Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Economic
Fapt divers
Administraţie
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Gastronomie
Comentarii
Religie
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
25439
De la 07 Ianuarie 2003
118411982

Editorial

Botoşani: Spaima javrelor

  • Ioan Rotundu
  • 3 November 2015, 23:00

În sfârşit, a sunat deşteptarea în rândul românilor sătui să tot suporte la nesfârşit o clasă politică coruptă, un guvern corupt până în cele mai adânci ramificaţii ale puterii sale. Aseară, în Bucureşti, au ieşit în stradă zeci de mii de cetăţeni. Mitomanul premier Victor Ponta nu mai poate spune râzând ironic şi cu superioritate că în stradă a ieşit o adunătură minoră a opoziţiei liberale. Speriat , ca toată clica lui de corupţi, Ponta s-a ascuns de furia mulţimii şi n-a ieşit la dialog.
Gabriel Oprea, acest Moş Teacă de la Interne a uitat de onoarea de militar, de gradul de general obţinut pe căi necinstite, de „interesul naţional” pe care îl flutura în ultima perioadă în faţa noastră şi s-a ascuns ca un mişel, ştiindu-se vinovat nu numai de moartea acelui tânăr poliţist ci şi de nenorocirea pe care a adus-o pe capul românilor alături de Guvernul Ponta şi odată cu el corupţia care a cuprins ţara precum flăcările tavanul de la Club Colectiv, numărul victimelor numărându-se în milioanele de români private de dreptul de a avea o viaţă decentă.
Strada a strigat ca javrele să iasă afară dar javrele şi-au tras coada între picioare şi s-au pitulat prin birouri amintindu-ţi cu groază de păcatele săvârşite şi de modul în care ar putea să fie pedepsiţi dacă furia străzii se va revărsa şi în interiorul Palatului Victoriei
Protestele de aseară au fost doar un început., Este limita răbdării umilinţei la care a ajuns generaţia tânără. Tinerii noştri s-au săturat să fie reprezentaţi de un premier trimis în judecată şi care a făcut ţara de râs în Mexic, fiind evitat de ceilalţi premieri din lume, să fie respins de parlamentarii Germaniei de a le vorbi pe motiv că este suspectat de corupţie, să ţină prima pagină a presei internaţionale numai cu ştiri negative despre persoana sa şi Guvernul pe care-l conduce. Dacă neînţelegerile cu preşedintele Băsescu au fost percepute ca fiind vina năbădăiosului preşedinte, comportamentul total inadecvat al lui Ponta faţă de preşedintele Iohannis i-a atras premierului ura românilor.
Cei ieşiţi aseară în stradă n-au uitat cum Ponta l-a apărat pe impostorul de Gabriel Oprea vinovat de moartea poliţistului Gigina şi cum i-a dispreţuit pe puţinii protestatarii ieşiţi în stradă să-i ceară lui Oprea demisia. Aseară, când străzile Capitalei erau ocupate de miile de bucureşteni, când în ţară s-au organizat alte proteste, tupeistul şi zeflemistul Ponta, infatuatul Oprea s-au ascuns înspăimântaţi că ar putea sfârşi precum, Ceauşescu.
Protestul de aseară nu poate fi acuzat că a fost organizat de vreun partid politic pentru că a fost îndreptat împotriva întregii clase politice, fie la putere sau în opoziţie. Laşilor din Guvern, din PSD li s-au alăturat şi cei din PNL ştiindu-se că nici pe ei nu-i dau cinstea afară din casă.
În ce-l priveşte pe Cristian Piedone, acest parvenit care şi-a început cariera politică dărâmând cu burta prin pieţe tarabele zarzavagiilor, el nu-i decât un profitor care a ştiut ce uşi de puternici ai zilei să deschidă pentru a se putea aşeza la masa cu bucate. Omul este atât de jalnic la caracter încât n-a putut realiza dimensiunea dramei consumată la Club Colectiv şi s-a avântat în declaraţii despre care nici prin cap nu-i trecea că va stârni o revoltă publică asupra sa. Când şi-a dat seama de prostiile debitate s-a ascuns şi el ca orice javră ordinară membră a actualei clase politice.
Sfârşitul premierului Ponta este pe aproape. L-au mirosit aseară şi comandanţii Jandarmeriei care au avut faţă de protestatari un comportament mai mult paşnic. Jandarmii sunt primii care simt dincotro vine pericolul şi sunt tot primii care ştiu unde se pot refugia pentru a se bucura de protecţie.
Nu ştiu dacă aseară Ponta şi ai lui au realizat că de fapt strada aplica aceleaşi metode pe care le-au aplicat ei Guvernului Boc. În final Ponta şi ai lui vor fi victimele propriilor arme cu care au luptat şi s-au căţărat la putere. Numărătoarea inversă până la căderea Guvernului Ponta a început de aseară. Numai că de această dată s-ar părea că din stradă se va ridica o nouă clasă politică care va produce o schimbare radicală a clasei politice româneşti şi va scoate de pe scena politică actuala clasă coruptă până în măduva oaselor.
Aseară protestatarii n-au fost organizaţi. Vor învăţa din greşelile făcute şi se vor organiza mai bine la următorul protest. Le trebuie un lider, un organizator dar care să fie tânăr ca şi ei. Părerea mea

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.

Guvernul renunta la majorarea salariilor din ANAF si Ministerul Finantelor
Marturie despre tragedia din Colectiv
Adrian Despot, la Parchetul General: "Peste mine au cazut multi oameni; am reusit sa trag o fata afara"
Costin Mincu, actionar Colectiv: Am vrut sa fac din club o poveste frumoasa
S-a sfarsit printr-un cosmar. Regret enorm ce s-a intamplat
Presedintele Ordinului Arhitectilor: Legile blocheaza consolidarea cladirilor cu bulina rosie
Casa tinerei decedate marti la spitalul Pantelimon va fi scoasa la licitatie de banca pe 16 noiembrie
Judecatoarea Camelia Bogdan, mutata de la sectia penala a Curtii de Apel Bucuresti
Cluburile scapate de sub control si coruptia au facut victime si in Ungaria.
De ce intampinau cluburile din Budapesta politistii si fiscul cu mesajul "Va asteptam"
Horoscopul zilei de 4.11.2015
Bancul zilei: Imigrantul negru
Reţeta zilei: Ardei bulgăreşti la borcan
Botoşăneni, trageţi obloanele, ţara vă tulbură somnul!
Ioan Rotundu
Patriarhul Daniel, reactie nervoasa la intrebarile presei
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă