Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Cultură
Infracţiuni
Anunţuri
Editorial
Învăţământ
Administraţie
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Ofertă de afaceri
Umor
Religie
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
5975
De la 07 Ianuarie 2003
112796201

Excremente politice măturate de electorat la coşul istoriei

  • 3 June 2008, 23:00

Aseară l-am sunat pe preşedintele PNG Dorin Ciuştea (Foto 1- Ciuştea şi cu Guraliuc) pentru a verifica o anumită informaţie. „Cu dumneavoastră nu vorbesc, domnule Rotundu” i-a fost răspunsul, după care a închis telefonul. Îi înţeleg supărarea. De câţiva ani buni a reuşit să-şi înşele colegii de partid şi electoratul, spre folosul său personal. Să ne amintim de acele zile ale anului 2004, când, după cunoaşterea rezultatelor alegerilor la consiliul judeţean, în pofida indicaţiilor date de liderul Vadim, Ciuştea, ca preşedinte PRM Filiala Botoşani, i-a dat votul lui Constantin Conţac. S-a vehiculat atunci că Ciuştea ar fi primit de la Conţac suma de 50 mii euro şi garanţia că va fi ales vicepreşedinte.
Iar după formarea consiliului judeţean, Conţac a ieşit preşedinte cu un vot în plus faţă de Alianţa DA, Ciuştea fiind ales vicepreşedinte. Nimeni n-a dovedit vreodată că Ciuştea ar fi primit de la Conţac cei 50 mii de euro, dar după cum s-au derulat faptele se poate spune că n-a ieşit fum fără să fi fost şi foc.
După alegerile din 2004, Ciuştea a părăsit PRM-ul în favoarea banilor lui Becali, devenind preşedintele filialei PNG Botoşani. Cât Becali i-a băgat bani în buzunar, şi Ciuştea făcea valuri politice pentru PNG. Când Becali a „înţărcat Balaia” şi n-a mai dat bani, cerând mai întâi rezultate, elanul lui Ciuştea s-a muiat, s-a fleşcăit. Iar din banii primiţi de la Becali n-a considerat să cheltuie prea mulţi în interes de partid, considerând că-i mai sigur pentru viitor să-i ştie la dispoziţia personală.
În apropierea alegerilor locale a încercat să tracă electoratului o cacealma politică. L-a adunat pe Florin Egner de pe făraşul unde-l aruncase cei din PSD şi l-a ridicat la rang de candidat la primăria Botoşanilor. După o campanie negativistă la adresa lui Flutur, Egner a primit ce-a meritat: un şut în fund pentru candidatura de la primărie. Cu chiu cu vai a ieşit consilier municipal, cel mai nedreptăţit în această situaţie fiind chiar câinele credincios lui Ciuştea, Val Guraliuc. Pus pe locul doi pe lista la consilierii municipali Botoşani, Guraliuc n-a ieşit, dar, după trei pozatrei mandate de consilier a fost arunca pe uşa din dos a partidului condus de Ciuştea, în mod nemeritat.
Potrivit noii legi, partidele au posibilitatea de a bloca validarea unui candidat în favoarea altuia. În cursul zilei de ieri se vorbea că Ciuştea nu-l va valida pe Egner, ci pe Guraliuc, ceea ce mi s-a părut a fi corectarea unei greşeli politice. Motiv pentru care l-am sunat pe Ciuştea, pentru a confirma sau infirma zvonul. N-a dorit să dialogheze cu mine. Nu pe mine trebuie să fie supărat, că eu nu sunt electoratul, ca să-l fi votat. Să fie supărat pe el, pentru că n-a jucat cinstit cu alegătorii, iar alegătorii l-au măturat la coşul istoriei, ca pe orice excrement politic cu miros respingător.
Un alt măturat la coşul istoriei, şi tot ca excrement politic rău mirositor, a fost Mihai Ştefan (foto 2), vicepreşedinte PRM, candidat la Primăria Botoşanilor. N-a adunat voturi nici cât să iasă consilier municipal. Cu Ştefan în frunte, PRM-ul a pierdut tot la Botoşani. L-am atenţionat pe preşedintele Codreanu, încă din iarnă, să nu-l mai menţină pe Ştefan pe post de carte de vizită a partidului, că dăunează imaginii. Nu m-a ascultat, iar acum vorbele mele s-au adeverit. Acum, că nu mai este consilier municipal, probabil că şi fraţii Bidaşcă, de la societatea PITA, nu-l vor mai plătit pe post de director. Nu mai au pentru ce!
Nemaifiind consilier municipal, mă aştept ca cei de la societatea Eltrans să dea în vileag toate implicaţiile lui Ştefan în gestionarea financiară a societăţii şi afacerile derulate cu directorul Comariţa. Vom afla multe lucruri necurate, ascunse cu grijă până acum.
S-a spart şi gaşca de la societatea Apa Grup, Partidul Conservator fiind băgat în urmă de electorat şi lăsat acolo. Se spune că prin conducerea societăţii anumite persoane îşi verifică atent „mapa profesional㔠să vadă dacă nu le-a strecurat DNA-ul vreo citaţie. Sper să aibă norocul să intre în sfera de responsabilitate a viitorului vicepreşedinte Florin Ţurcanu. Mamă, mamă ce scuturătură o să le tragă acesta. Că nu-i dus de multe ori la biserică. (Ioan Rotundu)

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.

Horoscop
Rugă neterminată
Au bătut palma
Ioan Rotundu
Îi obligă pe profesori să semneze un act defavorabil lor
Trupa de teatru de la un liceu din Botoşani premiată din nou
Şi-a omorât prietenul apoi şi-a violat mama
Minori fumători… la greu
Conţac contestă rezultatul alegerilor
Campanie pentru victimele cutremurului din China
S-au înţeles la împărţirea puterii în CJ
Se pregăteşte încă o recepţie
Sorescu vrea din nou la Prefectură
Încă o provocare pentru copiii botoşăneni
Tkaciuk: federalizarea - provocare a Tiraspolului
Presedintele Germaniei : Europa nu se sfarseste la hotarele moldovenesti
Intervenţie în forţă a jandarmilor
Program Tele'M Botoşani miercuri, 4 iunie
Lumea cimitirelor este lumea tăcerii
fiecare mormânt are o viaţă neştiută
Curăţă tot şi... de tot
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă