Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Politică
Infracţiuni
Anunţuri
Economic
Fapt divers
Editorial
Administraţie
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
10593
De la 07 Ianuarie 2003
111049650

Botoşani: Pe lista CJ a PNL candidaţi care compromit partidul

  • Ioan Rotundu
  • 3 May 2016, 23:00

De mâine începe spectacolul panaramă a campaniei electorale. Se anunţă a fi un spectacol plin de mizerie morală, de atacuri la persoană extrem de murdare, de publicitate cu încălcarea prevederilor legale şi mai ales cu ameninţări de tot felul, cel mai invocat în ameninţări urmând a fi DNA-ul. Dealtfel întreaga perioadă de precampanie a fost marcată de denunţuri la DNA, candidaţii la funcţia de primar care se ştiu fără şansă depunând la DNA denunţuri împotriva principalului adversar în speranţa că-l va înlătura din cale.
Astăzi mi-am propus o analiză a calităţii candidaţilor la funcţia de consilier judeţean aflaţi pe lista PNL Botoşani. De peste un an de zile le atrag liberalilor atenţia ca nu cumva să accepte pe listă persoane compromise profesional şi politic, imorale şi corupte sau suspectate de acte de corupţie. Din păcate pentru liberali, pe lista lor au apărut astfel de persoane.
Deputatul liberal Costel Şoptică este un candidat care potrivit decalogului de etică şi morală adoptat de către conducerea centrală a PNL nu avea ce căuta pe listă. Extrem de arogant, cu pretenţia de a fi doct în politică şi afaceri private, Şoptică este o catastrofă umană. Aroganţa sa de fapt acoperă lipsa de educaţie socială, acoperă lipsa de educaţie politică, acoperă incompetenţa profesională şi politică, acoperă impostura şi ipocrizia.
Implicat în afaceri pe bani publici cu firme pe care apoi le-a falimentat pentru a nu plăti statului obligaţiile fiscale cuvenite, angajat cu firmele în afaceri dubioase cu primari ai PSD de la Văculeşti, Suharău, Gorbăneşti, Hudeşti, Conceşti, Darabani etc. Şoptică urmăreşte doar să obţină oportunităţi personale şi nicidecum nu este interesat de dezvoltarea comunităţii judeţene.
Am mari îndoieli că Şoptică, dacă liberalii vor obţine în CJ o majoritate, nu va încerca să-l îndepărteze pe Gheorghe Sorescu de la preşedinţie pentru a-i lua locul. Sunt deja voci care susţin că Şoptică are oameni ai săi atât pe listele PSD cât şi pe cele ale PNL gata oricând să-l voteze preşedinte.
Dacă pe deputatul infractor Verginel Gireadă am reuşit să-l elimin de pe listă prin comentariile mele de care liberalii au ţinut cont, în schimb acesta şi-a pus pe listă nepotul Ionuţ Gireadă. Acest nepot este consilierul personal al primarului comunei Mihai Eminescu, nevasta deputatului, adică mătuşa, şi este cunoscut ca fiind interesat de afacerile familiei Gireadă de a le face să prospere. Ce caută acest neica nimeni pe lista pe care apar nume respectabile precum Gheorghe Sorescu, Cătălin Flutur, Cristian Achiţei, Constantin Bursuc, Radu Anton etc, oameni cu pregătire profesională solidă şi educaţi, cu experienţă în administraţia publică şi buni cunoscători ai problemelor judeţului? Este o mare jignire adusă botoşănenilor cu orientări politice de dreapta.
Dar pe ieşeanul Radu Judele (foto), care a lăsat un gust amar celor din conducerea Consiliului Judeţean iaşi când a fost descoperit că a comis acte de corupţie în calitate de director al Direcţiei Judeţene de Drumuri şi Poduri Iaşi, cine l-a impus per listă? Judele a fost adus de la Iaşi de către Florin Ţurcanu şi făcut administrator financiar al CJ, adică şef peste afacerile mizerabile ale lui Ţurcanu. Numele lui Judele este bine cunoscut de către procurorii DNA Suceava şi nimeni nu poate şti ce viitor poate avea acesta, aşa cum nici Ţurcanu nu credea că va ajunge după gratii.
La o primă evaluare făcută în baza şanselor pe care candidaţii PNL le au la primării, liberalii au mari şanse de a câştiga preşedinţia CJ. Problema este ca imediat ce se va încheia numărătoarea voturilor şi se va şti numărul de consilieri, pentru Şoptică, Ionuţ Gireadă şi Radu Judele să li se retragă imediat susţinerea partidului şi să fie validaţi consilieri următorii de pe listă. Numai aşa judeţul va putea fi condus de o echipă liberală competentă şi nu de una cu intruşi corupţi.
Mâine voi comenta lista de candidaţi ai PSD. Să vedeţi acolo ce catastrofe umane vor să ne conducă şi să ne decidă viitorul!

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.

Initiativa Romania a depus la DNA noi probe privind falsificarea de semnaturi pe liste depuse de PNL
Reghin: Toti cei sapte politisti de la Rutiera raman in arest preventiv
Sefa Siveco, condamnata definitiv la 2 ani si jumatate de inchisoare cu executare
Prognoza meteo pentru miercuri si joi
Desantul Antifraudei de Paste
Opt cluburi din Mamaia au fiscalizat 1,8 milioane de lei intr-o singura noapte
ANAF a inceput publicarea contribuabililor mari si mijlocii cu restante fiscale
In cateva zile urmeaza listele cu persoanele fizice
La Cambridge a fost realizat cel mai mic motor din lume
Acesta ar putea fi folosit de nanoboti pentru a circula prin corpul uman
Sfaturi de la pompieri, puse în practică de botoşăneni
Cine este Corina Suteu, propunerea lui Dacian Ciolos pentru Ministerul Culturii
Furtul de putina mancare nu este infractiune daca ai nevoie de ea
O delegatie ONU se afla in Romania si evalueaza conditiile de detentie - surse
Horoscopul zilei de 4.05.2016
Bancul zilei: Treabă de poliţişti
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă