Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Infracţiuni
Anunţuri
Fapt divers
Editorial
Administraţie
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Gastronomie
Comentarii
Religie
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
33510
De la 07 Ianuarie 2003
112783861

Botoşani: Cerbicia primarului Portariuc pedepsită cu blândeţe de liberalii

  • Ioan Rotundu
  • 3 February 2016, 23:00

Cum era de anticipat, noua majoritate formată în Consiliul Local Municipal Botoşani controlată de liberali a respins în ultima şedinţă proiectul de buget propus de primarul Ovidiu Portariuc. Dealtfel, invitat luni seară la postul Tele’M Botoşani, copreşedintele PNL Botoşani Cătălin Flutur, fost primar al Botoşaniului până în iunie 2012, lăsase să se înţeleagă că bugetul propus de actualul primar PSD Ovidiu Portariuc este unul de pedepsire a oraşului în ce priveşte continuarea investiţiilor începute, de altele noi nemaiputând fi vorba.
Flutur l-a acuzat pe primarul Portariuc de incompetenţă şi iresponsabilitate în ce priveşte gestionarea investiţiilor finanţate din fonduri europene. La investiţia Cornişa s-a pierdut finanţarea europeană pentru că nu s-a respectat graficul de execuţie iar Portariuc n-a folosit banii europeni pentru a procura dotările necesare, abia la acest început de an organizând licitaţie de achiziţie dar pe banii de la bugetul Primăriei. La investiţia de reabilitare a clădirii Teatrului „Mihai Eminescu”, primarul Portariuc a dat dovadă de superficialitate şi nepricepere în a gestiona lucrările. Lipsa de operativitate de rezolvare a problemelor ivite după descoperirea zidurilor de vechea tencuială a dus la stoparea lucrărilor iar întârzierile înregistrate au dus la pierderea finanţării europene.
La lucrările de reabilitare a străzii Maramureşului, lucrare care se putea termina în doar două săptămâni şi care durează de peste un an şi încă mai sunt multe operaţiuni de executat, primarul Portariuc abia acum a anunţat că va efectua o nouă licitaţie pentru că vechiul executant s-a dovedit a fi neserios. Dar tot Portariuc a fost cel care l-a agreat pe acest executant în urmă cu peste un an. Atunci era serios?
Spunea Flutur că în decembrie anul trecut primarul Portariuc promitea că va prinde în bugetul pentru acest an suma de 51 milioane lei pentru finanţarea acestor investiţii cu posibilitate de a redeschide finanţările europene. Dar, surpriză, când a venit în şedinţa CLM cu bugetul suma era de numai 21 milioane lei, insuficientă pentru a se putea continua şi finaliza măcar investiţiile început. Iar Portariuc n-a fost în măsură să explice consilierilor din opoziţie unde au dispărut cele 30 milioane de lei din cele 51 promise.
În loc ca primarul Portariuc să-i fi invitat pe consilierii liberali la o discuţie de negociere, deşi de preferat ar fi fost o discuţie cu Cătălin Flutur în calitatea lui de copreşedinte PNL, acesta a preferat să lanseze în spaţiul public acuzaţii cum că liberalii au retorică electorală şi îl împiedică să aibă buget pe acest an şi să poată trece la treabă.
Ce nu spune Portariuc este că şi el se află în aceiaşi retorică electorală, că a conceput un buget nu după nevoile oraşului ci după interesele sale electorale. În opinia mea în culpă sunt ambele părţi, şi liberalii şi primarul Portariuc, iar de suferit vom suferi noi toţi pentru că noi vom fi cei văduviţi de a beneficia de avantajele oferite investiţiile ce ar putea fi finalizare, noi suferim din cauza disconfortului creat pe străzile aflate în modernizare şi la care lucrările au stagnat din motive de incompetenţă managerială în administraţie.
Sfatul meu către liberali ar fi să-l lase pe primarul Portariuc să-şi demonstreze nepriceperea şi iresponsabilitatea până în ultima zi de mandat, votându-i bugetul propus de el. După alegerile locale din iunie, noul primar şi cu noul CLM pot recurge la o rectificare bugetară şi să repare măcar parţial din ce strică acum Portariuc. Iar botoşănenii, când vor merge pe 5 iunie la vot, vor şti cum să-l judece pe Portariuc.

P.S. – Ieri, după o îndelungă gâlceavă, consilierii municipali au votat bugetul după cum i-a fost vrerea lui Portariuc care a acceptat mici concesii nesemnificative.


Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.

Ar fi o mare greseala ca Marea Britanie sa paraseasca UE,
doar Putin ar iesi castigator
Saga protocolului PSD - UNPR ar putea lua sfarsit:
Dragnea si Oprea semneaza azii intelegerea prin care UNPR respinge doua tururi la alegerile locale
Fostul sef al politiei Timis, Sorin Muntean, si interlopul Iulian Bot, arestati preventiv.
Dumitru Pavel, in arest la domiciliu
Informare meteo de precipitatii pana vineri dimineata
Tarzan ar putea deveni o atractie turistica pentru Timisoara
Cum se pregateste Tarzaniada
Tristul sfârşit al izmănarului Moş Teacă
DNA, sesizata de corpul de control al premierului in privinta unor despagubiri acordate de ANRP
Guvernul reinstituie controlul judecătoresc preventiv asupra declanșării procedurii de executare silită
Cateva ONG-uri au dat in judecata avocatul poporului
fiindca acesta nu a sesizat Curtea Constitutionala in cazul legii privind alegerea primarilor intr-un singur tur
Horoscopul zilei de 4.02.2016
Bancul zilei: Şaradă matrimonială
Reţeta zilei: Plăcintă rulată cu brânzeturi şi cabanos
De ce mii de romanii mor de boli vindecabile in alte tari europene?
Statul roman la granita dintre prostie si incompetenta letala
Avocatul Poporului s-a autosesizat in privinta preotilor
care nu au permis inhumarea a doua persoane ce nu erau de religie ortodoxa
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă