Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Politică
Infracţiuni
Economic
Editorial
Administraţie
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
9936
De la 07 Ianuarie 2003
122870003

Noutăţi despre grupul mafiot condus de magistratul Raluca Stâncescu

  • Ioan Rotundu
  • 3 January 2018, 23:00

Despre stadiul în care se află Dosarul penal nr. 657/39/2017 prin care fostul prim-procuror al Parchetului de pe lângă Tribunalul Botoşani a fost trimis în judecată pe baza rechizitoriului întocmit de către procurorii DNA Suceava am scris în cursul lunii decembrie.
De atunci, în acest dosar în care mai sunt trimişi în judecată Cătălin Stavără, ţiganul ajuns amantul Ralucăi şi totodată cel care punea în executare deciziile grupului mafiot, Daniel Bogdan Buliga – fost şef al Direcţiei Generale Anticorupţie din IJP Botoşani, cel care la cererea Ralucăi sau a lui Stavără organiza filajul persoanelor alese drept victime, agentul de poliţie Constantin Batcă, cel care punea la dispoziţia Ralucăi probele administrate prin anchete împotriva lui Stavără ce avea calitatea de pârât în mai multe dosare privind acte de violenţă fizică au avut loc mai multe termene de judecată la Camera preliminară a Curţii de Apel Tg. Mureş, instanţă la care dosarul a fost strămutat la cererea inculpaţilor.
La termenele de judecată din 29 noiembrie şi 13 decembrie 2017, judecătorul Camerei preliminare a avut nevoie de timp pentru deliberare şi pronunţare. Abia la termenul din 28 decembrie 2017 a respins toate cererile şi excepţiile invocate de inculpaţi. Citez din Încheierea de şedinţă nr. 40/2017:
„Respinge cererea de repunere pe rol a cauzei formulată de inculpata Stăncescu Raluca. În temeiul art. 345 alin. 1 Cod procedură penală respinge ca neîntemeiate cererile şi excepţiile formulate de inculpaţii Stăncescu Raluca (cu datele personale) şi Buliga Bogdan Daniel (cu datele personale). Constată că inculpaţii Stavără Cătălin (cu datele personale) şi Batcă Constantin (cu datele personale), partea civilă Jijie Ioan (cu datele personale) şi persoana vătămată Merticaru Alexandra Mihaela (cu datele personale) nu au invocat cereri sau excepţii.”
Judecătorul nu s-a lăsat atras de inculpaţi în jocul lor de a tergiversa trimiterea în judecată, scopul lor fiind de fapt obţinerea retrimiterii dosarului la DNA Suceava pentru refacerea cercetărilor.
Numai că judecătorul, probabil unul dintre magistraţii cu o temeinică pregătire profesională şi cu experienţă practică, a analizat rechizitoriul procurorului de la DNA Suceava şi a constatat că probele administrate în dovedirea faptelor inculpaţilor au fost cu respectarea legii şi sunt temeinice în susţinerea şi dovedirea infracţiunilor comise de inculpaţi.
Citez din nou din aceeaşi Încheiere de şedinţă:
„În temeiul art. 346 alin. 2 Cod procedură penală constată regularitatea rechizitoriului emis la data de 02 octombrie 2017, în dosarul nr. 268/P/2015 al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Direcţia Naţională Anticorupţie – Serviciul Teritorial Suceava, prin care s-a dispus trimiterea în judecată a inculpaţilor Stăncescu Raluca, Stavără Cătălin, Batcă Constantin şi Buliga Bogdan Daniel, a administrării probelor şi a efectuării actelor de urmărire penală.”
În aceste condiţii, dosarul va trece de la Camera preliminară pe masa completului de judecată care-i va judeca pe inculpaţi şi va stabili ce pedepse le vor aplica în raport de gravitatea faptelor comise, funcţia deţinută urmând a fi circumstanţă agravantă. Raluca Stâncescu. Daniel Buliga nu vor putea invoca în faţa judecătorilor că nu şi-au dat seama de gravitatea faptelor comise. Citez din nou din Încheiere:
„Dispune începerea judecăţii, primul termen de judecată urmând a fi stabilit după rămânerea definitivă a prezentei încheieri.”
Totodată judecătorul a decis menţinerea măsurii controlului judiciar şi a comunicării inculpaţilor cu martorii din dosar. A doua zi, adică în 20 decembrie 2017, s-a judecat şi contestaţia inculpaţilor împotriva măsurii controlului judiciar la care au fost supuşi. „În conformitate cu dispoziţiile art. 348 alin. 2 Cod procedură penală, raportat la art. 207 Cod procedură penală, constată legalitatea şi temeinicia măsurii preventive a controlului judiciar luată prin încheierea nr. 764 din data de 24.08.2017 a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie în dosarul nr. 564/39/2017 şi menţinută prin încheierea penală pronunţată de Curtea de Apel Suceava la data de 05 octombrie 2017 faţă de inculpaţii Stăncescu Raluca (cu datele personale) şi Stavără Cătălin (cu datele personale).” – se menţionează în Încheierea de şedinţă, constatare valabilă şi pentru agentul de poliţie Constantin Batcă.
Constatând măsura controlului judiciar ca fiind justificată, judecătorul a respins contestaţiile şi a decis: „În temeiul art. 207 alin. 4 Cod procedură penală, raportat la art. 202 alin. 1, 3, 4 lit. b Cod procedură penală, art. 211 şi următoarele Cod procedură penală menţine măsura controlului judiciar dispusă anterior faţă de cei trei inculpaţi şi menţinută prin încheierea penală pronunţată de Curtea de Apel Suceava la data de 05 octombrie 2017. Cu drept de contestaţie în termen de 48 de ore de la comunicare. Dată şi pronunţată în camera de consiliu azi 29 noiembrie 2017, ora 12.15.”
Cum am mai arătat, prin trimiterea în judecată a grupării mafiote condusă de Raluca Stâncescu şi concubinul ei Cătălin Stavără nu s-a pus capăt corupţiei din justiţia şi poliţia botoşăneană. Poate că procurorii DNA Suceava vor reuşi să spargă şi gaşca mafiotă formată din poliţişti, procurori, avocaţi şi judecători, gaşcă la care dacă ai bani câştigi orice proces, indiferent de natura lui.
Vă voi ţine la curent cu desfăşurarea primului termen de judecată în dosarul Raluca Stâncescu et compania.

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.

Iohannis, avertisment dur la Guvern dupa ce a promulgat Legea bugetului:
Constructia bugetului este lipsita de estimari si calcule credibile privind impactul unor masuri asumate
Bancul zilei: Răspuns la bancul de ieri
Horoscopul zilei de 4.01.2018
Bulgaria: Lupta anticoruptie, sufocata din fasa.
Presedintele bulgar a impus veto Legii anticoruptie
Mituri legate de consumul de alcool
BNR a cerut raportari si de la UDMR privind platile externe.
Directorul economic al Uniunii: "Ni s-a explicat ca este un chestionar statistic"
Badalau: E posibil ca Ministerul Apelor sa treaca la Mediu
Presedintele executiv PSD anunta posibilitatea unui guvern "mai suplu, cu ministere mai putine"
Instanta suprema decide pe 10 ianuarie cand discuta cazul lui Radu Mazare (surse)
Doina Pana, ministrul Apelor, a demisionat din guvern din motive de sanatate
E oficial: Fiscul va putea sa retina 15% din sumele recuperate.
Banii, transformati in bonusuri pentru angajati
Un nou moment tensionat intre Dragnea si Tudose.
Ce i-a cerut liderul PSD si ce i-a raspuns premierul
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog