Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Infracţiuni
Editorial
Sănătate
Horoscop
Umor
Comentarii
Anchete
Poşta redacţiei
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
8014
De la 07 Ianuarie 2003
123785604

În timp ce afacerile Marcicuţei prosperă

Vameşii şi poliţiştii de la Stânca sunt cu afacerile în „doliu”

  • Ioan Rotundu
  • 9 April 2021, 17:38

Schimbarea lui Ionuţ Bunduc din funcţia de şef de vamă de la Stânca a produs mare „doliu” în rândul vameşilor şi a poliţiştilor de frontieră. Noul şef, Diana Şerbescu, este cunoscută ca extrem de legistă încă din perioada anului 2019 când, vreme de două luni, a fost şef interimar.
Imediat ce a luat şefia în primire, Şerbescu i-a atenţionat pe vameşi că nimeni n-are voie să treacă prin vamă cu ţigări şi băutură în cantităţi mai mare decât permite legea. Practic, prin această decizie le-a luat vameşilor şi poliţiştilor veniturile care le-a adus atâta prosperitate vizibilă în case de vacanţă, apartamente în Botoşani şi maşini de lux, başca conturi barosane în bănci. Cel mai cătrănit pare a fi Ionel Ungureanu (foto), fost şef de vamă, înlocuit cu Ionuţ Bunduc, dar care continua să fie şef de facto, cel de iure fiind doar de decor
.Ungureanu spera ca boss-ul cel mare din fruntea PNL Botoşani, infractorul în libertate şi poftitorul la trup de fată tânără Costel Şoptică, să-l repună pe funcţia de şef. Ceva n-a funcţionat în strategia lui Ungureanu şi acesta nu numai că n-a fost uns şef, dar s-a pricopsit cu un şef care pune legea înaintea şperţului. Sunt curios cum va proceda noul şef Diana Şerbescu cu „Marcicuţa”, şefa de la „Rovinete” care are angajate în vamă pe cele două fiice, inclusiv ginerii.
Despre rudele Maricicăi Ridler puteţi afla detalii citind articolul intitulat „Vama Stânca este îmbâcsită cu rudele şi amicii vameşului Ungureanu” postat pe site-ul Jurnalului la data de 28 februarie 2021.
Marcicuţa, cum este ea dezmierdată, atunci când ginerele său, poliţist de frontieră, este în tură, fără a se înregistra ca ieşită din România, se duce la magazinul de tip „duty free” din Republica Moldova, situat în zona liberă a Vămii Costeşti, şi cumpără câte 1 cartuşe de ţigări Kent şi alte 10 de ţigări chinezeşti Assima, cu mare căutare la români.
Ţigările, până recent, le vindea în zona centrală a localităţii Truşeşti. De când cu pandemia le vinde în Ştefăneşti, vânzătorii putând fi găsiţi şi în faţa sediului Poliţiei Ştefăneşti.
Cunoscătorii în contrabanda cu ţigări spun că la un pachet se câştigă cam un euro, aşa că, Marcicuţa, la un transport de 20 de cartuşe bagă în buzunar cam 200 de euro. Bun câştig! Sunt mulţi ochi pe noul şef de vam Diana Şerbescu să vadă dacă aceasta îi va bloca Marcicuţei afacerea atât de prosperă. Se mai şopteşte că un grup de vameşi, în frunte cu Ungureanu, negociază cu boss-ul din PNL numirea unui alt şef de vamă. Adică îi poartă Didinei sâmbetele.
Nici şeful Sectorului de Poliţie de Frontieră Stânca, poliţistul Vasile Luca, numit interimar de către boss-ul cel mare de la Iaşi, comisarul şef Victor Mariniuc, nu stă deoparte de conspiraţia împotriva Didinei Şerbescu, cea care a pus stavilă şi peşcheşurilor consistente ale poliţiştilor din vamă.
Deocamdată, Luca are a se răfui cu Daniel Nuţu, considerat de el şi Ungureanu un contrabandist de ţigări care s-a pocăit şi care le face mari necazuri. Nuţu trecea graniţa la magazinul moldovenesc şi cumpăra 2 pachete cu ţigări, timp în care supraveghează ce maşini ale moldovenilor trec cu baxurile de ţigări prin vamă, plătind vameşului şi poliţistului din tură „taxa” de rigoare. Ba chiar Nuţu a avut curajul să sune şi la 112 şi să anunţe cum un microbuz încărcat cu ţigări urma să treacă prin vampă.
S-au supărat vameşul şi poliţistul şi l-au trimis pe Nuţu la plimbare, să nu mai vadă ce nu este de văzut de vreme ce nu mai este în branşă cu ei.
.Pe Nuţu l-a lucrat şeful Vasile Luca. Acesta s-a deplasat la Costeşti şi a luat legătura cu şeful poliţiei din vama moldovenească şi i-a cerut să nu-i mai elibereze lui Nuţu document cum că acesta n-a intrat în Republica Moldova, ci numai la magazin, deci nu trebuie băgat în carantină la întoarcere în România.
Mai întâi Luca le-a cerut reprezentanţilor DSP din Vama Stânca să-l bage pe Nuţu în carantină. Dar aceştia eu refuzat pe motiv că Nuţu are document moldovenesc că n-a intrat în Moldova. Acum nu mai are acel document, aşa că stă acasă şi aşteaptă vremuri mai bune.
El nu mai este un pericol pentru afacerile vameşilor şi poliţiştilor. Pericolul cel mare în constituie noul şef de vamă Diana Şerbescu. Oare ca rezista aceasta presiunilor şi intrigilor care se pun la cale de către gaşca de corupţi? Greu de spus!

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.

Bancul săptămânii: Noua performanţă şcolară
Horoscopul săptămânii 5 – 11 aprilie 2021
Catrenul săptămânii
Ioan Mamaische
Socialişti „trăsniţi” în CL Vlăsâneşti care iau decizii trăsnite
Ioan Rotundu
Musulmanul Arafat, Ramadanul şi Paştele la creştini
Ioan Rotundu
Omul de afaceri Traian Popa descrie cum funcţionează mecanismul corupţiei
În sfârşit, am reuşit să mă vaccinez!
Ioan Rotundu
Caz cutremurător de bullying la Liceul „Ştefan Luchian” din Ştefăneşti
Ioan Rotundu
Acţiunea DIICOT confirmă amploarea contrabandei cu ţigări pe raza ITPF Iaşi
Ioan Rotundu
Liderii de sindicat Florin Zlate şi Dan Radu şi splendoarea prostiei
Ioan Rotundu
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog