Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Anunţuri
Editorial
Administraţie
Horoscop
Umor
Reportaje
Anchete
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
11785
De la 07 Ianuarie 2003
122209728

Comentarii pe seama plagiatului lui Şerbănoiu

Va fi comisarul şef Cătălin Ilaşcu viitorul şef al IJP Botoşani?

  • Ioan Rotundu
  • 7 August 2019, 23:03

Faptul că şeful Inspectoratului Judeţean de Poliţie Botoşani, comisarul şef Viorel Şerbănoiu a fost inclus cu lucrarea de doctorat în rândul celor care au plagiat, lucrare susţinută la Academia Naţională de Informaţii „Mihai Viteazu” Bucureşti, a dat naştere la diverse comentarii atât în interiorul instituţiei cât şi în afara ei.
În primul rând se susţine că piciorul lui Şerbănoiu pus în ghips n-ar fi fracturat ci numai luxat. Controversele pe seama piciorului duc în câmpul speculaţiilor. Sunt voci care susţin că Şerbănoiu şi-a pus piciorul în ghips pentru a beneficia de prima de la asigurarea pe viaţă care i s-ar cuveni în această situaţie. Şerbănoiu are două asigurări pe viaţă. Una este la Asirom iar cealaltă n-am reuşit s-o localizez. Cert este că în urma accidentului auto în care a fost implicat în 16 august 2016 societăţile de asigurări l-au despăgubit cu suma de 15 mii euro. Probabil aceeaşi sumă o va primi şi în urma accidentării la fotbal în ziua de 12 iulie a.c.
Pentru că va lipsi de la serviciu aproape o lună de zile, nu se ştie dacă va mai reveni pe funcţie s-au se va pensiona pentru a trece într-un con de umbră cu plagiatul. De amintit că primul său adjunct care a fost comisarul şef Dumitru Aioanei a primit aviz negativ de la Departamentul de Informaţii şi Protecţie Internă (DIPI) din cadrul Ministerului Afacerilor Interne (MAI) şi n-a putut participa la examenul de titularizare. În lipsa acestui aviz Aioanei a pierdut funcţia şi a revenit pe postul de şef Serviciu Investigarea Criminalităţii Economice, dorinţa sa de a deveni şeful IJP în locul lui Şerbănoiu spulberându-se definitiv..
Noua situaţie apărută a dat naştere la fel de fel de presupuneri. Surse din IJHP susţin că pe postul de prim adj. va fi, pentru început interimar, actualul adjunct al lui Şerbănoiu, comisarul şef Cătălin Ilaşcu, fost şef al Poliţiei Săveni până în 2017 când a fost promovat la judeţ.
Se spune că Ilaşcu este agreat şi susţinut de preşedintele PSD Doina Federovici şi puternic susţinut de senatorul Lucian Trufin cu care Ilaşcu a avut o bună colaborare pe când Trufin era primarul comunei Vlăsâneşti, considerat în zonă baron local PSD. Ultima informaţie primită în cursul zilei de miercuri era că Ilaşcu s-ar putea să fie promovat şeful IJP în locul lui Şerbănoiu.
Alte comentarii, nesusţinute cu dovezi, avansau ironic scenariul dacă Şerbănoiu, de va fi eliberat din funcţia de şef, va preda viitorului înlocuitor şi lista cu patronii botoşăneni care lunar îi spuneau „prezent, la datorie”. Se rostesc şi nume de patroni, dar deocamdată nu le fac public pentru că n-a sosit momentul. Cum n-a sosit momentul să dezvălui o achiziţie de calculatoare pe o sumă importantă realizată la AJOFM Botoşani de Sorin Şologon pe când era directorul instituţiei şi ce rol a avut în organizarea licitaţiei Viorel Şerbănoiu.
Cu sau fără Ilaşcu la comanda IJP Botoşani, poliţiştii cinstiţi susţin că mafia care a pus stăpânire pe instituţie va continua să funcţioneze. Această mafie colaborează excelent cu o parte dintre procurori şi judecători şi se bucură de protecţie din partea unor poliţişti cu grade grele pe umeri din cadrul IGP Bucureşti şi MAI, inclusiv din partea Sindicatului Poliţiei.

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.

Bancul săptămânii: Scenariu prost regizat
Horoscopul săptămânii 5 – 11.08.2019
Catrenul săptămânii
Ioan Mamaische
România, ţara prizonieră a unor grupări politice mafiote
Ioan Rotundu
Lumea lu Rotundu Transfagarasanul
Cum a ratat comisarul şef Aioanei funcţia supremă în IJP Botoşani
Ioan Rotundu
Perfidia, principiul etic şi moral promovat de PSD
Ioan Rotundu
Şerbănoiu, şeful IJP Botoşani, prins cu lucrarea de doctorat plagiată
Ioan Rotundu
Primăria Botoşani - Comunicat de presă
Comunicat de presă Locativa SA Botoşani
Ministerul Apărării Naționale recrutează rezerviști voluntari
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog