Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Politică
Infracţiuni
Învăţământ
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
16748
De la 07 Ianuarie 2003
112767099

Editorial

Băsescu şi zornăitul cătuşelor

  • Ioan Rotundu
  • 3 October 2016, 23:00

Cu ceva timp în urmă fostul preşedinte Traian Băsescu a cărui frate , ginere şi acum fiică au devenit clienţi permanenţi ai DNA declara că în curând o vom vedea pe Codruţa Koveşi, procurorul şef al DNA, cu cătuşe la televizor. Bătrânii spun despre cei care aspiră la lucruri pe care nu le vor realiza vreodată că vrabia mălai visează şi calicul praznic.
Am ascultat-o vineri, în cadrul emisiunii „Avocatul diavolului” difuzată de Radio Europa FM, pe Codruţa Koveşi în calitate de invitată a realizatorilor emisiunii Vlad Petreanu şi Cristian Tudor Popesc.. Koveşi a vorbit în termeni juridici adecvaţi, dovedind din plin că titlul ştiinţific de „doctor” îl merită pe deplin. Supusă unei cascade de întrebări venite de la realizatorii emisiunii dar mai ales de la ascultătorii postului, Koveşi a răspuns scurt şi la obiect, dovedind că stăpâneşte autoritar activitatea din instituţia DNA şi este la curent cu toate acţiunile importante ale procurorilor.
Când a venit şi rândul de a răspunde declaraţiilor făcute de Traian Băsescu, mai ales dorinţa sa de a o vedea în cătuşe la televizor, a spus scurt „Nu comentez!”. Şi bine a făcut. Nu se cade ca un procuror şef conducătorul unei asemenea instituţii să intre în polemică cu politicienii care astăzi sunt liberi şi mâine pot fi suspecţi sau învinuiţi pentru infracţiuni de corupţie.
Dar din răspunsurile date altor întrebări, cine a ştiut să pătrundă dincolo de unele răspunsuri ale lui Koveşi legate de dosarele de mare corupţie a putut înţelege că abia de acum înainte va veni rândul corupţilor de top.
Din spusele Codruţei Koveşi s-a putut înţelege că nu Năstase sau Ponta sunt marii corupţi ai României pentru că în libertate sunt alţii şi mai mari. Gândul m-a dus la cine ar putea fi mai mare şi mai puternic decât cei doi şi n-am găsit un alt nume decât pe cel al lui Traian Băsescu
Evenimentele de ultimele două luni derulate la DNA au strâns cercul în jurul lui Băsescu. Reamintesc faptul că în dosarul „Gala Bute” martorii au deschis cu lux de amănunte cum au dus sacoşa cu bani la Ministerul Dezvoltării pentru a ajunge la Elena Udrea. Iar Udrea declarase înainte că Vasile Blaga este unul dintre politicienii care a primit banii pentru campania electorală a PDL.
Recent a fost pus pe tuşă şi Vasile Blaga pentru o mită mai veche, pe când era ministru de Interne. Dar mita primită de Blaga are legătură directă cu Traian Băsescu, mai exact cu campania lui electorală a acestuia din anul 2009. Ieri, la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie sau rostit sentinţe de condamnare la închisoare cu executare în dosarul „Microsoft”. Iar condamnaţii au început să dezvăluie că adevăraţii beneficiari a multor zeci de milioane de dolari sunt în libertate.
Fostul primar de Piatra Neamţ, Gheorghe Ştefan zis Pinalti, care pe parcursul procesului a negat că ar fi vinovat, condamnat la 6 ani închisoare, şi-a dezlegat gura şi a făcut trimitere directă la Traian Băsescu.
La toate aceste aluzii despre modul în care campaniile electorale ale lui Traian Băsescu au fost finanţate din bani strânşi pe căi ilegale, ca să nu le numesc infracţionale, sunt convins că procurorii DNA mai au şi alte probe care-l pot acuza pe Băsescu. De unde şi acel „No coment!” al Codruţei Koveşi. Mai cred că şi Băsescu ştie că este vulnerabil în faţa procurorilor DNA. comportamentul său agresiv la adresa Codruţei Koveşi, agresivitate cu tentă vădită de intimidare este o încercare disperată de apărare prin atac.
În aceste zile şi fostul procuror şef al DNA, Daniel Morar, actual judecător la Curtea Constituţională pus acolo de Traian Băsescu pe când mai era preşedintele României, a atacat-o pe Koveşi declarând că „nu are expertiza necesară” să deţină o astfel de funcţie. Dar, mă întreb, Morar ce experienţă avea când a ajuns şeful DNA în afară de faptul că l-a pus Băsescu iar cât a stat în fruntea DNA a acţionat la indicaţiile acestuia. Koveşi n-a răspuns atacului lui Morar dar sunt convins că i-o va plăti lăsând să apară în spaţiul public ce politicieni au fost victimele răzbunării lui Băsescu cu ajutorul lui Morar.
Koveşi nu va încerca să-l inculpe pe Băsescu pentru fapte din perioada preşedinţiei pentru că ar fi o procedură constituţională complicată. Dar îi poate distruge imaginea şi credibilitatea prin a-i pune sub urmărire penală pe apropiaţii săi care au făcut treburile murdare ca el să se menţină în funcţia supremă în stat.
Dacă în urma condamnărilor de ieri în dosarul „Microsoft!” lucrurile se vor precipita iar condamnaţii vor face noi dezvăluiri despre cum s-a colectat mita de zeci de milioane de dolari şi unde a ajuns ea, Traian Băsescu n-ar mai trebui să-şi facă planuri pentru apropiatul Revelion. Va avea un sfârşit plin de promiscuitate morală, un sfârşit demn de un marinar depravat. Părerea mea!

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.

Horoscopul zilei de 4.10.2016
Bancul zilei: Americanizarea evreului
Chisinau: Motiunea de cenzura impotriva Guvernului Pavel Filip a picat, in lipsa de cvorum
Angela Merkel, huiduita la Dresda, de ziua nationala a Germaniei
Lista de candidati ai PSD Gorj pentru alegerile parlamentare:
Victor Ponta - pe primul loc pentru Camera Deputatilor
Nu exista ministru in Romania care sa nu fie conditionat sa finanteze partidele.
O campanie electorala costa 60 de milioane de euro
Gheorghe Stefan: Adevaratii hoti care au furat banii din Microsoft sunt liberi si au baut sampanii Cristal in Bamboo
Universitatea de Vest din Timisoara a demarat procedurile interne
pentru verificarea acuzatiilor de plagiat la adresa doctoratului Laurei Codruta
Inalta Curte majoreaza pedepsele in dosarul Microsoft:
Gabriel Sandu, 3 ani de inchisoare / Gheorghe Stefan, 6 ani de inchisoare,
Documentul Black Cube in care Dan Adamescu apare "client"
Ce se angajau spionii israelieni sa faca in Romania prin contract
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă