Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Cultură
Infracţiuni
Anunţuri
Editorial
Învăţământ
Sănătate
Administraţie
Social
Sindicate
Horoscop
Ofertă de afaceri
Umor
Reportaje
Comentarii
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
20289
De la 07 Ianuarie 2003
113175978

La Botoşani, noua construcţie politică stă învăluită în ceaţă

  • 4 December 2007, 23:00

Noua construcţie politică decisă ieri la nivel central între PD şi PLD este încă învăluită în ceaţă la Botoşani. Preşedinţii celor două filiale botoşănene, interimarul Viorel Alexandru şi Liviu Rădăşanu au aflat ca şi ceilalţi preşedinţi de filiale din judeţele ţării din mass - media. Preşedintele executiv al democraţilor botoşăneni, ce a preluat prerogativele preşedintelui demisionar Radu Drăguş, susţine că fuziunea era o variantă luată în calcul, dar abia după alegerile locale.
„Nu credeam că poate să survină o asemenea construcţie politică chiar imediat, ci doar după alegerile locale şi parlamentare. Cred însă că este mai bine aşa, pentru că la alegerile locale vom merge cu o singură formaţiune politică şi nu cu două, pentru a dispersa voturile”, a declarat Viorel Alexandru (foto).
Acesta speră ca prin această nouă construcţie să fie reconstituit electoratul din 2004 care a crezut în Alianţa „Dreptate şi Adevăr”. Aflând vestea privind confortabil din faţa televizorului schimbarea destinului partidului, preşedintele democraţilor botoşăneni presupune că şi la nivel local, noua construcţie politică va avea preşedinte democrat, cele două funcţii de prim vicepreşedinţi fiind împărţite de PLD şi PD.
Până la constituirea legală a noii formaţiuni politice create, cele două partide îşi păstrează identitatea. „Noi sperăm ca membrii PD şi colegii de la PLD să îşi dea girul pentru ca această formaţiune politică să se nască. Cred că va deveni cea mai puternică de pe eşichierul politic botoşănean” , a declarat Viorel Alexandru.
Puţin ameţiţi de rapiditatea desfăşurării evenimentelor, liderii celor două filiale nu discutaseră până ieri la orele amiezii, aşteptând parcă fiecare ca celălalt să facă primul pas. De la nivel Central ambii şefi de filiale au fost invitaţi la colegiul director organizat separat de cele două partide, de unde speră că vor afla mai multe detalii. Viorel Alexandru crede că preşedinţia noii formaţiuni politice revine democraţilor, el urmând a prelua atribuţiile preşedintelui şi pentru nou creata formaţiune politică. „Cred că ni se va de posibilitatea ca noi la Botoşani să respectăm protocolul stabilit la nivel naţional. Vom pune în aplicare ce se va stabili la nivel naţional” , a declarat Viorel Alexandru.
Fără a fi deranjat că a aflat de le televizor de decizia luată instantaneu de construcţie a unui nou partid, liberal democratul Liviu Rădăşanu a spus un „DA” hotărât noii construcţii. Acesta consideră că la această construcţie s-a plecat de la mai multe premise, una dintre ele fiind rezultatul alegerilor. „Important este că în România post decembristă apare un partid de dreapta mare, o contra pondere la PSD. Dreapta numai aşa se poate face. În momentul în care porneşti un partid nou nu trebuie să te gândeşti la oameni, ci la partid. Nu are importanţă cine îl va conduce la Botoşani”, a declarat conciliant Liviu Rădăşanu.
Faptul că această negociere a fost foarte rapidă, luând prin surprindere chiar lideri de filiale şi membrii cu funcţii importante în partid, Liviu Rădăşanu şi-o explică prin calităţile de oameni de afaceri ale liderilor celor două partide. Ambii lideri de la Botoşani vor întărirea forţei de dreapta ignorând însă liberalii, partidul istoric ce nu a patrulat doctrinar de la stânga la dreapta sau în sens invers pe scena politică până să îşi găsească locul. În plus, liberal democraţii în loc să aducă aceste voturi şi plusul de imagine la ascensiunea acestui partid s-ar putea trezi părăsiţi de electoratul cu care a plecat de la PNL, şi căruia i-a promis ferm că va rămâne un partid de sine stătător. Iată că numai bine au primit botezul politic, la primele lor alegeri şi liberal democraţii se convertesc în democraţi liberali, dezamăgind electoratul încrezător în noua faţă a liberalilor rupţi din PNL.
Din această poveste liberalii botoşănenei privesc detaşat, arătând electoratului cum a fost păcălit la alegerile din 25 noiembrie. „Atât PD cât şi PLD sunt nişte păpuşi ale lui Băsescu. Au păcălit populaţia care a crezut în ei, iar acum după alegeri fuzionează cu PD. Adevăraţii liberali vor reveni la noi, nu se vor duce la PD” , a declarat secretarul general PNL Florin Ţurcanu. Acesta speră ca electoratul să vadă cât de scurtă a fost viaţa liberal democraţilor, care după botez s-au convertit în democraţi liberali. (Bianca ALBU)

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.

Gală a gesturilor de suflet
Ce-i făcătură, nu ţine, se dezbină
Ioan Rotundu
Talente botoşănene laureate ale unui concurs naţional de interpretare
Fuziunea nu va aduce şi salvarea de la pedeapsă a vinovaţilor
Poarta de pe Pietonalul Unirii devenită din simbol pericol public
Comentariul comentariilor (III)
(Ioan Rotundu)
Sindicaliştii pierd tot mai mult din vlaga protestelor
Pot participa la Olimpiada de limbă şi literatură română pentru gimnaziu
Primul val de emoţii pentru elevii de a VII-a şi a VIII-a
"Cânt şi joc în plai de dor" a ajuns la final
Cadrele didactice se specializează în management educaţional
Prins la graniţă de poliţiştii botoşăneni
Preoţii sunt la ananghie, iar Dumnezeu nu le poate fi de ajutor
ei nu pot preda religia în şcoli decât în anumite condiţii
Pomul de Crăciun pentru copiii din centrele de plasament
Gaşca de mafioţi din Inspecţia de Sănătate ripostează
Lagărul de concentrare de la Adăşeni
Horoscop
Concediu…!
Şi-a propus să sature animalele de companie
Viceprimar şmecher. Cu un coniac s-a salvat de la plata a 4.600 lei
Program TELE’M Botoşani, miercuri, 5 decembrie
Jurnalul de Botoşani şi Dorohoi

Blogul lui Rotundu
Arhivă