Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Economic
Fapt divers
Editorial
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Reportaje
Comentarii
Anchete
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
44203
De la 07 Ianuarie 2003
111219531

Botoşani: Deputata Mincă a furat starul campaniei electorale încălcând legea

  • Ioan Rotundu
  • 30 October 2016, 23:00

Ieri, deplasându-mă din nou spre satul Sinăuţi pentru a vedea ce s-a mai întâmplat la casa bătrânei Panovia Manziuc, nu mică mi-a fost mirarea să văd în buricul oraşului Bucecea montate bannere ale ALDE pe stâlpii E.ON.
Pentru că oficial campania alegerilor parlamentare se declanşează începând cu ziua de 11 noiembrie, ora 00.00, am făcut investigaţii pentru a afla cine sunt cei care au montat aceste bannere şi din a cui dispoziţie. Pentru început l-am sunat pe primarul oraşului Bucecea, medicul veterinar Andron Ţâmpău. Primarul tocmai ieşise din biserică şi habar nu avea că are prin oraş montate bannere pe drumul naţional care traversează centul localităţii. L-am rugat să se intereseze pentru că-l voi suna mai spre seară.
După amiază l-am sunat din nou şi mi-a declarat c㠄Bannerele au fost montate de către Sorin Radu Alexandrescu, preşedintele Organizaţiei orăşeneşti ALDE Bucecea din dispoziţia deputatei Liliana Mincă care este preşedintele interimar al ALDE Botoşani. L-am somat să le dea jos pentru că mâine (n.n. – luni) voi sesiza Autoritatea electorală.”
Aşadar, deputata Liliana Mincă nu numai că a furat starul campaniei electorale a alegerilor parlamentare din 11 decembrie a.c dar a încălcat în mod grosolan şi legea. Pentru a fi montate aceste bannere era nevoie de aprobarea conducerii E.ON şi obţinerea autorizaţiei de la primărie. Bannerele au fost montate fără a fi obţinute aceste aprobări.
Dar gravitatea constă în faptul că bannere au fost afişate cu încălcarea legii iar. Autoritatea Electorală, prin reprezentanţii de la Botoşani, ar trebui să-i aplice deputatei legea ca să afle şi ea că Botoşaniul nu-i un judeţ fără câini de pază iar pozaiar ea poate face ce-i trece prin mintea de politician apărător al corupţilor şi corupţiei care este ALDE condus de cuplul Călin Popescu Tăriceanu şi Constantin Daniel
. Pe bannere stau scrise sloganurile electorale „Îţi redăm pensia” şi „Îţi redăm speranţa”. Sunt sloganuri lipsite de sens pentru că nimeni n-a confiscat pensiile românilor ca să le redea ALDE iar speranţa a fost tot timpul reazemul nostru pentru viitor şi nu le-a fost confiscată niciodată românilor nici măcar în vremurile de mare restrişte cum au fost pentru Moldova cele ale lui Duca Vodă.
La întoarcere, în localitatea Cucorăni care aparţine de comuna Mihai Eminescu, pe clădirea fostului sediu al Pajiştei, trona un banner cu mutrele lui Călin Popescu Tăriceanu şi Constantin Daniel, promiţând nu ştiu ce pentru judeţul Botoşani, textul neputând fi citit integral pentru că bannerul era contorsionat de vântul puternic. Comuna Mihai Eminescu fiind fieful familiei deputatului liberal Verginel Gireadă, şi el candidat pentru un nou mandat ca şi Mincă, iată că puternicul Gireadă este boicotat electoral chiar la el acasă.
Spunea cu ceva timp în urmă actualul ministru de Interne Dragoş Tudorache că Poliţia este pregătită să intervină imediat ce va fi sesizată că se încalcă Legea electorală. Iată că noi tocmai am sesizat-o public.
Să-i vedem dacă au curajul s-o ia la întrebări pe deputata impertinentă şi s-o sancţioneze pentru că a încălcat legea într-un mod flagrant şi dispreţuitor. M-aş mira s-o facă, mai ales Poliţia Botoşani, care, este ştiut din campaniile anterioare, este controlată de PSD iar ALDE este parte componentă a troicii care apără corupţii şi corupţia, troică formată din PSD-ALDE-PRU.

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.

Presa-n gura lu' Rotundu: Emisiunea din 28.10.2016
Lumea lu' Rotundu: Prin cenuşa Imperiului Austriac
Văculeşti: Poliţistul Gutău şi primarul Gângă după ce ş-au servit cu miere, acum îşi dau de băut fiere
Ioan Rotundu
Horoscopul zilei de 31.10.2016
Bancul zilei: Sex cu substrat
Turist american atacat de un urs in zona Pietrele lui Solomon din Brasov
Peste 40 de epave de nave bizantine si otomane, descoperite pe fundul Marii Negre
de o misiune internationala
In 2015, romanii din Italia au declarat venituri de peste 5,5 miliarde de euro
Un monument dedicat victimelor de la Colectiv a fost dezvelit la locul tragediei
Justitia germana se confrunta din nou cu cazul "copiilor-hoti" din Romania
UE si Canada au semnat acordul de liber schimb
Bătrâna Manziuc nu mai are bani să-şi termine casa
Miliţienii PSD-ului amendează dreptul la libera exprimare
Ioan Rotundu
Jurnalul de Botoşani şi Dorohoi

Blogul lui Rotundu
Arhivă