Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Infracţiuni
Anunţuri
Economic
Fapt divers
Învăţământ
Sănătate
Sport
Administraţie
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Mondene
Gastronomie
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
6921
De la 07 Ianuarie 2003
123714582

Portocaliul Boroleanu face legea în comună

  • Mircea Mihai, primarul galben i se supune docil
  • 3 June 2010, 23:00

În comuna Manoleasa legea o face Alexandru Boroleanu, preşedintele Organizaţiei locale PDL şi totodată consilier local. Cel puţin aşa ne-a declarat Mircea Mihai, primarul în funcţie, şi el preşedintele Organizaţiei locale a PNL. Să trecem în revistă argumentele primarului care întăresc afirmaţia sa cum că Boroleanu face legea în comună.
Între cei doi există un conflict mai vechi, conflict care a atins apogeul în alegerile locale din vara anului 2008, când au fost adversari la funcţia de primar. Boroleanu a investit sume imense, apreciate la peste un miliard de lei, încercând să adune cât mai multe voturi, La un moment dat centrul localităţii Manoleasa era portocaliu la culoare. Numai că localnicii au întins mâna, au luat punga cu ce s-a pus în ea, găleata sau tricoul portocalii şi l-au votat primar pe Mircea Mihai. (foto)

Ofensiva
Pierzând alegerile, Alexcandru Boroleanu a declanşat o întreagă ofensivă împotriva primarului proaspăt ales. A folosit un întreg arsenal. I-a pus foc la casă, i-a omorât animale, câinele, l-a furat iar în paralel l-a denigrat în fel şi chip. Primarul l-a reclamat la poliţie, dare poliţia, deşi a avut suficiente probe adunate împotriva lui Boroleanu, nu s-a folosit de ele. Şi ştiţi de ce? Şi poliţiştii, mai exact şeful Marius Dibu şi adjunctul Sebastian Cimbru aveau punctul lor slab. Se ocupau de contrabanda cu ţigări. Sub pretextul că merg la pescuit pe malul Prutului, în zona localităţii Iorga, cei doi poliţişti recuperau pachetele cu ţigări trecute apele Prutului peste noapte de către contrabandiştii moldoveni.
Se pare că Boroleanu era la curent cu preocuparea celor doi poliţişti, aşa că el s-a ocupat de lupta sa cu primarul iar poliţiştii i-au asigurat spatele. Acum cei doi poliţişti au fost arestaţi, fiind prinşi de către procurorii DNA. Numai Boroleanu n-a păţit nimic. Şeful poliţist actual este adus de la Avrămeni, iar omul nu vrea să se amestece în trenurile lui Boroleanu. Probabil are anumite motive. Poliţiştii zonali de la Ştefăneşti, care ştiu ce îndeletniciri are Boroleanu, l-au declarat pe acesta nebun şi îl lasă în pace. Aşa susţine primarul.

Afacerile lui Boroleanu
Alexandru Boroleanu a început afacerile ca prăjitor de seminţe de floarea soarelui. A prins ceva cheag, iar cu sprijinul fostului primar PSD, Ioan Vatamaniuc, a concesionat căminul cultural unde a amenajat un bar, o discotecă şi un magazin
Convins că va ieşi primar, Boroleanu n-a plătit la primărie nici un fel de taxe de concesiune şi nici impozitele legale pe proprietăţile deţinute. Aşa se face că în momentul de faţă are datorii la primărie de peste un miliard de lei. Nici prin cap nu-i trece să plătească ceva.
Actualul primar a obţinut o finanţare europeană de 2,8 milioane euro pentru a înfiinţa o grădiniţă la Flondora, reabilitarea căminului cultural şi asfaltarea a 10,7 km drumuri comunale şi săteşti. Dar ca să reabiliteze căminul cultural, trebuie evacuat Boroleanu. Ceea ce nu-io deloc uşor.
Consiliul Local Manoleasa i-a reziliat lui Boroleanu contractul de concesiune pe cămin. Decizie legală. Primarul a pus lacăt pe uşile de acces în prezenţa poliţistului. Boroleanu le-a tăiat şi şi-a văzut de treabă. N-a păţit nimic. A adus un expert evaluator care a constatat că el a investit în cămin peste un miliard de lei. „Nu face toată clădirea cât a constatat expertul că a investit” – susţine primarul (foto filmuleţul de mai jos). Mai mult, chiar dacă Boroleanu a făcut astfel de investiţii, le-a făcut în interesul activităţilor sale şi fără acceptul proprietarului. Deci primăria nu are a-i deconta nimic.
Expertul n-a fost interesat de acest aspect. Cum n-a fost interesat nici de faptul că Boroleanu şi-a racordat electric un imobil proprietate trecând cheltuiala în decontul către primărie. Procesul dintre Boroleanu şi primărie va dura mult şi bine. Iar de pierdut vor avea localnicii, pentru că finanţarea europeană nu se poate accesa câtă vreme căminul nu este evacuat.

Boicotul
Dar răzbunarea lui Boroleanu asupra primarului s-a extins şi în consiliul local. Comuna Manoleasa are 13 consilieri locali: 6 PNL, 4 PDL, 2 PSD şi 1 independent. Boroleanu are de partea sa şapte consilieri. Când preşedintele Consiliului Judeţean Botoşani Mihai Ţâbuleac a cerut ca CL Manoleasa să voteze asocierea la societatea Apa Grup, pentru a putea beneficia de programul de aducţiune apă în localităţile judeţului, Boroleanu a blocat în CL o astfel de hotărâre. Nici măcar Ţâbuleac, care-i este şef politic, nu l-a convins.
Boroleanu propovăduieşte în comună că primarul vrea să vândă reţeaua de apă a satului Liveni celor de la Apa Grup pentru un profit personal. Iar oamenii îl cred pe Boroleanu. Pentru Boroleanu şi cei care-i cântă în strună nu contează că satele Manoleasa şi Flondora nu vor putea beneficia de reţele de apă. Nici faptul că reţeaua din Liveni, rămânând la primărie, va fi închisă în curând, ea neputând primi licenţă de operare distribuţie apă neavând întrunite condiţiile legale. Oamenii nu ştiu de aceste aspecte şi cred în spusele lui Borolesanu. Mai exact cred în ce scrie Boroleanu în manifestele tipărite împotriva primarului, manifeste pe care le distribuie sătenilor odată cu ţuica comandată la barul său.

Epilog
La Manoleasa legea o face portocaliul Boroleanu. El nu ascultă de nici o autoritate locală. Nimeni nu-i poate face nimic, pentru că Boroleanu face parte din partidul aflat la putere. Culmea este că el nu ascultă nici de şefii săi politici. Să aibă poliţiştii dreptate când au afirmat că nu-i pot face nimic pentru că este nebun? Eu cred că poliţiştii n-au dreptate. Neputincioşi sunt ei că nu aplică legea. Până când Boroleanu va afla că societatea noastră este guvernată de puterea legii, primarul Mircea Mihai va fi la cheremul său şi i se va supune cu întreaga suflare din comună pe care o reprezintă.
Ioan Rotundu


Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.

Horoscop
Bancul zilei: Paternitate recunoscută în stil evreiesc
Bucătăria Jurnalul: Saramură de peşte
Mădălina Drăghici preferă şedinţele de SPA bio
Calculul de optimalitate al Andreei Vass pentru concedierea bugetarilor
125.000 de persoane in 2011
CNA aplică o amendă de 18.000 de lei postului Antena 3
ANAF sesizează Parchetul în cazul Realitatea Media SA
pentru infracţiunea de evaziune fiscala. Realitatea acuză un control la comanda politică
Mai mulţi botoşăneni vor rămâne fără apă
la inaugurarea primelor ţevi montate prin ISPA
Gurile de canal nu fac faţă la ploile torenţiale
Apărătorii Mediului au primit premii de la Primăria Botoşani
Ziua Suediei sărbătorită la Prefectura Botoşani
Conducere auto cu permisul suspendat
Incendiu la o locuinţă din Buhăceni
Ungaria are şanse slabe să evite soarta Greciei
Partidă memorabilă de rugby-ul la Botoşani
Ambiţiile demente ale preşedintelui Băsescu
Medicii nu vor coplata de la pacienţi
Şefii din educaţie vor ca profesorii să ţină ore „de şcolire” a părinţilor
Contestatul program „Euro 200” continuă fără piedici din partea crizei
Bolnavilor li se limitează consultaţiile gratuite: maxim trei pe an
Program TV SOMAX – vineri 4 iunie
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog