Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Infracţiuni
Anunţuri
Fapt divers
Administraţie
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Gastronomie
Reportaje
Comentarii
Publicitate
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
2744
De la 07 Ianuarie 2003
123099819

pnl

Botoşani: Blestemul care apasă asupra familiei Dănuţă

  • Ioan Rotundu
  • 4 December 2015, 23:00

Arestat pe motive de evaziune fiscală pe seama jocurilor de noroc, patronul societăţii Tex Club, Viorel Dănuţă, a fost pus eliberat de către judecătorii de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie Bucureşti şi pus sub control judiciar.
Avocatul angajat să-l reprezinte la recursul judecat la Înalta Curte a declarat că în cariera sa n-a avut de intrat într-un „dosar gogoaşă” precum cel întocmit lui Viorel Dănuţă întocmit de procurorii din cadrul DIICOT Botoşani şi DNA Suceava. Pus şi simplu, declara avocatul, întreg dosarul este o însăilare de fapte penale lipsite de probatoriul de rigoare.
Că avocatul lui Dănuţă n-a fost departe de adevăr în declaraţiile sale o confirmă decizia judecătorilor de la Înalta Curte care au dispus continuarea cercetărilor sub control judiciar dar şi foamea de probe a procurorilor care s-au trezit descoperiţi în a proba infracţiunile pentru care au cerut arestarea lui Dănuţă. Aşa că de la acuzaţia de evaziune fiscală s-a ajuns la cea de posesie de armă fără autorizaţie.
S-a afirmat de către procurorii DNA că la Viorel Dănuţă s-au găsit zece arme fără a avea dreptul legal de deţinere. În realitate s-au găsit trei arme. Două de vânătoare pentru care poseda actele legale şi o puşcă cu aer comprimat pe care o primise de la o persoană cu voia să i-o vândă. Iar Dănuţă a luat-o acasă s-o probeze. Ghinionul lui a fost că în acele momente i-şu căzut pe cap procurorii DIICOT şi DNA care i-au perchiziţionat locuinţa.
Cazul lui Viorel Dănuţă demonstrează încă odată superficialitatea profesională a procurorilor de la DNA Suceava care ne-au obişnuit cu acţiuni spectaculoase soldate în coadă de peşte.
Ce i se întâmplă în momentul de faţă lui Viorel Dănuţă pare a fi continuarea unui blestem ce apasă asupra acestei familii. Să recapitulăm prin ce a trecut familia Dănuţă până la cazul de faţă.
*n 1996 profesorul Mircea Dănuţă )foto), tatăl lui Viorel, a candidat pe listele USL (Alianţa dintre PSDR-ul lui Cunescu şi PD-.ul lui Petre Roman) la funcţia de deputat. Numai că Dumitru Sandu, prietenul său politic aflat şi la conducerea PSDR-ului, l-a păcălit făcând o înţelegere secretă cu Vicenţiu Daniliuc, atunci preşedintele PD Botoşani. Înţelegerea era ca Sandu să-l sprijine pe Daniliuc să ajungă senator iar Daniliuc să-l susţină pe Sandu la un loc eligibil la deputaţi. Înţelegerea s-a perfectat în trapeza Mănăstirii Gorovei, unde avea loc o masă de protocol dată în cinstea venirii la Botoşani a lui Sergiu Cunescu şi Mihai Babiuc. Pe peretele din spatele lui Sandu şi Daniliuc era pictată scena trădării lui Iisus Hristos.
Profesorul Dănuţă habar nu avea de această înţelegere. Când s-a trezit la realitate, lista de candidaţi la parlamentare era depusă la Biroul Electoral Judeţean Botoşani iar pe primul loc la deputaţi se afla Dumitru Sandu, el, Dănuţă, fiind pe locul doi. Vicemţiu Daniliuc a fost trecut pe primul loc la Senat.
Din urnele de vot a ieşit Dumitru Sandu deputat iar Daniliuc a pierdut alegerile în faţa liberalului Dinu Secrieru. Tras pe sfoară de cel mai bun prieten al său din liceu, facultate şi din viaţa politică profesorul Dănuţă a încercat să obţină funcţia de subprefect, prefect fiind numit ţărănistul Alexandru Simionovici. Susţinut de Segiu Cunescu, Mircea Dănuţă a fost numit subprefect numai pentru 24 de ore pentru că s-a revenit imediat asupra numirii.
Prefectul Simionovici şi cu liberalul Dinu Secrieru care ieşise senator au depus o contestaţia către Petre Roman şi au arătat că Dănuţă este un beţiv, un violent în comportament şi că numirea sa ca subprefect car fi o ruşine pentru judeţ. Aşa că Dănuţă a fost revocat imediat din funcţie.
Patron de societate, Dănuţă făcea comerţ cu băuturi alcoolice aduse de pe la Satu Mare şi Bucureşti. Preţurile sale mici deranjau mafia alcooliştilor botoşăneni condusă la acea vreme de şeful Gărzii Financiare Paul Mustaţă. Aflat în duşmănie cu prefectul Simionovici, cu care avea să se şi bată, Mustaţă s-a bucurat de sprijinul lui Simionovici şi a dispus un control asupra firmei lui Dănuţă concluzionând că acesta face evaziune cu alcool. Ciudată concluzie a lui Mustaţă, el care era coordonatorul grupului de alcoolişti evazionişti cum avea să se dovedească mai târziu.
Cert este că lui Dănuţă i s-a întocmit un dosar penale soldat în final cu condamnarea sa la închisoare cu suspendare, fiind scos de pe piaţa comerţului cu alcool. Răzbunarea lui Simionovici şi a lui Secrieru nu s-a oprit aici. Feciorul lui Dănuţă, Viorel, cumpărase imobilul numit „Casa Cerchez”. Director la Direcţia Judeţeană de Cultură era actorul Marius Rogojinschi, pus în funcţie de şeful său politic, preşedintele PNL Dinu Secrieru.
Casa Cerchez a fost cumpărată dar nu şi locuită pentru că ea era mai mult de 50% dărâmată. Lăsată fără supraveghere, boschetarii au distrus şi restul. Bun motiv pentru Simionovici şi Secrieru de a-l acuza pe Mircea Dănuţă că a distrus un imobil monument, cei doi neştiind că adevăratul cumpărător era Viorel.
Marius Rogojinschi a fost chemat la ordin la Prefectură şi i s-a dat sarcină să depună plângere penală împotriva lui Mircea Dănuţă că a distrus un imobil monument. Când a început cercetarea penală s-a aflat că adevăratul cumpărător era Viorel Dănuţă. Pentru Simionovici şi Secrieru n-a contat acest lucru pentru că loveau indirect în Mircea Dănuţă, în familia sa.
La dosar Direcţia Judeţeană de Cultură a depus, sub semnătura lui Marius Rogojinschi o adeverinţă falsă cum că imobilul era monument istoric reprezentativ pentru comunitatea armeană din Botoşani. Total fals, Imobilul Casa Cerchez n-a fost niciodată declarat monument istoric şi n-a aparţinut niciodată unui armean, lucru declarat chiar de preşedintele Comunităţii Armene Botoşani.
Dar falsul comis de Rogojinschi şi influenţa politicului asupra justiţiei, cum era în acele vremuri ale anului 1998, au primat iar Viorel Dănuţă a fost condamnat la închisoare cu suspendare.
După aceste valuri ale vieţii, profesorul Mi8urcea Dănuţă a continuat să facă politică, ultima sa încercare de a deveni parlamentar fiind în anul 2008, când a candidat din nou pentru funcţia de deputat, de această dată pe listele PSD-ului. A pierdut alegerile la mustaţă, fiind bătut în Colegiul Flămânzi de liberalul Nicolae Rebenciuc care a fost validat la resturi.
După aceste alegeri profesorul Dănuţă s-a retras din politică iar feciorul Viorel a preluat şi activitatea de jocuri de noroc a tatălui, ajungând un operator puternic pe piaţa Botoşanilor. Se pare că tocmai acest succes al său în afacerea cu jocurile de noroc i-a atras duşmănii şi a fost „lucrat” la DNA.
Va fi interesant de urmărit cum se va solda acţiunea DNA Suceava dar mai interesant va fi când vom afla cine l-a „lucrat” pe Viorel Dănuţă pentru că este evident că totul nu-i decât o răfuială între operatorii jocurilor de noroc, cei de la DNA Suceava fiind mijlocul prin care cei din umbră urmăresc un scop anume.

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.

Bancul zilei: Clientul mofturos
Reţeta zilei: Varză soşie pentru iarnă
Horoscopul zilei de 5.12.2015
Locuinţe aprinse de coşurilor de fum necurăţate sau deteriorate
Ioan Oltean: Relatia DNA cu Parlamentul este una de dispozitie
Nu mi-e teama de "beciul domnesc", sunt gata sa ispasesc orice fel de pedeapsa
Laurentiu Ciurel ameninta: Daca voi fi demis, voi actiona in judecata si voi sta acasa pe bani multi
Prognoza meteo pentru weekend
SIE vrea spioni cu licenta si face recrutari la Universitatea din Bucuresti:
care sunt conditiile minime pentru un job in serviciul secret
Presedintele Iohannis l-a delegat pe premierul Ciolos sa participe la Consiliul European
Dan Sova, plasat in arest la domiciliu pentru luare de mita.
E.ON s-a răzgândit în privinţa procedurilor prin care bătrânii erau umiliţi
La Cândeşti, Telekom a reacţionat prin fapte
Presa-n hura lu' Rotundu: Emisiunea din 4.12.2015
Lumea lu' Rotundu: Ziua Naţională la Darabani
Admir vă ajută în treburile gospodăreşti
Jurnalul de Botoşani şi Dorohoi

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Catalin Flutur Valeriu Iftime
Ultimele articole de pe blog