Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Economic
Învăţământ
Sănătate
Administraţie
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Comentarii
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
11076
De la 07 Ianuarie 2003
118490302

Botoşani: Primul-secretar PSD, Ovidiu Portariuc, a efectuat o vizită de lucru în Piaţa centrală

  • în locul aplauzelor tradiţionalelor a fost întâmpinat cu zeci de plângeri
  • 3 October 2012, 23:00

Un control ce s-a dorit a fi inopinat în Piaţa Centrală din municipiul Botoşani, pus la cale de prefect, poliţişti şi primar în plină zi de târg s-a transformat într-o baie de mulţime, un gen de audienţă în aer liber.
Acţiunea a avut loc miercuri şi a atras reprezentanţi ai Poliţiei locale, SC Urban Serv, care administrează pieţele din oraş, reprezentanţi ai Primăriei Botoşani, ai Instituţiei Prefectului.
Până să intre delegaţia în incinta pieţei, un agent al Poliţiei locale a alungat toate precupeţele care îşi făcuseră tarabe din trotuar, înşirând marfa printre picioarele trecătorilor. O bătrână, adusă de spate, care vindea câteva cununi de usturoi a rămas pe loc în speranţa de a-i convinge pe „cei mari” să o lase să adune de o pâine.
„Unde să mă duc, maică, că acolo trebuie taxă şi nu am. Dacă trebuie iaca mă duc, dar nu am decât cununile astea de usturoi”, a spus bătrânica, aplecându-se să ia sacoşa să-şi mute taraba improvizată mai încolo. În vorbă s-a băgat şi o femeie care tocmai ieşea cu cumpărăturile din piaţă.
„Dar chiar nici băbuţele astea vai de capul lor nu le lasă aici, domnul primar? Cât vând ele?” a comentat femeia.
La doi paşi, valutiştii l-au primit pe primarul Ovidiu Portariuc cu veşnica solicitare: „ Aur, valută, apartamente”... Grija autorităţilor era de fapt alta, verificare condiţiilor în care se vinde marfa.
„Afişarea in loc vizibil a tot ce înseamnă producători, o plăcută de identificare şi eventual bonul pe care îl plătesc pentru chirie şi taxa forfetară. Vom face analiza a tot ceea ce înseamnă reducerea tarifelor, deocamdată noi pozane aflăm în perioada de contract, cu cea mai mare parte dintre ei şi nu putem umbla pentru ca vine Curtea de Conturi. Verificam câţi sunt producători adevăraţi”, a declarat Liviu Toma, directorul Urban Serv Botoşani.
Oamenii au lăsat marfa la tarabe şi l-au înconjurat pe primarul Ovidiu Portariuc. Mană cerească, dacă se ia în calcul că pentru audienţe trebuie parcursă o procedură întreagă. Unii s-au plâns de preţul la apă, alţii că nu au case, mai multe persoane s-au declarat nemulţumite de preţurile prea mari la utilităţi. Una peste alta, vizita de lucru a primarului Ovidiu Portariuc în Piaţa Centrală însoţit de un întreg alai a semănat mai mult cu vizitele de lucru ale răposatului Ioan Cojocaru pe vremea când acesta era Prim-secretar PCR pe municipiul Botoşani.
După trecerea primarului, lucrurile au intrat pe făgaşul normal, cel văzut zilnic de botoşănenii care-şi fac cumpărăturile din piaţă. Fondul problemei, acela ca producătorii agricoli să nu mai fie intermediaţi la vânzare de samsarii de profesie, n-a intrat în atenţia primarului Portariuc. Probabil că nici nu-l cunoaşte. Cum n-a observat nici magherniţele din partea de nord a pieţei, acele tarabe ale chioşcarilor care vând produse industriale în condiţii mizeze dar care plătesc chirii consistente. În spatele acestor tarabe, la parter de bloc, se află unul din magazinele tatălui său cunoscut drept „1001 articole”.
Tot în acea zonă se află fieful celor care vând ţigări introduse ilegal în ţară. Cât a durat vizita primarului, bişniţarii bde ţigări s-au retras strategic, ei fiind atenţionaţi chiar de un poliţist comunitar. Şi-au reluat activitatea după plecarea primarului. (Lavinia Preda)

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.

Horoscop
Bancul zilei: Refacerea de luni dimineaţă
Rusia la Bucureşti
Dragoste «cu dinţi»
Comisioane mai mari când faceţi operaţiuni bancare
cât plătiţi lunar ca să aveţi un cont bancar în lei
USL vrea să-şi lanseze candidaţii la parlamentare pe Naţional Conducerea Arena
Graţierea închisorii de până la 6 ani şi amnistierea faptelor cu executare de până la 4 ani
de această amnistie ar beneficia şi Adrian Năstase
Mariana Campeanu cere scuze ca l-a învinovăţit pe Basescu pentru indemnizaţia mamei
Ponta despre conducerile interimare de la DNA şi Parchetul General
povestea asta cu interimatul începe să semene cu "Oltchimul"
Sindicaliştii botoşăneni au huiduit Guvernul Ponta
BNS-ul a trădat participarea la proteste
Drumul de la Dealu Mare va fi asfaltat
Ţurcanu apreciază gestul lui Flutur de a nu candida la parlamentare
Ministerul Educaţiei i-a chemat pe şefii de inspectorate şcolare la raport
Angajatorii străini caută şoferi de tir în Botoşani
A dispărut vaccinul pentavalent pentru copii
IŞJ a început controalele în şcoli
Jurnalul de Botoşani şi Dorohoi

Blogul lui Rotundu
Arhivă