Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Infracţiuni
Economic
Administraţie
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
31859
De la 07 Ianuarie 2003
108620683

Arendaşul PSD de la şcoala Tudora a recidivat

Noile manifestări dictatoriale ale directoarei Cornelia Vatavu

  • Ioan Rotundu
  • 3 October 2017, 23:00

Ieri, la Şcoala Gimnazială „Tiberiu Crudu” din Tudora a fost vânzoleală mare. Directorul şcolii, profesoara Cornelia Vatavu aproape că şi-a pierdut cumpătul şi raţiunea de om normal când i s-a şoptit că face obiectul unui reportaj în Jurnalul de Botoşani.
Bănuiala ei că mi-ar fi furnizat informaţii a căzut pe învăţătoarea Alina Cucoreanu a cărei soţ lucrează în Primăria Tudora. De unde şi până unde o fi ajuns Vatavu la concluzia că Cucoreanu a devenit sursa mea informativă habar n-am. Matematicienii şi fizicienii au raţionamente uneori greu de înţeles în lumea normală pentru că ei obişnuiesc să abstractizeze problemele de ordin social şi să ajungă la concluzii pentru care cuvântul anapoda ar fi prea sărac să le poată defini corect.
Habar n-am cum arată această doamnă învăţătoare şi n-am întâlnit-o niciodată în prezenţele mele prin comuna Tudora. Cu soţul ei, funcţionar la primărie, m-am întâlnit în urmă cu un an, când l-am rugat să mă ajute să ajung la o familie care solicitase Lumea lu’ Rotundu. Dar dacă doamna director a avut insomnii din această cauză şi şi-a zdruncinat cumva puterea raţiunii, o asigur că sursa mea are doar origini tudorene, fiind în momentul de faţă un botoşănean destul de prosper.
Reportajul publicat ieri a fost de fapt un fel de avertisment pentru Cornelia Vatavu de a şti că Lumea lu’ Rotundu este interesată de modul în care îşi exercită prerogativele de director şi că ar face bine să pună capă abuzurilor sale.
Incontestabil că Vatavu are suficientă raţiune, dovadă că este profesoară de fizică, dar ioc înţelepciune. Dacă ar fi avut o cât de mică fărâmă de înţelepciune nu şi-ar fi manifestat ieri noile apucături dictatoriale.
Imediat după ce cadrele didactice au apucat să lectureze reportajul din Jurnalul, care pe unde s-a putut piti să-l poată citi, au aflat că toată suflarea este convocată la o şedinţă de Consiliu profesoral. La şedinţă a fost convocat şi Consiliul de Administraţie. În total s-au adunat vreo 60 de cadre didactice. Pentru că şedinţa cu părinţii convocată vineri, 29 septembrie, Vatavu n-a mai onorat-o cu prezenţa, închizându-se în cancelarie, era de aşteptat să-şi justifice cumva gestul impardonabil.
Nici vorbă de aşa ceva. Ea avea o răfuială cu învăţătoarea Alina Cucoreanu, suspectată de „turnătoare” la Rotundu. Când Cucoreanu s-a ridicat în picioare ca să-i explice că ea nu are nicio legătură cu articolul apărut, Vatavu a strigat la ea să stea jos şi să nu deschidă gura.
Cucoreanu a mai încercat să-i explice i că, potrivit Regulamentului şcolar, soţul său avea dreptul să candideze membru în Consiliul de Administraţie al şcolii. Din nou Vatavu i-a strigat să nu deschidă gura în faţa sa. Efectiv, Vatavu s-a comportat precum pe vremuri satrapii persani, dovedind încă odată că este un demn şi credincios slujitor al PSD-ului, partidul care tocmai în aceste zile restaurează în România dictatura iar Cornelia Vatavu, probabil, nu vrea să rămână pe dinafara curentului restaurator ca nu cumva să-şi piardă privilegiile cu care PSD-ul a recompensat-o pentru serviciile credincioase aduse.
Câţiva dintre profesorii prezenţi s-au exprimat după şedinţă că dacă învăţătoarea Cucoreanu s-ar fi aflat cu directoarea într-un alt context, nu scăpa nescărmănată. Cornelia Vatavu nu glumeşte când i se pune pata pe cineva. Anul trecut, în cancelarie i-a intrat săteanca Bârsan, mamă a unui copil. Femeia este bolnavă de leucemie. Vatavu s-a enervat din te miri ce şi a bruscat-o pe femeie. Biata femeie a fost dusă în grabă la dispensar unde s-a constatat că avea tensiunea 6, aproape de colaps.
Ieri, am fost contactat că dacă ajung la filmări în Tudora, neapărat s-o caut şi pe această doamnă, dar s-au mai înscris la rând şi alţi părinţi care au păţit-o cu Cornelia Vatavu. Unul dintre ei mi-a explicat că Vatavu are un comportament de arendaş pe moşia boierului. Păi, aşa şi este! Ea este arendaşul PSD-ului pe moşia baronului local, primarul social-democrat Mihai Petria.
Tot ieri am primit şi un avertisment. Sub pseudonimul „Tudoreanca”, cineva a postat acest comentariu: „Domnule Rotundu, acolo este \"vorniceni 2\", adica cutitul este legat de mana la tudoreni ,sa aveti grija de dumneavoastra, ca ne mai trebuiti!”. Mulţumesc pentru avertisment, îi cunosc pe tudoreni de mulţi ani şi le-am apreciat de fiecare dată bogăţia tradiţiilor şi obiceiurilor.
Sunt obişnuit cu ameninţările şi nu le mai iau în seamă. Nu cu cuţitarii tudoreni mă aflu în conflict, ci cu persoane educate dar care şi-au pierdut uzul raţiunii fiind atinşi de „filoxera roşie”. Cu astfel de personaje bolnave de putere lupta se duce cu alte arme decât cele albe. Pe curând!

