Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Anunţuri
Fapt divers
Administraţie
Social
Horoscop
Ofertă de afaceri
Umor
Mondene
Comentarii
Pamflet
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
12036
De la 07 Ianuarie 2003
120807309

Sinistraţii încep să se întoarcă la casele lor

  • 3 August 2008, 23:00

Pompierii botoşăneni i-au ajutat pe o parte dintre sinistraţi să se reîntoarcă la casele lor după mai multe zile de pribegie. În noaptea de sâmbătă spre duminică a fost prima dată după o săptămână, când 461 de localnici din Rădăuţi Prut, Coţuşca şi Ripiceni au dormit acasă. După retragerea apelor, aceştia au fost ajutaţi de pompieri să-şi scoată nămolul din case şi gospodării şi să recupereze o parte dintre bunurile materiale.
În aceste condiţii în comuna Rădăuţi au mai rămas 460 de persoane evacuate: 370 din satul Rădăuţi Prut şi 90 în satul Rediu. Majoritatea sunt cazaţi pe la rude, 40 de sinistraţi au dormit în tabăra amenajată la şcoala din localitate.
În comuna Coţuşca, 65 din cei 76 de localnici evacuaţi din calea apelor s-au întors acasă. Cei 11 sinistraţi sunt cazaţi la dispensarul medical Crasnaleuca, la fostul sediu CAP şi la rude. La Ripiceni, din cei 60 de sinistraţi doar 14 nu s-au putut întoarce acasă, fiind în continuare cazaţi la dispensarul medical din Ripiceni şi la rude.
„Acţionăm în continuare cu 297 de angajaţi şi toată tehnica de intervenţie din dotare, atât pentru acţiunile din teren cât şi pentru asigurarea logistică a intervenţiilor. Sâmbătă, la Rădăuţi Prut au fost dezafectate şi recuperate materiale de construcţie şi bunuri din 15 locuinţe şi anexe gospodăreşti afectate de inundaţii. Totodată au fost asanate 10 fântâni şi 6 beciuri. S-a acţionat şi pentru asanarea şi decolmatarea a 6 curţi, 6 locuinţe pe o suprafaţă de 700 de m.p. 6 clădiri care prezentau risc major de prăbuşire au fost demolate”, a declarat purtătorul de cuvânt al ISU Botoşani, Dorina Lupu.
Forţele de intervenţie ale Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţ㠄Nicolae Iorga” al Judeţului Botoşani au intervenit şi în satul Baranca, comuna Hudeşti. Numai în cursul zilei de sâmbătă, pompierii au demolat 3 case care se puteau prăbuşi în orice moment, au asanat şi decolmatat un canal de scurgere a apei pe o distanţă de circa 200 metri, au decolmatat şi curăţat de nămol DJ 291 pe o porţiune de cca. 50 metri şi au dezafectat şi recuperat materiale de construcţii şi bunuri din 3 locuinţe şi anexe afectate.
Angajaţii IJSU Botoşani au împărţit sinistraţilor pâine (220 de bucăţi), conserve (730 de bucăţi), apă minerală (780 de l), dulciuri (630 bucăţi), bocanci şi cizme (125 de perechi), detergent (140 kg), şampon (30 bucăţi), 61 de perechi de pantaloni şi 5 mantale. În localitatea Baranca a sosit ieri de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţ㠄Şerban Cantacuzino” al Judeţului Prahova o cisternă de 5 tone pentru apă potabilă. (Eliza Sofian)

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.

Ministrul Arafat s-a deplasat la Rădăuţi Prut
Conţac şi-a propus rezolvarea problemei sporurilor de noapte
Pesediştii strâng ajutoare pentru sinistraţi
Parcomatele îşi vor arăta cât de repede utilitatea
Sinistraţii vor fi băgaţi în containere
După ce s-au plictisit de privit, aleşii din Rădăuţi Prut dau semne de implicare
Organizaţiile PD-L vor veni cu ajutoare palpabile
Pompierii asigură şi urgenţele, luptă şi cu efectele inundaţiilor
Horaţiu Mălăele va juca alături de Gyuri Pascu
Tabără organizată de Jandarmeria Botoşani pentru copiii sinistraţi
Program Tele'M Botoşani luni, 4 august
Horoscop
Beţivul din fire n-are lecuire
O ofertă de jocuri... pentru oameni mari şi cu bani
Flămânzenii nu renunţă aşa uşor la a ticlui reclamaţii
Sistemul eficient de colectare a deşeurilor, încă un pas spre finalizare
Comentariul comentariilor (CLX)
(Ioan Rotundu)
Românul şi lemnul
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă