Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Politică
Infracţiuni
Fapt divers
Social
Horoscop
Umor
Gastronomie
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
12783
De la 07 Ianuarie 2003
120837249

În Iacobeni - Dângeni violenţele se ţin lanţ

  • un elev de la Liceul Sportiv Botoşani a fost desfigurat pe viaţă
  • 3 September 2015, 23:00

În urma publicării articolului despre cum în în 31 august preotul Gabriel Ioniţă din Iacobeni, comuna Dângeni, şi-a adunat oştenii ortodocşi şi a pornit la luptă, luând cu asalt clădirea în care se adunaseră 10 copii pentru a asculta poveţe biblice prezentate de pastorul adventist Alin Apostol venit de la Botoşani, un val de noi cereri de anchete jurnalistice s-a primit la Tele’M de la sătenii din comună.
Sintetizând reclamaţiile primite, acestea se referă la faptul că în satul Iacobeni este o discotecă a viceprimarului Viorel Sorohan unde la sfârşit de săptămână, când vin tinerii la dans, se produc scandaluri şi bătăi violente. Apoi, mulţi săteni au reclamat furturi din gospodărie fără ca poliţiştii din comună să-i prindă pe hoţi.
Trecând ieri pe la Tele’M pentru a preda reportajul la Lumea lu’ Rotundu cu difuzare sâmbătă, 5 aprilie, r4eporterul de serviciu mi-a prezentat o listă întreagă de persoane reclamante şi numere de telefon. Am ales doar un caz care mi s-a părut a fi interesant să devină subiect de reportaj.
Un cetăţean din Dângeni, pe nume Leonte, a sunat de pe telefonul vecinului său Şfaiţer pentru a cere să venim la faţa locului. Băiatul său în vârstă de 18 ani a fost bătut la discoteca din Iacobeni în aşa hal că i s-au distrus maxilarele, rămânând in valid pe viaţă. Oamenii se arătau nemulţumiţi de modul în care poliţiştii din comună (foto sediul Poliţiei Dângeni) au instrumentat cazul, probabil avându-se în vedere că proprietarul discotecii era chiar viceprimarul comunei.
Am sunat la numărul de telefon indicat şi am discutat mai întâi cu cei din familia Şfaiţer care s-au arătat şocaţi de modul în care băiatul Vlăduţ Leonte, în vârstă de 18 ani, a fost desfigurat la discoteca din Iacobeni de un tânăr pe care ei nu ştiau cum îl cheamă. Până la urmă am, reuşit să dau de Mihaela Leonte, mama băiatului.
De la ea am aflat că în seara zilei de 23 august a.c., la discoteca din Iacobeni a viceprimarului Viorel Sorohan, băiatul lor în vârstă de 18 ani, elev la Liceul Sportiv Botoşani, secţia handbal, şi care stătea pe o bancă, a fost lovit cu un pumnal de către tânărul Fănică Crăciun. În urma loviturilor repetate primite, băiatului i-au fost distruse ambele maxilare fiind nevoie să fie trimis la Iaşi pentru a fi operat. Medicii i-au spus că băiatul va rămâne cu urmări pe toată viaţa, în sensul că va avea placă metalică pe cerul gurii iar de hrănit se va hrăni cu ajutorul unui tub. Pur şi simplu Vlad Leonte va rămâne cu handicap fizic sever pe tot restul vieţii şi îşi va lua adio de la cariera de sportiv.
Bătăuşul este tânărul Fănică Crăciun,din Iacobeni şi lucrează ca mecanic auto în Botoşani. Tatăl său, Fănel Crăciun, este cunoscut în sat ca fiind ”pirat” adică cărăuş de persoane la Botoşani. Dacă dimineaţa, când s-a sunat la Tele’M, se dorea să vină Lumea lu’ Rotundu să filmeze cazul, după amiază, când am vorbit cu mama băiatului, Mihaela Leonte, aceasta nu mai avea nimic de reproşat poliţiştilor din comună şi nu mai dorea să fie filmat băiatul său. Ceva s-a petrecut la Dângeni între orele de dimineaţă şi cele de după amiază de reclamanţii şi-au schimbat brusc atitudinea faţă de poliţişti.
Satul Iacobeni este cunoscut ca un sat unde se petrec multe acte de violenţă. Cu ceva timp în urmă un tânăr a fost omorât, tot la o discotecă. Violenţa şi hoţiile se ţin lanţ în Iacobeni numai sancţiunile pe care poliţiştii ar trebuie să le aplice celor vinovaţi întârzie să apară sau sunt de o blândeţe greu de acceptat într-o societate normală. Nicio sancţiune şi nicio anchetă nu se înfăptuieşte fără ştiinţa şefului de la Poliţia Rurală Vlăsâneşti, de acum celebrul comisar Vasile Luchian, tata protectorilor celor certaţi cu legea.
I-am spus Mihaelei Leonte că refuzul de a filma cazul băiatului său pentru a-l prezenta public nu face decât să-i încurajeze pe bătăuşi să devină şi mai violenţi, ştiind că cei bătuţi n-au curajul să se apere prin as-i reclama la Poliţie
Violenţele din Iacobeni se explică şi prin faptul că sunt încurajate chiar de preotul paroh Gabriel Ioniţă care în loc să-i atragă pe violenţi spre biserică şi să le insufle dragostea reştină le-a dat chiar el exemplu de cum poate fi organizată o bătaie prin asaltul pe care l-a dat în 31 august asupra Bisericii adventiste din Iacobeni.
Andre Malreaux a spus 㠄Secolul 21 va fi religios sau nu va fi deloc". Cu preoţi precum Gabriel Ioniţă, Nicodim Nichita, Buhăianu ş.a. nu poate fi religios.
Ioan Rotundu

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.

Victor Ponta, ironic la adresa lui Liviu Dragnea
Cat mai multa iubire cu doamna Gorghiu ne ajuta
Inca un pas catre pacea si armonia intre partide.
Ce pregateste presedintele Iohannis
Victor Ponta, prins din nou cu minciuna
Victor Ponta a fost audiat de procurorii DNA aproape doua ore
Am facut o cerere ca situatia mea sa fie disjunsa din dosarul Turceni-Rovinari, sa se rezolve mai repede
Vladimir Putin, imbracat cu haine de 2.000 de lire sterline la "sedinta foto" de la sala de sport
Taxele pe locuinte cresc si de 20 de ori in 2016, prin relaxare fiscala!
Horoscopul zilei de 4.09.2015
Bancul zilei: Premoniţie adeverită
Reţeta zilei: Zacuscă de toamnă
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă