctionate / Vad ca exista deja o fratie a evazionistilor
Atac la Codul de Procedura Penala. Cum vor sa-i scape cativa senatori PSD pe corupti de catuse, de arest si de mandatul de aducere
E oficial Guvernului roman sa retraga depagubirile acordate fratilor Micula
pentru ca sunt ajutor de stat ilegal. Romania, intre ciocan si nicovala
Consiliul Fiscal arata cartonasul rosu Codului Fiscal si de procedura
Tragediile românilor de la Lunca și Fântâna Albă-comemorate la Darabani
Geo Dărăbăneanu
Pentru incompetenţa DLAF, nota de plată va fi achitată la anul
Ioan Rotundu
Sergiu Lucinschi, fiul fostului presedinte al Moldovei, este anchetat de procurorii DNA
Un proiect de lege care ar permite functionarilor sa-si angajeze rudele a fost adoptat tacit de Senat
De ce să-ţi plăteşti taxele când ANAF e-n slujba fanarioţilor lui Vâlcov?
Jurnalul de Botoşani şi Dorohoi

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Catalin Flutur Valeriu Iftime
Ultimele articole de pe blog