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.

Legea Pensiilor e gata, Ministerul Finantelor nu are inca forma finala
Romania a semnat un program de cooperare in educatie cu Turkmenistan:
30 de burse in reciprocitate pentru studentii romani si turkmeni
Magyar Nemzet: Ungaria ar dori sa apropie Romania de Grupul de la Visegrad
Scrisoare a Uniunii Nationale a Judecatorilor pentru Tudorel Toader:
Mutarea Inspectiei Judiciare la Ministerul Justitiei este inacceptabila
Comisia juridica din Camera Deputatilor discuta miercuri cererea DNA de avizare a urmaririi penale a Rovanei Plumb
Greva generala in Catalonia, sub sloganul "Paralizati tara":
Metroul din Barcelona nu circula, autostrazi si drumuri blocate, Barca nu se antreneaza
Bilant dur: 11.650 de morti din cauza armelor de foc in SUA in 2017
Internetul in slujba lui Putin:
Rusia planuieste cenzurarea retelelor sociale si aplicatiilor de mesagerie, cu un an inainte de prezidentiale
Motivarea hotararii CSM de avizare negativa a proiectului legilor justitiei:
Nesocoteste garantii fundamentale pentru functionarea sistemului judiciar si contravine dispozitiilor constitutionale
Liviu Dragnea a ajuns in fata instantei supreme.
Mai multi protestatari i-au intins catuse
Ionut Misa, despre cresterea preturilor la carburanti:
Eu circul mai mult cu soferul. Obiectivul meu este sa urmaresc politicile fiscale, nu sa urmaresc preturile la pompa
Indicele ROBOR la 3 luni a urcat marti la 1.80%,
maximul ultimilor trei ani
BNR mentine nivelul dobanzii cheie,
dar ingusteaza coridorul dintre facilitatea de credit si de depozit, dand semnalul ieftinirii creditelor
Ministrul Mediului: Gandim o taxa de poluare pentru masinile cu norma de poluare mica si emisii mari de bioxid de carbon
Ce criterii sunt avute in vedere: capacitatea cilindrica, norma de poluare si emisiile
Horoscopul zilei de 410.2017
Bancul zilei: Raiul… românesc
Protectorul impostorului Ionică Nechifor reales şeful Secţiei zootehnie la ASAS
Ioan Rotundu
Jurnalul de Botoşani şi Dorohoi

Blogul lui Rotundu
Arhivă