Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Cultură
Infracţiuni
Anunţuri
Fapt divers
Editorial
Sănătate
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Mondene
Comentarii
Publicitate
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
10193
De la 07 Ianuarie 2003
118489419

Fermă piscicolă în municipiul Botoşani

  • 3 April 2008, 23:00

Ieri, consilierii locali s-au ciondănit timp de o oră pentru a aproba în final concesionarea unei suprafeţe de 5.000 mp de păşune situată în zona Căminului Indragro timp de 15 ani. Asta la solicitarea unui botoşănean care vrea să acceseze în zonă un proiect cu fonduri europene. Proiect ce presupune o pensiune turistică, o exploataţie piscicolă pe iazul proprietate, cu amenajări în vederea pescuitului sportiv.
Unii consilieri au reproşat că se ia din păşunea municipiului, alţii că perturbă mediul în zonă prin mirosuri, alţii au reproşat că redevenţa impusă de Primărie este prea mică. Primarul municipiului Botoşani, Cătălin Flutur i-a asigurat că este spre beneficiul municipiului să se aprobe concesiunea, dar dacă nu sunt de acord, poate să retragă proiectul de pe ordinea de zi. Lucru cu care consilierii nu au fost de acord, cu toate că alţii au propus amânarea lui.
„Este o solicitare a unui botoşănean, unul din puţinii care şi-a bătut capul să aducă fonduri europene la Botoşani. Un proiect cu un Grant de 75 la sută şi mai are nevoie de o bucată de teren. El are 14.000 mp. Nu e aproape de Căminul Indagro. Este o toloacă nefolosită în momentul de faţă. Anul acesta nu a venit nimeni să concesioneze păşunile de la municipiul Botoşani, deşi noi acum cinci luni de zile, tot în zona respectivă, am sporit păşunea oraşului cu 370.000 mp. Vrea să facă un lucru bun în oraş, vor fi asigurate nişte locuri de muncă. Cu 5.000 metri pârloagă ce câştigăm? , a informat primarul Cătălin Flutur.
Acesta a specificat că trebuie încurajate astfel de iniţiative şi nu puse piedici. Sau să li se întoarcă spatele investitorilor pentru ca în locul cu pricina să pască eventual zece oi. La rândul său, viceprimarul Florin Ghiorghiţă a atras atenţia că municipalitatea cheltuieşte mai mult cu igienizarea zonei, condiţie în care dacă se aprobă concesiunea, ar câştiga 100 milioane lei vechi anual.
În final proiectul a trecut, singura condiţie fiind ca redevenţa să fie de 1,81 lei pe mp/an pe durata execuţiei obiectivului, dar nu mai mult de doi ani, urmând ca după punerea în funcţiune să fie majorată cu 50 la sută. (Eliza Sofian)

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.

Vor pământul Staţiunii Popăuţi
Prefectul şi-a lăsat o portiţă de scăpare
Dan Andreescu – asul pleoştit din mâneca PC
„Proşti, proşti!”
Ioan Rotundu
Lista ANL a stârnit destule nemulţumiri
Festivalul Mărţişorului are loc cu altă denumire
Turneu de primăvară în mediul rural botoşănean
Guvernul şi-a întors faţa către botoşăneni
Ziua NATO sărbătorită la Botoşani
Ziua Jandarmeriei, sărbătorită alături de prefect
Munteanu a revenit asupra revenirii unei declaraţii anterioare
Politia Comunitară împarte noi sancţiuni
Apel la solidaritate către românii din Canada
Cum se poate obţine domiciliul stabil în Italia
Limba română, predată în toată Europa
Prin refuzul primirii Macedoniei în NATO, Grecia riscă să destabilizeze Balcanii
Comentariul comentariilor (XC)
(Ioan Rotundu)
Cristina Rus si Delia Matache se lupta pentru a ramane in concurs
Gabi Jugaru pune la cale o păcăleală naţională
Leşin… de la prezervative
Horoscop
Program TELE’M Botoşani, vineri, 4 aprilie
Ofertă interesantă
Jurnalul de Botoşani şi Dorohoi

Blogul lui Rotundu
Arhivă