Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Cultură
Anunţuri
Economic
Fapt divers
Învăţământ
Sănătate
Administraţie
Social
Horoscop
Ofertă de afaceri
Umor
Mondene
Comentarii
Publicitate
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
11717
De la 07 Ianuarie 2003
122209660

Clanul Albu a încălecat Prefectura Botoşani şi i-a pus căpăstru

  • dacă am avut „Primăria Electrocontact” SA de ce să nu avem şi „Prefectura Petrom” SA
  • 3 October 2007, 23:00

Aşa cum am precizat şi în finalul articolului publicat ieri cu titlul „Funcţionarul prefectural Albu s-a înfruptat din banii Prefecturii”, astăzi revenim cu noi dezvăluiri referitoare la modul în care Cezar Albu s-a instalat autoritar în Prefectura Botoşani.
Ca să ne formăm o imagine despre moralitatea lui Cezar Albu, am să readuc în actualitate un episod petrecut pe vremea când la guvernare se afla Convenţia Democrată. În acea perioadă, director general la Petrom Botoşani era Ioan Ciotâr, liberal devotat senatorului şi preşedintelui PNL Botoşani Dinu Secrieru. Unul dintre directorii adjuncţi ai lui Ciotâr era şi Cezar Albu, care, la rându-i, era bun amic cu răposatul Valerian Lungu de la Avis. Albu şi Lungu derulau multe afaceri pe seama Petromului, iar Ciotâr, de voie de nevoie trebuia să accepte situaţia. La un moment dat, Albu a dorit să majoreze comisionul cedat către Avis, lucru la care Ciotâr s-a opus cu înverşunare. A fost momentul când Albu şi Lungu s-au decis să declanşeze toate demersurile care să ducă la demiterea lui Ciotâr din funcţia de director general al Petrom SA Botoşani.
Sorţii le-au venit în ajutor, pentru că la Botoşani a venit ministrul Berceanu, pe post de nun mare. Albu şi Lungu au intervenit la Berceanu pentru a fi schimbat Ciotâr. Berceanu a acceptat propunerea, contra unei sponsorizări consistente către PD din partea firmei Avis a lui Lungu. Se zice că sponsorizarea ar fi fost de câteva sute de milioane de lei, bani mulţi la acea vreme. Numai că Albu a considerat să nu accepte postul de director general. El a preferat să rămână vioara a doua, pentru a putea să-şi vadă de afaceri fără a atrage asupra sa atenţia publică sau a mass mediei. Aşa s-a ajuns ca Ciotâr să fie înlocuit cu pedista Petronela Vizitiu, cunoscută în PD Botoşani ca amanta lui Mihai Darie.
Sărim peste timp şi ajungem la faza când, după ce Petrom a pozaa fost privatizat, vechea conducerea a filialei de la Botoşani a cam rămas pe dinafară. Fiind consătean cu prefectul Roman, Cezar Albu a fost adus de acesta şi instalat în Prefectura Botoşani ca şef Serviciu financiar. Odată instalat şef, Albu şi-a adus şi soţia, Maria, care ocupă funcţia de şef Serviciu resurse umane. N-a durat mult, şi Dănuţ Ciubotaru a trebuit să-l accepte în compartimentul său de la Înmatriculări Auto pe Vlad, fiul lui Albu. Cât a fost director la Petrom, Albu l-a avut ca şofer şi om al său de încredere pe Liviu Gălăteanu. Acum Gălăteanu este şi el angajat al Prefecturii, adus de Albu. Şirul angajaţilor Prefecturii Botoşani aduşi de Albu îl încheie administratorul instituţiei, Costică Gorban, şi el fost angajat la Petrom.
Imediat ce Roman a fost eliberat din funcţia de prefect, suflarea din Prefectură se aştepta ca tăvălugul lui Câmpanu şi Ţurcanu să zdrobească clanul Albu, format sub prefectoratul lui Cristian Roman. Firesc, ne întrebăm cum de-a putut Albu, cunoscut ca înrăit social-democrat, să ajungă aproape stăpân într-o Prefectură condusă de liberali?
Cheia acestei şarade politice trebuie s-o cutăm la Dracşani, Suliţa. Dorin Munteanu, patronul societăţii Carni Com SRL Dracşani, este susţinut de către Florin Ţurcanu, actualul consilier prefectural. Munteanu şi Ţurcanu au derulat afaceri împreună, asupra lor planând şi încasarea în condiţii suspecte a unei importante sume cu titlu de subvenţie pentru creşterea animalelor. Ori, Albu, uns cu toate alifiile, l-a contactat pe Munteanu şi a ajuns la Florin Ţurcanu. Acum, pentru cât timp nu se ştie, Albu a ajuns dintr-un înrăit social-democrat un înflăcărat liberal şi cu puteri discreţionare în Prefectura Botoşani.
Să ne amintim că în perioada când primarul Botoşanilor era Florin Egner, acesta angajase în primărie, cu zecile, foştii săi colegi de la Electrocontact Botoşani, de ajunsese primăria să fie numită „Primăria Electrocontact SA”. Prin extensie, putem spune că Prefectura a devenit „Prefectura Petrom SA”. (Ioan Rotundu)

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.

Cadrele didactice nu vor mai sărbători Ziua Educatorului
Noi posturi pentru asistenţi comunitari
Muzeul Judeţean pregăteşte o expoziţie pentru Elveţia
Numărul şomerilor a scăzut nesemnificativ
Acreditări pentru planurile de şcolarizare
Muncă multă pentru jumătate de normă
La Săveni, patru poliţişti comunitari fac cât nouă
Municipalitatea vrea să ilumineze şi intrările în oraş
Liberalii aşteptă sugestii pentru parlamentarii europeni
Criza financiară a primăriilor botoşănene se acutizează
Liberalul Elvădeanu îi copleşeşte pe primari cu amenzi
el se împăunează cu faptul că suntem primii din ţară care amendăm primarii
Prefectul Sorescu vede trei mari priorităţi în judeţ
Flămânzenii vor muzeu
Consiliul Judeţean îşi mai atârnă o piatră de gât
Romstal anunţă o extindere fără precedent pe piaţa instalaţiilor
Licitaţie cu strigare
Program TELE'M Botoşani, joi, 4 octombrie
Smiley se aruncă de pe acoperişul şcolii
Somn adânc
Horoscop
Un apartament care s-ar putea să-şi merite preţul
Nene Mihai, n-ai prinţipii, n-ai morală…
Fondul de pensii ALFA
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog