Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Cultură
Economic
Fapt divers
Editorial
Învăţământ
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Gastronomie
Comentarii
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
1486
De la 07 Ianuarie 2003
111176814

Botoşani: Cum Telekom îşi bate joc de vârstnicii cu handicap fizic

  • 3 December 2015, 23:00

Domnica Iavorenciuc din satul Cândeştiul Rusesc, comuna Cândeşti, are vârsta de 85 de ani şi este oarbă de peste 30 de ani. Pe lângă faptul că este oarbă ea se deplasează foarte greu, doar cu ajutorul unor cârje. Rămasă singură de mai mulţi ani, de ea are grijă o rudă apropiată din sat. Numai că ruda respectivă nu poate fi permanent în preajma sa şi mai ales la vreme de noapte.
Singura legătură a Domnicăi cu lumea exterioară este telefonul fix. Cineva i-a setat telefonul ca apăsând tastele de la 1 la 5, prin metoda achipuitului, să sune automat la diferite persoane pentru a primi ajutor.
Recenta furtună care a năvălit peste judeţul Botoşani i-a întrerupt semnalul la telefon. Defecţiunea ar fi la stâlpul de unde porneşte firul spre locuinţa sa. Deşi cei de la Telekom au fost anunţaţi în mod repetat şi de către mai multe persoane cum că este vorba de o vârstnică cu o situaţie extrem de dificilă, cei de la Telekom s-au arătat inflexibili.
Defecţiunea va fi reparat doar în 30 decembrie. Cel puţin acesta a fost răspunsul lor la fiecare apel adresat. Faptul că în situaţie este vorba de o persoană oarbă şi greu deplasabilă nu i-a interesat, susţinând că acesta este modul lor de lucru cu clienţii şi nu fac rabat de la proceduri.
Domnica folosea telefonul şi pentru a suna la Ora exactă aflând dacă este zi sau noapte ca să ştie dacă poate apela la ajutor din partea celor setaţi în memoria telefonului. În camera ei peste noapte arde focul pentru a se încălzi. Oricând se poate produce vreun incident iar Domnica n-are legătură cu lumea exterioară pentru că aşa vor cei de la Telekom.
Ieri, în Piaţa Constituţiei din Bucureşti s-a sărbătorit Ziua Internaţională a celor cu Dizabilităţi. Nici măcar în cinstea acestei zile cei de la Telekom n-au considerat să-i întindă Domnicăi o mână de ajutor prin a trimite un linior care să refacă legătura la stâlp, treabă de câteva minute.
Dacă se va produce o nenorocire, şi şansele sunt foarte mari în lipsa telefonului, cei de la Telekom vor trebui să-şi asume consecinţele.
Dar cazul de la Cândeşti nu este unul singular la Telekom. În decembrie 2013 peste 200 de clienţi din satul Buhăceni, comuna Truşeşti, au rămas fără ton la telefon şi semnal la Internet chiar în ajunul Crăciunului. Abia în ianuarie 2014 au reparat defecţiunea şi numai după ce a fost difuzat un reportaj la Lumea lu’ Rotundu. În decembrie 2014 situaţia de la Buhăceni s-a repetat la indigo. Reparaţia defecţiunii s-a făcut în ianuarie 2015 şi numai după ce s-a scris în Jurnalul.
Dacă tot sunt miloşi cu bătrânii parlamentarii botoşăneni ai PSSD-ului, le sugerez să iniţieze un proiect de lege prin care furnizorii de servicii să aibă obligaţii stricte legate de calitatea acestora şi să le fie stabilite obligaţii şi termene de remediere atunci când apar disfuncţionalităţi. Le-am mai sugerat această iniţiativă parlamentarilor de Botoşani dar constat că nepăsarea le este respectul faţă de alegători.
Adrian Marcu

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.

Comunicat de presă Fundaţia „Nicoar㔠Botoşani
Primii indicatori macroeconomici ai proiectului de buget pentru 2016:
Deficit ESA de 2,95%, crestere economica de 4,1%, investitii publice de 37,7
Eruptie spectaculoasa a vulcanului Momotombo din Nicaragua, dupa o pauza de 110 ani
Incendiul de la Colectiv: Trei pacienti de la Spitalul de Arsi au murit din cauza infectiilor
Marea împăcare din Postul Crăciunului
Ioan Rotundu
Adrian Curaj, ministrul Educatiei: Am decis sa revoc Consiliul National de Etica
Ministrul Finantelor, despre programul Prima Casa:
Poate nu ar fi oportun in aceleasi conditii, analizam toate posibilitatile
Scutul antiracheta de la Deveselu va deveni activ pe 18 decembrie - oficial american
Horoscopul zilei de 4.12.2015
Bancul zilei: Cofetarul în Iad
Reţeta zilei: Cum să păstrăm verdeaţa proaspătă la frigider?
Dimineata in care nu ma bucur ca fac parte din specia umana
Cum au ajuns maghiarii din Targu Secuiesc sa se solidarizeze cu un suspect de terorism
Povestea unei crize de incredere tot mai profunde
Jurnalul de Botoşani şi Dorohoi

Blogul lui Rotundu
Arhivă