Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Cultură
Fapt divers
Sănătate
Administraţie
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Gastronomie
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
6708
De la 07 Ianuarie 2003
123658694

Botoşani: Scandalul imaşului a luat amploare

  • 3 April 2013, 23:00

Ieri, zeci de crescători de animale din zona mărginaşă a Botoşanilor s-au adunat din nou pe imaşul situat ăn vecinătatea Staţiei de epurare a societăţii Nova Aopaserv. Cetăţenii au ţinut să reclame că Nicolae Lungu, cel care are imaşul în concesiune din anul 2010 face legea după cum îi sunt interesele.
Prin ameninţări, prin violenţă şi prin mituirea unor funcţionari din Primăria Botoşani, spun cetăţenii, acest Lungu nu are frică de nimeni şi de nimic. Preluând in concesiune imaşul printr-o licitaţie trucată, Lungu i-a pus pe crescătorii de animale să-i plătească lui o tacă de păşunat, taxă pe care a fixat-o după cum a crezut de cuviinţă. Oamenii au apreciat că sumele încasate s-ar ridica anual la 10.000 lei, adică 100 milioane lei vechi.
Pentru banii încasaţi nu a eliberat nicio chitanţă iar cine nu achita taxa cerută era ameninţat că va fi călcat cu maşina sau că-i va omorî animalele dacă le prinde la păşunat. În plus, Lungu a mai încasat, pe lângă banii de la cetăţeni, şi subvenţia europeană de la APIA, o sumă care, spun cetăţenii, s-ar ridica la vreo cinci mii de euro.
Firesc ar fi fost ca din aceşti bani Lungu să fi amenajat pe păşune adăpători şi să ai acoperit căminele existente şi părăsite în care cad frecvent animalele oamenilor. Nici măsuri de protejare a animalelor de a nu mai pozacădea în bazinele Staţiei de epurare nu s-au luat.
Cetăţeni precum Dutcă, Radeş sau Mateiuc s-au plâns de abuzurile la care au fost supuşi de Lungu. Toţi cei prezenţi au declarat că Lungu se bucură de protecţia unui funcţionar de la Cadastru din Primăria Botoşani numit Puiu Cezar. Acest funcţionar a sărit în apărarea lui Lungu şi în şedinţa de Consiliu Local Municipal, când crescătorii de animale s-au prezentat şi au protestat ca să nu i se mai dea imaşul lui Lungu.
Informat de cele petrecute pe imaşul în cauză, viceprimarul Viorel Iliuţă, cel care răspunde de aceste terenuri, a declarat că s-a format o comisie din consilieri municipali care va ancheta situaţia creată şi care va stabili dacă Neculai Lungu are vreo vinovăţie. Trebuie de spus că nemulţumirea crescătorilor de animale este justificată de vreme ce se apropie timpul ca animalele să fie scoase la păşunat iar ei nu ştiu care vor fi condiţiile.
Un lucru este cert: ei nu mai vor ca Neculai Lungă să mai deţină imaşul în concesiune. Se va vedea dacă nu cumva funcţionarii de la Cadastru vor reuşi şi în acest an ca Neculai Lungu să devină stăpânul imaşului.
Reportajul filmat se va difuza sâmbătă, 6 aprilie, pe postul local de televiziune Tele’M, începând cu ora 19.00, cu reluare luni dimineaţă, 8 aprilie, ora 10.30.
Ioan Rotundu

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.

Horoscop
Bancul zilei: Ouăle românului şi turiştii americani
Gastronomie: Ciorbă picantă de vită
Cum va fi împărţită România şi ce s-a discutat la prima dezbatere publică pe tema regionalizarii
care sunt capitalele regionale preferate de cetăţeni
A doua răzgândire a lui Victor Ponta
a trimis la CSM propuneri pentru procuror general şi şef DNA
Tolontan explică de ce vrea Voiculescu reducerea TVA la pâine
Peste doi - trei ani se va relua discuţia legată de revizuirea tratatelor UE
Cine sunt procurorii nominalizaţi de Victor Ponta
pentru funcţiile de conducere de la Parchetul General si DNA
Dacă vom desemna un ministru al Justiţiei acesta va retrage propunerile de procurori şefi
Reabilitarea termică a blocurilor va fi autorizată de Primărie
Vicele Sorescu recunoaşte că la Nova Apaserv sunt probleme grave
Panarama de la Filarmonică are şi prelungiri
Executorii judecătoreşti vor debranşa datornicii către Modern Calor
Se roagă la biserica din curtea spitalului să prindă rând la sala de operaţii
Botoşani: La Spitalul judeţean paturile vor fi îngrădite ca la copii
Apetroaie prevesteşte dezastrul creat prin desfiinţarea DSP
Secretara primăriei Prăjeni vrea director în CJ
Contestatul Morar devine prim-adjunct al procurorului general
Inimile copiilor bat mai puternic la Teatrul Vasilache.
Jurnalul de Botoşani şi Dorohoi

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog