Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Politică
Infracţiuni
Economic
Editorial
Administraţie
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Gastronomie
Comentarii
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
9714
De la 07 Ianuarie 2003
112954968

Botoşani: Zornăitul cătuşelor DNA a creat panică în sediul CJ

  • Ioan Rotundu
  • 4 April 2013, 23:00

Cu vreo doi ani în urmă, se scria în Jurnalul că sub geamurile Consiliului Judeţean Botoşani se aude zornăitul cătuşelor procurorilor de la DNA. Mulţi cititori au comentat că fabulăm, alţii presupuneau că zornăitul l-ar fi vizat pe prefectul de atunci Cristian Roman. În realitate noi făceam aluzie la preşedintele Consiliului Judeţean Botoşani Mihai Ţâbuleac.
Iată că cele scrise de noi la acele vremuri s-au adeverit şi ieri procurorii DNA au cutremurat întreg aparatul funcţionăresc ale Consiliului judeţean.
Totul a început la prima oră a dimineţii, când procurorii DNA s-au prezentat la locuinţa lui Radu Judele, administratorul financiar al Consiliului Judeţean Botoşani. La deschiderea uşii acesta a avut surpriza să i se bage sub nas legitimaţia de procuror DNA şi autorizaţia de percheziţie domiciliară.
Procurorii i-au ridicat Laptopul personal, după care l-au invitat, în stillul lor, la sediul Consiliului Judeţean Botoşani, unde a procurorii sigilaseră deja mai multe birouri, printre care şi cel al lui Radu Judele.
Imediat ce a fost introdus în birou, Radu Judele a trebui să predea procurorilor o serie de documente pe care aceştia i le-au solicitat, documente care au vizat în special procedura de desemnare al consultantului pentru realizarea proiectului privind groapa de gunoi de la Victoria – Stăuceni.
Singura persoană acceptată în birou, pe post de martor, aşa cum cere procedura percheziţiei, a fost vicepreşedintele Gheorghe Sorescu. Acesta a fost foarte zgârcit în a da informaţii presei, fiind evaziv în declaraţie.
În paralel cu percheziţia din sediul CJ Botoşani s-au desfăşurat percheziţii şi la Iaşi, la sediul firmei lui Radu Judele, societatea RJR Internaţional dar şi la sediul firmei Tahal, cea desemnată să facă consultanţa proiectului amintit în urma licitaţiei organizată în anul 2011, când preşedintele CJ era Mihai Ţâbuleac. Radu Judele a declarat că nu cunoaşte ce anume cercetează procurorii DNA şi nici nu i s-a adus la cunoştinţă vreo învinuire.
„Astăzi au fost şi la sediul firmei din Iaşi şi au căutat documente în legătură cu firma Tahal”, a declarat presei Radu Judele, vizibil afectat de cele ce i s-au întâmplat.
Procurorii au plecat din sediul CJ luând cu ei două cutii voluminoase de documente ridicate în cadrul percheziţiei. Nu se cunoaşte dacă toate documentele sunt cu antetul CJ sau sunt şi documente ce aparţin firmei lui Radu Judele.
Cert este că astăzi, vineri, 5 aprilie, administratorul financiar al CJ Botoşani a fost convocat la sediul DNA din Bucureşti pentru a da unele explicaţii. Dacă avem în vedere că procurorii care au efectuat percheziţiile la Botoşani aparţin de DNA Suceava, faptul că Radu Judele este convocat la DNA Bucureşti, se deduce simplu că procurorii anchetează un prejudiciu care intră în competenţa DNA Bucureşti şi nu a celui zonal. Concret, este vorba de un prejudiciu semnificativ. De precizat că în toată acţiunea procurorilor DNA de ieri, numele preşedintelui CJ Florin Ţurcanu nu a fost implicat în nici un mod dar nici de Mihai Ţâbuleac nu s-a pomenit.
Ioan Rotundu.

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.

Horoscop
Bancul zilei: Juvents Torino şi… măgarul cel isteţ
Gastronomie: Omletă catalană
Credeţi că m-as uita la o femeie de 58 de ani, chiar daca e procuror DNA?
dacă ar fi avut 25 de ani, alta era treaba
Din culisele şedinţei USL
cum şi de ce au renunţat liberalii la ministerul Justiţiei
Scandalul corupţiei ia amploare în Franţa
Când Ponta se va lepăda de Fenechiu, Flutur va renunţa la Ghiorghiţă
ipocrizia consilierilor municipali ai USL
În faţa complexităţii lucrărilor de la Stăuceni, Electroalfa cedează
Cine vor fi cei cinătuiţi
Ioan Rotundu
Se pare că primarul Portariuc a mirosit tărăşenia
Liliana Mincă l-a turnat pe Ţurcanu la ministrul Agriculturii
Proşti, proşti dar mulţi!
Ioan Rotundu
Jurnalul de Botoşani şi Dorohoi

Blogul lui Rotundu
Arhivă