Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Politică
Infracţiuni
Anunţuri
Economic
Fapt divers
Învăţământ
Administraţie
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Gastronomie
Comentarii
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
8511
De la 07 Ianuarie 2003
120643140

Botoşani/Văculeşti: Noi potlogării ale baronului de Văculeşti

  • Ioan Rotundu
  • 4 February 2015, 23:00

Sorin Gânga, primarul baron PSD de Văculeşti, a mai comis o potlogărie. Vineri, săptămâna trecută, trebuia ca în şedinţa Consiliul local să supună spre aprobare organigrama primăriei pentru anul 2015. Brusc, primarul a retras de pe ordinea de zi aprobarea acesteia fără a aduce vreun motiv.
În schimb, consilierii locali au avut surpriza ca de luni la Primăria Văculeşti să apară Constantin Hăisuc pe postul de administrator public, post foarte important în ce priveşte legalitatea şi oportunitatea cheltuirii banilor din bugetul loca. Angajarea s-a făcut fără concurs organizat potrivit prevederilor legale şi fără ca postul să fi fost anunţat public anterior ocupării lui. În timp ce Hăisuc se afla în biroul primarului, având în faţă setul de întrebări şi toate cele necesare redactării unui răspuns corect, primarul se ruga de funcţionarii de prin birouri să accepte a fi membri în comisia de examinare sau să se înscrie figurativ la concurs.
În momentul de faţă consilierii opoziţiei nu cunosc în ce condiţii a fost angajat Hăisuc administrator public şi mai ales ei sunt revoltaţi că la o primărie cu un buget extrem de mic primarul a angajat administrator public plătit cu 2.500 lei lunar.
Cine este acest Constantin Hăisuc? De loc este din Vorniceni, dintr-o familie de oieri, Hăisuc a scris chiar şi o carte despre creşterea oilor, volum apărut la Editura Agata din Botoşani. La vorniceni a făcut parte din echipa de fluieraşi dar după ce s-a căsătorit cu o fată din Cordăreni s-a integrat în activităţile culturale ale acestei comune, jucând capra la Anul Nou împreună cu Dumitraş, băiatul primarului de Cordăreni Toader Dumitraş. Prin jocul caprei Hăisuc a devenit prieten cu Sorin Gânga, primarul comunei Văculerşti care înainte de a fi primar a fost pădurar şi căruia la Anul Nou îi place să conducă jocul de căiuţi şi capre a formaţiilor din comună (foto).
Hăisuc a fost iniţial calificat lăcătuş mecanic, apoi a absolvit liceul şi o facultate la Suceava, ultimul loc de muncă fiind la Cooperativa de credit Jijia Dorohoi, unde soţia sa este contabil.
Legea cere ca un administrator public să aibă cel puţin 5 ani vechime în activităţi financiare dar despre Hăisuc nu se poate şti dacă îndeplineşte această condiţie pentru că primarul Gânga refuză să dea vreo relaţie consilierilor din opoziţie. Ca administrator public, Constantin Hăisuc va răspunde pentru toate potlogăriile puse la cale de primarul Gânga. Cel pozaCel puţin aceasta este părerea celor care-l cunosc pe primarul Gânga şi care conduce primăria după aceleaşi metode cu care administra pădurea din care se putea fura chiar sub supravegherea pădurarului ajuns acum primar.
Cu ceva timp în urmă, în Jurnalul, a apărut un articol prin care semnalam faptul că la Şcoala Văculeşti cu clasele I – IV elevii au WC-ul la vreo sută de metri de corpul şcolii, fără geamuri şi uşi iar copii îşi fac nevoile în condiţii inimaginabile, fosa nefiind vidanjată de mai mult timp. De asemenea, clasele sunt friguroase pentru că uşile nu sunt păsuite şi bate vântul prin ele.
În urma apariţiei articolului nostru, inspectorul general de la IŞJ Botoşani,. Mihaela Huncă, a trimis o comisie la faţa locului care a constatat că cele semnalate de noi sunt absolut reale şi au stabilit cu directorul coordonator Alina istrate, nevastă de preot şi navetistă din comuna vecină Brăeşti, ca împreună cu primarul Gânga să rezolve situaţia prin mutarea elevilor la Şcoala cu clasele V – VIII, o clădire modernă şi încălzită.
Inexplicabil pentru oamenii cu gândire normală, primarul Gânga i-a adunat pe părinţi şi le-a spus că trebuie să le mute copii la şcoala din Prelipca, la câţiva kilometri distanţă, iar dacă nu vor să semneze că refuză decizia lui. Normal că părinţii au semnat că refuză pentru că era absurd să-şi trimită copii aiurea. Cu semnăturile de refuz adunate de la părinţi, primarul s-a dus la IŞJ şi le-a spus că părinţii refuză ca să-şi mute copii la o altă şcoală. Ce nu ştiu părinţii care au semnat este că prin acea semnătură şi-au asumat răspunderea că dacă în urma frigului din clase se va întâmpla ceva cu copii, răspunderea este a lor şi nu a primarului sau directorului de şcoală, lucru pe care primarul a avut grijă să-l ascundă bine
Dfe ce i-a minţit primarul pe părinţi şi nu le-a spus adevărul, adică copii lor vor învăţa la cealaltă şcoală din localitate aflată la vreo sută de metri de cea cu probleme, nimeni nu cunoaşte. Această nouă potlogărie pusă la cale de primar împotriva celor care l-au votat, având girul cucoanei preotese pusă director tot de către PSD, ar trebui aspru sancţionată. Cine s-o facă? Toţi cei care ar trebui să-l tragă la răspundere pe nprimar sunt membri PSD care-şi acoperă potlogăriile unul altuia.
Ioan Rotundu

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.

Bancul zilei: Miză infracţională
Reţeta zilei: Plăcintă cu bacon
Horoscopul zilei
Romania, condamnata la CEDO sa plateasca 196.400 euro din cauza conditiilor din inchisori in 2014
DIICOT ancheteaza un dosar privind fraude bancare. Un angajat al Bancii Transilvania
Ponta: Parteneriatul strategic cu America merge foarte bine pe zona politica si militara, nu si pe cea economica
Scolile nu mai au voie sa organizeze concursuri cu taxa
Este nevoie de un sistem de acreditare a unitatilor after school
Ponta: E o catastrofa nationala ce se intampla cu achizitiile publice
Toni Grebla a demisionat din functia de judecator al Curtii Constitutionale
Izvorul Nova Apaserv din uliţa localităţii Răchiţi
Botoşani: Prefectul a atacat 10 acte normative în 2014
Liberalii ăzvătiț, puși la zid de către conducerea partidului
Elena Udrea: Este exclus faptul ca am luat bani
DNA cere un al doilea mandat de arestare pentru Elena Udrea
pentru trafic de influenta in dosarul Microsoft si intr-un alt contract controversat, e-Romania
Spălatul banilor cu ajutorul bisericilor
Ioan Rotundu
Elena Udrea a dezvaluit primele nume de politicieni si ziaristi, dupa cum a promis
Printre ei - Raluca Turcan, Oreste Teodorescu
Modern Calor a trecut la debranșarea clienților rău platnici
19 situaţii de urgenţă în ultimele 24 de ore
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă