Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Editorial
Horoscop
Umor
Anchete
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
9189
De la 07 Ianuarie 2003
120643818

Ce spune DSP despre medicii din Vama Stânca

  • Ioan Rotundu
  • 8 October 2021, 17:48

După ce am publicat articolul intitulat „Cum testele COVID false umflă buzunarele celor din Vama Stânca” cu adresa nr. 18.218/7.10.2021, sub semnătura directorului executiv Dr. Monica Delia Adăscăliţei (foto), Direcţia de Sănătate Publică Botoşani ne-a comunicat propriul punct de vedere.
Astfel, DSP precizează că are detaşaţi în Vama Stânca un număr de 4 asistenţi medicali, fără a se indica şi numele acestora precum şi locul de muncă de unde au fost detaşaţi. Detaşarea s-a făcut pentru realizarea „unor lucrări sau sarcini corespunzătoare atribuţiunilor de serviciu în afara locului său de muncă şi conform fişei postului”. O explicaţie destul de ermetică şi care nu clarifică care sunt atribuţiunile concrete de lucru ale celor 4 asistenţi medicali.
Deducem acest lucru dintr-o altă precizare la întrebarea noastră: „Asistenţii au cititor QR, inclusiv camere la Poliţia de Frontieră şi un telefon mobil care citeşte certificatele verzi”.
În ce priveşte modul de intrare a moldovenilor în România, DSP a precizat: „…Republica Moldova este în zona roşie astfel că toţi cetăţenii care nu sunt vaccinaţi cu doză completă, pentru care au trecut cel puţin 10 zile de la realizarea schemei complete de vaccinare, intră în carantină. Totodată, Hotărârea 43 art.5, al. (1) lit. b) menţionează că sunt exceptate de la măsura carantinei „persoanele aflate în tranzit, dacă părăsesc România în cel mult 24 de ore de la intrarea pe teritoriul ţării”.”
Se mai precizează, de asemenea „Pentru persoanele vaccinate pentru care au trecut mai mult de 10 zile de la data rapelului, legea nu prevede carantinarea acestora decât dacă prezintă simptomatologie specifică.”
Această măsură este valabilă numai dacă la intrarea în România cetăţenii moldoveni prezintă un certificat verde sau un test psiar din care rezultă că nu sunt infectaţi cu coronaviruşi. Asistenţii medicali tocmai verificarea acestor documente au obligaţia s-oi facă pentru a depista dacă acestea sunt legale sau falsificate. De aceea au fost dotaţi cu tehnica necesară.
Nu se face nicio referire la mişmaşurile dintre asistenţii medicali şi poliţiştii de frontieră despre care noi am scris în articol pe baza relatării unui cetăţean din localitatea Ştefăneşti care a asistat în vamă la o astfel de scenă. No coment!

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.

Se fini avec Florin Cîţu!
Ioan Rotundu
I-am condamnat pe toţi la moarte!
Ioan Rotundu
Horoscopul săptămânii 4 – 11.10.2021
ancul săptămânii: Sinceritate părintească
Catrenul săptămânii
Ioan Mamaische
Penalul primar Borfotină şi bogatul său evantai de infracţiuni
Ioan Rotundu
Cum testele COVID false umflă buzunarele celor din Vama Stânca
Ioan Rotundu
Dovada că şefa Gărzii de Mediu Botoşani este coruptă profesional
Ioan Rotundu
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă