Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Fapt divers
Editorial
Sănătate
Administraţie
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Comentarii
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
12848
De la 07 Ianuarie 2003
120749489

Botoşani: Marele dezmăţ legislativ şi disciplinar din Colegiul Economic „Octav Onicescu”

  • Ioan Rotundu
  • 4 December 2016, 23:00

Colegiul Economic „Octav Onicescu” Botoşani este patronat de ani la rând de către directorul Ion Huţanu (foto), cunoscut social-democrat şi credincios slujitor al PSD, care conduce unitatea şcolară după interesele proprii şi de partid.
Favorizat de sorţii de a avea şef la Inspectoratul Şcolar Judeţean Botoşani, din anul 2012 încoace, ca şef pe liderul PSD Mihaela Huncă, o profitoare profesionistă în interes personal, directorul Ion Huţanu a condus şi mai conduce în acest interval de timp cu mână forte şi autoritară atât resursele umane cât şi cele administrativ -patrimoniale.
Şirul abuzurilor comise de directorul Ion Huţanu este unul de invidiat de către orice alt personaj specializat în acte şi fapte de corupţie. Dar încep inventarierea lor pornind de la faptul că directorul şi-a renegat propriul nume, cel dat de mamă şi tată. Botezat Ion, directorul a ţinut ca în acte şi vorbirea curentă să i se scrie şi spună Ioan. Motivaţia sa a venit de la faptul că Ion este în tradiţia populară nume de slugă iar Ioan nume biblic. Practic, directorul Ion n-a voit să fie ce este, slugă a PSD-ului, împrumutând imaginea unui personaj biblic care nu i s-a potrivit vreodată şi nici nu i se potriveşte. Se pare că Ioan cel biblic a aflat de impostura „slugii” Ion şi a trimis pronia cerească să-l pedepsească pentru că s-a lepădat de numele de botez dat de părinţi.
Cel împuternicit de Sf. Ioan să-l pedepsească pe impostor pare a fi administratorul de patrimoniu al Colegiului, Ilie Aluculesei, care precum Sf. Ilie, a pornit droşca prin hârtiile şi faptele comise de directorul Ion Huţanu şi-l urmăreşte fulgerând şi trăsnind cu demonii memoriilor pe la IŞJ, Ministerul Educaţiei şi la Jurnalul , memorii prin care arată în detaliu abuzurile şi ilegalităţile comise.
Dar să începem şirul acestor mândreţe de abuzuri şi acte de corupţie demne de un bun social-democrat cum este şi Ion al nostru, aşa cum le-a orânduit Ilie Aluculesei în memoriile sale, după care vom arăta şi ce-aui stabilit controalele efectuate de către trimişii IŞJ Botoşani şi ai Ministerului Educaţiei, funcţionari bugetari în schemă şi activişti de frunte ai PSD în practică:
1. u există proceduri de circulaţie a documentelor între internat ă şi cantină ceea ce lasă să loc la abuzuri şi ilegalităţi în privinţa numărului de porţii de mâncare preparate şi decontate. Nu există nici regulament de organizare şi funcţionare între cantină şi internat, totul derulându-se după cum sunt interesele directorului. Alocaţia de hrană este stabilită de către Consiliul de Administraţie al IŞJ dar documentele care se comunică şi Colegiului nu ajung la administrator, adică exact la cel care răspunde de asigurarea hranei. În martie 2016, când Ion Huţanu a fost numit director interimar prin voinţa personală şi a PSD-ului de către inspectorul general Mihaela Huncă, în Colegiu s-a format comisie de control a cantinei compusă din mamă-fiu, mamă-pedagog, fiu-contabil şef adică în familie ca să nu ştie nimeni cum pe iau anumite decizii.
2. Deşi este atributul administratorului să se ocupe de închirierea spaţiilor unităţii, directorul Ion Huţanu s-a ocupat direct şi nemijlocit de aceste acţiuni fără ca administratorul să cunoască condiţiile, termenele şi preţuirile de închiriere. Contractele de închiriere încheiate sunt numai la dispoziţia directorului, administratorul având accesul interzis. Oare de ce?
3. Ion Huţanu a dispus de salariaţii unităţii în scop personal. În timpul serviciului o parte dintre aceştia au fost duşi la locuinţa directorului din satul Feredeni, comuna Deleni, judeţul Iaşi unde au efectuat diferite activităţi gospodăreşti precum curăţatul viei, dat cu cultivatorul, strâns strugurii. În perioada cât directorul a avut permisul suspendat salariaţii au fost transportaţi cu maşina Colegiului chiar de către administratorul Ilie Aluculesei.
4. Consiliul de Administraţie al Colegiului funcţionează cu încălcarea Ordinului 4619/22.09.2014 respectiv: nu a avut loc şedinţa Consiliului Profesoral în care să se voteze componenţa CA, nu a avut loc şedinţa cu părinţii pentru desemnarea reprezentantului lor, procesele verbale ale Consiliului Profesoral nu sunt semnate de participanţi şi invitaţi Se schiţează doar o ciornă, după care se scrie procesul verbal propriu-zis cum îl dictează directorul.
5. Lipsesc etape de constituire a Consiliului de Administraţie (CA) în sensul că membrul din partea Consiliului Local Municipal Botoşani fiind demis din funcţie nu a fost înlocuit cu un altul, decizia fiind pur politică: nu cumva să vină un consilier liberal în locul celui social-democrat . Chiar şi conducerea IŞJ a sesizat acest fapt dar directorul a continuat să păstreze ilegalitatea din interese pur politice.
6. Trecând peste prevederile legale cu privire la menţinerea în activitate a pensionarilor, directorul o menţine pe Adela Paliciuc care are 5 ani de pensie deşi legea îi permite numai 3 ani. Angajările se fac cum este interesul directorului şi nu prin concurs, aşa cum este şi cazul postului de pedagog angajat cum a dictat directorul şi nu prin concurs.
7. Administratorul Ilie Aluculesei se roagă de director să-i întocmească fişa postului, deşi aceasta este o obligaţie imperioasă pentru Huţanu. Desigur, există o explicaţie! În momentul în care administratorul ar avea fişa postului şi-ar exercita şi atribuţiunile de serviciu, atribuţiuni pe care acum abuziv le îndeplineşte directorul pentru că are el interesul personal să fie şi administrator în anumite privinţe.
8. La referatele depuse de administrator privind actele de indisciplină a unor salariaţi, directorul nu ia nicio măsură dar, mai nou, îi instigă pe salariaţii indisciplinaţi asupra administratorului. Iar ca nu cumva administratorul să ştie mai mult decât vrea directorul, i s-a interzis să vizioneze imaginile luate de camerele de supraveghere de pe aleile din curtea şcolii aşa că distrugerile de bunuri care au loc neintenţionat sau din rea credinţă rămân cu autor necunoscut pentru administrator.
(Va urma)

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.

O politiciana si doua jurnaliste din Finlanda, impuscate mortal
in fata unui restaurant
Educaţia gunoaielor şi votul din 11 decembrie
Ioan Rotundu
Dacian Ciolos: Plicul in spitale poate sa fie o forma de coruptie. Am apropiati care au oferit bani in spitale
Dacian Ciolos despre sistemul de sanatate:
O rana vindecabila, acum iese puroriul la iveala. / Nu e vina ministrului Voiculescu ca are curajul sa spuna lucrurilor pe nume
Dacian Ciolos: Daca Parlamentul adopta OUG privind Cumintenia Pamantului,
diferenta de bani poate veni de la Guvern
Narcis Copca le-a spus expertilor straini sa nu vina la Spitalul Sfanta Maria
si a transmis Eurotransplant ca este citata intr-un dosar penal
Austria: Alexander Van der Bellen considera ca atitudinea sa proeuropeana l-a ajutat sa castige alegerile prezidentiale
Exit-poll-uri: Independentul Alexander van der Bellen a castigat alegerile prezidentiale din Austria.
Extremistul Norbert Hofer si-a recunoscut infrangerea
Horoscopul zilei de 5.12.2016
Bancul zilei: Becali şi ginerele preot
Mergem pe mâna lui Cioloş sau a lui Dragnea?
Ioan Rotundu
Jurnalul de Botoşani şi Dorohoi

Blogul lui Rotundu
Arhivă