Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Editorial
Horoscop
Umor
Important
Anchete
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
11392
De la 07 Ianuarie 2003
120806665

Generalul premier şi plagiator

Ciucă a depus jurământ de credinţă baronilor din PNL

  • Ioan Rotundu
  • 6 April 2022, 21:42

Nicolae Ciucă, cel care a ajuns general şi şef al Marelui Stat Major al Armatei Române printr-un plagiat ruşinos al tezei de doctorat s-a decis să devină şi conducătorul Partidului Naţional Liberal fondat de Brătenii care au făurit istoria modernă a României.
Florin Câţu a mirosit de ceva timp că demiterea sa din fruntea PNL este iminentă. Excesiv de orgolios şi conflictual, ajuns premier, Câţu nu s-a supus dorinţelor baronilor liberali de a le angaja în funcţii înalte protejaţii sau chiar de a le oferi lor o funcţie în stat. Câţu n-a dorit să fie asemeni lui Orban care a avizat angajări care au stârnit consternare şi indignare la nivelul întregii ţări. Reamintesc doar angajarea la OGA Mureş, ca director, a unui liberal cititor de aparate de cafea şi la Vaslui a unei ospătare ca inginer.
Apoi, Câţu, odată ajuns premier n-a mai pupat mâna preşedintelui Iohannis, adică nu l-a mai recunoscut de „naş”, aşa cum fac mafioţii sicilieni. Generalul Ciucă, un carierist militar pe bază de plagiat, a mirosit că Florin Câţu numai este premierul şi preşedintele PNL dorit de liberali ş chiar de preşedintele Iohannis. Pietre de moară o-au legat de picioare şi cei din PSD care au realizat că, la guvernare fiind cu Câţu preşedinte al PNL, nu pot să-şi impună interesele lor de partid aşa cum o făceau pe vremea premierilor PSD.
În acest context, Ciucă, devenit om de încredere al preşedintelui Iohannis. , aplicând tactica militară „pas cu pas”, a dat de înţeles baronilor din PNL că el este dispus să le împlinească dorinţele, numai că pentru aşa ceva ar trebui să fie şi la cârma partidului. În PNL sunt oameni mult mai valoroşi care ar merita să conducă partidul din poziţia de preşedinte şi care să-i ridice cota de în faţa electoratului. Numai că aceştia nu s-ar lăsa călcaţi pe bătătură de către baronii locali, motiv puternic pentru baroni să le bareze calea spre funcţia supremă în partid.
Conform Statutului PNL, un membru poate candida la funcţia de preşedinte numai dacă are în partid o vechime de cel puţin 5 ani. Ciucă are doar un şi ceva. Dar ce nu fac liberalii atunci când interesul personal le-o cere! I-au oferit lui Ciucă o derogare de vechime, cu condiţia nerostită public să devină omul lor. Astăzi, 6 aprilie a.c., premierul Nicolae Ciucă a depus la PNL acordul său de a candida la funcţia de preşedinte al partidului, iar baroni i-au acordat derogarea râvnită, dovadă că Cucă le-a jurat credinţă în împlinirea dorinţelor fiecăruia, mai ales a alocării de bani din Programul Naţional de Dezvoltare Locală 3, program înfiinţat de Dragnea exact pentru a crea hoţii pe seama banilor publici.
USR, când era la guvernare, s-a opus cu vehemenţă acestui program tocmai pentru că banii alocaţi nu se face transparent şi nu se verifică ulterior cum au fost folosiţi. Ca premier, Ciucă a împlinit dorinţa PSD-ului de a se continua cu acest program, împlinind astfel şi dorinţa baronilor liberali care ani la rând au privit cu jind cum primarii şi preşedinţii de CJ ai PSD se lăfăiesc într-o veselie în bani guvernamentali.
Dar mai vrea PSD-ul ceva ce-şi doreşte cu ardoare: modificarea Planului Naţional de Refacere şi Rezilienţă (PNRR). Sunt bani mulţi aici şi PSD-ul, când s-a întocmit Planul, n-a fost invitat la festin, aşa că a rămas pe dinafară. Numai că modificarea PNRR-ului nu depinde numai de Guvernul României ci şi de Comisia Europeană, care nu se lasă prostită cum crede PSD-ul.
Găselniţa PSD-ului de a obliga Comisia Europeană să accepte unele modificări a fost să scoată sindicatele în stradă ca formă de presiune socială. Azi, 6 aprilie 2022, liderul nemuritor al BNS Dumitru Cosmin a adus la Bucureşti vreo 5 mii de sindicalişti. Cerinţa principală, coincidenţă cu cea a PSD, modificarea PNRR ca să fie salarii mai mari şi ajutoare sociale pentru creşterea preţurilor. Probabil că urmează la proteste sindicaliştii CNSLR Frăţia condus de nemuritorul Bogdan Hossu.
Dacă aţi observat, cum apare PSD la Guvernare, cum sindicatele ies în stradă şi obţin tot ce vor. Obţin pe seama muncii celor din sectorul privat care nu ies în stradă pentru că au de muncit. Ca o concluzie, România are un al doilea premier plagiator în persoana lui Neculai Ciucă iar PNL, în premieră, primul preşedinte plagiator. Iată că suntem pe drumul cel bun al reformelor! Somnul naţiunii române naşte monştri! Părerea mea!

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.

Iohannis şi principiul „Eu te-am făcut, eu te omor!”
Ioan Rotundu
rHoroscopul săptămânii 4 - 10.04.2022
Bancul săptămânii: Părinte surogat
Catrenul săptămânii
Ioan Mamaische
Conducerea Teatrului „Mihai Eminescu” eăpunde la întrebările Jurnalului
Dezmăţ educativ şi sexual la Liceul „Ştefan Luchian” Ştefăneşti
Ioan Rotundu
Eminescu este făcut post-mortem membru PSD
Ioan Rotundu
Angajări pe criterii socialisto-bolşevice la Teatrul „Mihai Eminescu”
Ioan Rotundu
Traian Popa loveşte din nou bine ţintit în Kashyap
Ioan Rotundu
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă