Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Infracţiuni
Fapt divers
Învăţământ
Sănătate
Sport
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Reportaje
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
45001
De la 07 Ianuarie 2003
111220329

Pe urmele hoţilor de betoane ale CF Dângeni – Vlăsâneşti

  • 3 May 2010, 23:00

Ieri, aşa cum am promis, ne-am dus la Vlăsâneşti pentru a dezlega două enigme: cine sunt cei care au furat podeţele de betoane de pe calea ferată Dângeni – Vlăsâneşti şi la ce sunt folosite. Pentru cititorii care nu ştiu despre ce este vorba, amintim că joi, săptămâna trecută, noi am prins şi filmat în flagrant un camion de mare tonaj şi un excavator care furau pur şi simplu podeţele de beton (foto 1 – fotografia a fost realizată în 16 octombrie 2007, iar acum podeţele din imagine au dispărut) de pe porţiunea de cale ferată amintită. Când au văzut că filmăm, hoţii au dispărut ca prin farmec, bulucindu-se în cabina camionului şi a escavatorului (a se vedea primul filmuleţ).
Primul popas, odată ajunşi în Vlăs\neşti, a fost la podul de ieşire din localitate către satul Sârbi, unde bănuiam noi că am găsi utilajele filmate în momentul comiterii furtului. Nu ne-am înşelat prea mult. La pod nu se mai lucra, dar în curtea unei case vecine trona unul din camioane şi escavatorul inscripţionat A:M:Cos Company SRL. Poate că nu descopeream acele utilaje dacă, în timp ce filmam lucrările executate la pod nu apărea lângă noi un cetăţean cu aer de şmecher, pentru a ne lua la întrebări de ce filmăm şi de la cine avem aprobare.
Cum nu m-am lăsat intimidat, l-am luat eu la întrebări în ce calitate ne chestionează, de vreme ce suntem pe teren public şi filăm o lucrare de interes public executată din banii publici. Omul s-a muiat repede, după care a devenit român neaoş şi ne-a arătat „capra vecinului”, adică utilajele. Omul ştia de pe Internet cum noi am realizat flagrantul furtului şi ne-a şoptit, deşi nu era nimeni în jur, că utilajele aparţin societăţii dorohoiene A.M. Cos Company SRL, având ca patron pe un domn Alexa.
Apoi ne-a arătat şi locul unde erau parcate utilajele (foto 2). Cum omul ieşise din acea curte, l-am întrebat cum îl cheamă şi dacă locuinţa îi aparţine. Aşa am aflat că este de loc din Dumbrăveni – Suceava, venit la rude. N-a pozaN-a dorit să ne dezvăluie numele, dar ne-a dat detalii despre podeţele de beton furate. Pe îndelete, ne-a explicat că acele podete sunt extrem de casante şi la prima loviută de baros se sparg în sute de bucăţi. După care am descâlcit şi singuri utilizarea lor.
Constructorul podului le-a folosit de digul de protecţie din avalul râului, economisind astfel sume importante pe care le-ar fi cheltuit pe adusul pietrelor macadam de la zeci de kilometri (a se vedea filmuleţul doi).
L-am sunt prin telefon pe fostul vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Botoşani, ing. Cristian Achiţei, pentru că podul a fost executat în perioada sa. Achiţei ne-a confirmat că lucrarea a fost executată de către firma dorohoiană, dar n-a vrut nici în ruptul capului să recunoască dedicaţia politică a lucrării către firmă. În plus ne-a precizat că lucrarea este gata de peste un an de zile.
Ne permitem să-l informăm pe dl. Achiţei că lucrarea nu este gata. Dacă în amonte de pod s-au construit digurile de protecţie, aceste n-au 50 m lungime, cum stă scris în proiect, ci mai scurte cu zece metri. Ale economii consistente pentru constructor. Iar în aval de pod digurile nu s-au mai construit. Omul nostru de dialog ne-a şoptit că s-ar putea ca aceste diguri nici să nu mai fie executate.
În ce priveşte firma dorohoiană A.M. Cos Company SRL am aflat că-şi are sediul pe strada Alexandru Ghiorghiu FN şi că se ocupă cu importul de sistemelor de profiluri Worldpen , seria 7000, cinci camere. Ce legătură există între opbiectul său de activitate şi construcţia podului de la Vlăsâneşti, n-am reuşit să aflăm. Secret total. Acum că tot am făcut-o noi pe poliţiştii şi am mers cu investigaţia jurnalistică până la capăt, poate măcar de acum înainte vor intra pe fir şi adevăraţii poliţişti. Noi am prins hoţul, ei să-l ducă unde-i este locul. Dacă au curajul!
Ioan Rotundu


Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.

Alcoolul a tras de volan
Comuna unde hoţii de găini au devenit amintire
A dansat pe morminte
Geniştii botoşăneni – mereu în linia întâi
Berceanu vrea taxe auto mai mari, să "geamă toţi ăştia cu Q7"
Bucureştenii vor eutanasierea câinilor agresivi şi bolnavi
Cinci minute petrecute în parc pot face minuni pentru psihic
Moţiunea PSD pe tema pensiilor militare a fost respinsă de Senat
Politia cercetează birourile fiului lui Voronin
unul dintre cei mai bogaţi oameni de afaceri din Moldova
Un nărav al puterii, dar toate astea se plătesc
Horoscop
Bancul zilei: Numai Ion putea da o astfel de replică
S-au stabilit criteriile de acreditare a spitalelor
Vor îndura un calvar şi mai mare
O evaluare hotărâtoare pentru viitorul lor
Grenadă descoperită în grădina unui botoşănean din Mihăileni
Două incendii în aceeaşi comună izbucnite în mai puţin de o oră
Fotbal mic, cu năbădăi, plin de scuze şi acuze şi-arbitraje de doi lei
Jurnalul de Botoşani şi Dorohoi

Blogul lui Rotundu
Arhivă