Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Politică
Anunţuri
Economic
Fapt divers
Editorial
Administraţie
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Gastronomie
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
10365
De la 07 Ianuarie 2003
118489591

Botoşani: PNL îl somează pe Andrei Dolineaschi să dea socoteală pentru afirmaţiile făcute

  • preşedintele Ţurcanu nu renunţă la a-l schimba din funcţie pe viceprimarul Cosmin Andrei
  • 4 December 2013, 23:00

La Botoşani, disensiunile dintre PNL şi PSD se adâncesc, se acutizează. Preşedintele PNL Florin Ţurcanu a declarat că nu renunţă la schimbarea din funcţie a viceprimarului de Botoşani, social-democratul Cosmin Andrei. Iar ca o dovadă că liberalii n-au nicio înţelegere secretă cu PDL, Ţurcanu le propune celor din PSD să ocupe funcţia lui Andrei cu unul dintre cei doi social-democraţi nominalizaţi: Ady Petriuşcă sau Tereza Nica.
Şi le mai face Ţurcanu o favoare celor din PSD: este de acord ca viceprimarul Cosmin Andrei să-şi dea demisia ca să nu fie demis într-un mod ruşinos.
Însă liberalii nu se opresc aici cu răfuiala ce şi-au propus să o aibă cu cei din PSD. Printr-un comunicat de presă a fost dat publicităţii, şeful PSD, deputatul Andrei Dolineaschi este somat să răspundă la o serie de întrebări.
Redăm mai jos textul comunicatului:
„Organizația Județeană PNL Botoșani respinge categoric acuzațiile formulate de conducerea PSD Botoșani vizavi de așa- zisa alianță cu PDL și solicită public dovezi clare în acest sens.
PNL Botoșani și-a asumat public întotdeauna tot ceea ce a făcut pentru cetățenii județului Botoșani. În schimb PSD a abordat politica lovirii pe la spate și a folosirii de jigniri și amenințări, dar public declară că sunt susținători fermi ai păstrării alianței USL. De aceea solicităm imperativ domnului președinte al PSD Botoșani, Andrei Dolineaschi să răspundă concret botoșănenilor cine își bate joc, în realitate, de alianța USL:
Pe 26 octombrie 2013, ați afirmat că nu dați un pesedist pe o sută de liberali. Această declarație a fost pentru menținerea USL?
Pe 2 octombrie 2013, când ați anunțat că greii din PNL bat la ușa PSD, atunci ați vrut menținerea alianței USL?
Pe 27 septembrie 2013, ne-ați somat public să denunțăm o alianță care nu există cu PDL, dar când v-am votat 98% din proiectele propuse de primar, deși nu întotdeauna au fost discutate și analizate în alianță, atunci ce alianță exista? Nu USL?
Când am organizat Târgul Agro- Zoo, pe 20 septembrie 2013, ați afirmat că dumneavoastră l-ați organizat mai mult de jumătate, ceea ce nu este adevărat. Asta ați făcut-o pentru a menține alianța USL?
Pe 13 septembrie 2013, ați declarat public că Relu Târzioru ar trebui să fie candidatul la președinția Consiliului Județean, atunci ați vrut unitatea USL și corectitudine față de botoșăneni?
Pe 30 august 2013 când i-ați catalogat pe liberali drept amețiți de somn, atunci ați vrut unitatea USL?
Pe 29 iulie 2013, când consilierii PSD au votat împotriva proiectelor din CJ, unul dintre proiecte fiind pentru copiii din Botoșani, atunci ați dorit unitatea USL?
Pe 9 iulie 2013, ați acuzat că avem alianță neoficială cu PDL, în condițiile în care aveați susținerea noastră pentru viceprimar pe municipiu, vicepreședinte la județ și mai mulți viceprimari din județ. Atunci doreați unitatea USL?
Pe 10 mai 2013, când i-ați retras atribuțiile viceprimarului liberal, atunci ați dorit menținerea USL și respectul față de alegători?
Pe 22 martie 2013, când ați afirmat public că PNL este un clan al lui Țurcanu, atunci ați dorit unitatea USL?
Pe 23 februarie 2013, când ați catalogat președintele partidului drept “împărat înfumurat și arogant”, atunci ați vrut menținerea alianței USL?
Acestea reprezintă doar o parte din afirmațiile jignitoare pe care liderii PSD Botoșani le-au formulat la adresa președintelui și membrilor PNL de-a lungul timpului.
Solicităm public domnului Andrei Dolineaschi să răspundă punctual la aceste întrebări și să dea explicații botoșănenilor care i-au acordat încredere de ce continuă să recurgă la amenințări, în cazul în care, în județul Botoșani nu se face voia pesediștilor.
Îl întrebăm pe domnul Dolineaschi, când și-a manifestat respectul față de alegători? Atunci când se afla în China și îl suna pe domnul Iliuță folosind un limbaj de cartier și amenințând că dacă nu îi sunt executate ordinele, pune tunurile pe noi? Domnule președinte, suntem în democrație, ordinele cui să le ascultăm? Atunci când vă întâlneați cu parlamentarii liberali la București le transmiteați că dacă președintele PNL nu respectă ordinele, veți pune tunurile pe noi și va curge sânge pe pereți? Acest lucru l-ați spus chiar săptămâna trecută.
Când ați fost corecți cu noi, domnule Dolineaschi? Când stăteați la cumetrii, la masă cu președinții altor partide și negociați cum să schimbați majoritatea în CL și CJ? Noi am fost corecți cu PSD și am votat proiectele propuse de dumneavoastră, am fost deschiși la colaborare atunci când a fost vorba de susținerea proiectelor administrative. Dumneavoastră ați înțeles să ne tratați cu dispreț și să ne considerați ca un partid de mâna a doua, de aceea am luat în calcul varianta schimbării vicelui pesedist.
Vrem să le amintim colegilor de alianță că pentru Consiliul Județean, ne-am făcut singuri campanie electorală în județ, fără niciun pesedist cu funcție la nivel județean alături. În schimb la municipiu, le-au stat alături mai mulți liberali decât pesediști. La scrutinul pentru prezidențiale, putem face la fel și vom câștiga alegerile.
Domnule Dolineaschi, solicitați acum pact de neagresiune? Uitați-vă în urmă și verificați arhiva mass-media, să vedeți cine a venit cu cele mai virulente atacuri la adresa președintelui și a PNL. Cât de pervers și duplicitar puteți fi? V-ați obișnuit să mințiți, dar spuneți măcar o dată adevărul.
Domnule Dolineaschi, persistați în amenințări. Panourile pe care Consiliul Județean le-a pus în județ sunt informative și da, sunt din bani publici, pentru informarea cetățenilor de disponibilitatea președintelui în rezolvarea problemelor. Puteți face același lucru, legea vă permite să folosiți bani publici pentru a informa cetățenii.
Domnule Dolineaschi, nu mai mințiți și nu dezinformați! Vă reamintim că bugetul de stat a fost făcut de ministrul dvs, domnul Voinea și secretarul de stat, domnul Gherghina, nu mai aruncați vina pe liberali. Legat de investiții, liberalii au adus bani în județul Botoșani pentru proiecte cât nu o să puteți dumneavoastră să aduceți în patru ani de zile. Spuneți public, câți bani pentru proiecte ați adus primăriilor din județ? Unde și de unde?
Domnule Dolineaschi, nu vă mai arogați meritul declanșării investiției pe drumul Botoșani- Suceava. Președintele liberal a fost singurul politician care a anunțat că va face greva foamei dacă în 2014 nu se alocă bani, iar domnul vicepremier Chițoiu a anunțat că vor fi fonduri. Colegii noștri liberali au făcut demersuri în acest sens și acum ne acuzați că nu susțineam, ci criticam Guvernul?
Domnule Dolineaschi, dacă ați părăsit Botoșaniul și veniți atât de rar aici, datorită funcției pe care o ocupați în PSD la nivel național, credeți că asta vă dă puterea necesară să amenințați că puneți tunurile pe președinte și pe liberalii botoșăneni? Liberalii susțin înțelegerea și colaborarea cu toți politicienii care sunt deschiși să stea la masă pentru a discuta proiecte pentru dezvoltarea județului Botoșani, dar cu reprezentanții partidelor care îi tratează cu respect și înțeleg că în județ nu se poate aplica politica dezvoltării administrative fără sprijinul liberalilor. Ne delimităm clar de scandalurile și de disputele create, dar, ca urmare a atacurilor succesive din partea colegilor din PSD, noi am considerat, din respect pentru cetățeni, să răspundem cu argumente concrete.

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.

Horoscop
Bancul zilei: Soţul şi soţia la restaurant…
Penitenciarul Botoşani: Comunicat de presă
Vacă salvată de pompieri dintr-un canal
Trei incendii în mai puţin de şapte ore
Trofeul pompierilor „TOP 3 WINNER” prezentat botoşănenilor la Teatrul „Mihai Eminescu”
Scrisoare deschisă domnului Preşedinte al României, ţară ce nu mai recunoaşte drepturile omului
Protestatarii nu cedează la Pungesti
Represiunea Jandarmeriei împotriva ţăranilor de la Pungeşti care îşi apără pământul şi apa a ajuns în mass-media din străinătate
13-15 iunie1990 Piata Universităţii- 3 decembrie 2013, Pungeşti, de la Iliescu la Ponta!
Vicepreşedintele PNL Cristian Buican cere demisia ministrului Dan Şova
Mariana Câmpeanu cere Marii Britanie să le fie recunoscătoare românilor
Statistica menţine estimarea de creştere economică de 1,6% în trimestrul trei
Victor Ponta nu mai vrea un termen pentru aderarea la Schengen
Victor Ponta: Strategia privind construcţia de autostrăzi este realistă
Procurorii somează Universitatea din Kiev să furnizeze de urgenţă listele cu studenţii şi profesorii care au absentat de la cursuri si au participat la proteste
Gastronomie: Pui Kievskaia
Le-a băgat spaima în oase
Ioan Rotundu
Comunicat de pres㠖 Ador Botoşani
Guvernul Ponta ridică vârsta de pensionare a femeilor la 65 de ani
Ponta instituie taxă anuală pe domeniile de Internet
Primăria Botoşani: Comunicat de presă
Jurnalul de Botoşani şi Dorohoi

Blogul lui Rotundu
Arhivă