Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Politică
Economic
Fapt divers
Editorial
Învăţământ
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Gastronomie
Reportaje
Mediu
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
24069
De la 07 Ianuarie 2003
111405342

Botoşani: Primarul Portariuc persistă în ce altuia nu-i permite

  • Ioan Rotundu
  • 4 February 2016, 23:00

Primarul Ovidiu Portariuc a cerut marţi liberalilor printr-o declaraţie publică, să iasă din retorica electorală şi să voteze bugetul Primăriei ca să se poată desfăşura activitatea fără piedici. Cu sau fără retorică electorală, consilierii municipali liberali au votat miercuri bugetul ca primarul să nu mai aibă pe cine da vina când treburile merg din rău în mai rău.
Cerând liberalilor să iasă din retorica electorală primarul ar fi trebuit să dea el însuşi exemplu. Nici vorbă de aşa ceva. Chiar ieri Portariuc a ieşit cu o altă declaraţie de presă prin care a afirmat că el a modificat peisagistica oraşului pentru a reduce cheltuielile pe care fostul primar Flutur le-a încărcat prin desfiinţarea serelor de flori şi cumpărarea de panseluţe la preţuri umflate de la firme particulare.
Gura păcătosului adevăr grăieşte. Nu Flutur a desfiinţat serele aflate în coordonarea Primăriei Botoşani ci fostul primar PSD Florin Egner care a trecut serele din Cătămărăşti Deal la fosta societate Termica condusă la acea vreme de un alt social-democrat pe nume Florin Petrariu.
Această mişcare făcută de Egner ne-a costat pe noi toţi pentru că Termica a investit în producţia de flori o sumă uriaşă, încasată ulterior de la noi prin creşterea preţului la căldură, fără nicio eficienţă economică. Practic, pe seama serelor trecute la Termica au furat toţi cei care au avut drept de conducere, control şi distribuire.
Cât priveşte serele din vecinătatea Parcului Eminescu, decizia luată în anul 2005 de fostul primar Cătălin Flutur de a le desfiinţa a fost una corectă. Prăbuşindu-se activitatea cu serele trecute la Termica, serele din vecinătatea parcului deveniseră inutile şi costisitoare. Flutur n-a piratat costul peisagistic al oraşului ci la scos de sub mafia care pusese stăpânire pe acest segment de activitate şi care fura la greu din banii publici.
În ce priveşte decizia primarului Portariuc de a scoate trandafirii şi desfiinţa spaţiile verzi în favoarea unor peisaje selenare, adică de nisip şi bucăţi de stâncă, el ne minte că a pozaa redus costurile peisagistice. În primul rând că a sluţit imaginea oraşului şi ne-a făcut de râs în faţa străinilor care ne-au vizitat. Apoi, Portariuc a uitat cât a costat peisagistica sa selenară numai pe Calea Naţională. Peste 20 mii euro, bani făcuţi cadou unei firme cu sediul într-un apartament din blocul în care locuieşte şi primarul. Cam mulţi bani pentru nişte pietriş şi bucăţi de stâncă!
Îi mai aduc aminte primarului de achiziţia de arbori ornamentali făcută sub supr5avegherea directă a viceprimarului Cosmin Andrei, alt coleg al său de partid. Preţul plătit pe puieţii de tei a fost de zece ori mai mare decât preţul pieţei. Iar Portariuc are tupeul să iasă şi să ne spună că a făcut reduceri de cheltuieli în domeniul peisagistic şi a stopat risipa ce-o făcea Flutur.
Dacă Portariuc venea cu o documentaţie financiară prin care ne arăta cât şi pe ce cheltuia Flutur şi cât şi pe ce a cheltuit el, dovedind astfel cu cifre şi nu cu vorbe risipa lui Flutur, atunci îmi scoteam pălăria. Portariuc este economist şi un economist vorbeşte cu cifre şi nu cu declaraţii înscrise în retorica electorală cum a făcut el .
Schimbând frumuseţea florală a oraşului cu peisajul selenar, primarul Portariuc a stârnit protestele şi nemulţumirea tuturor botoşănenilor care în iunie îi vor aduce aminte, prin vot, cine este adevăratul stăpân al oraşului şi nu clica mafiotă care-a cuprins Primăria Botoşani despre care fostul consilier municipal Gheorghe Iavorenciuc dese dezvăluiri. Pentru gura s-a spartă, Iavorenciuc a fost îndepărtat din CLM de către maşina de vot a PSD condusă de primarul Portariuc dar mafia funcţionează şi în prezent.
Ştiind de cine este înconjurat, inteligent, că prost nu este, Portariuc a delegat dreptul de semnătură la toţi şefii iar el nu mai semnează nici un document de angajament încă de anul trecut. Când va crăpa buba, el se va spăla pe mâni precum Plilat din Pont, vina căzând pe cei care au semnat.

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.

Reţeta zilei: Pui Kiev
Bancul zilei: În sfârşit… un poliţist deştept
Horoscopul zilei de 6.02.2016
Dragnea, dupa semnarea protocolului cu UNPR:
"Exista sanse sa semnam un protocol de colaborare cu ALDE pentru alegerile locale"
Ierusalim: Un tanar evreu care a participat la arderea de viu a unui palestinian a fost condamnat la inchisoare pe viata
Parlamentul European califica drept regretabile exercitiile militare sarbo-ruse
PSD si UNPR au semnat protocolul de colaborare;
UNPR se angajeaza sa respinga doua tururi la alegerile locale/ Dragnea: Putem spune ca PSD si UNPR vor merge pe liste comune la parlamentare
Horea Vuscan, candidatul Miscarii Populare la Primaria Oradea,
are o condamnare la inchisoare cu suspendare pentru ucidere din culpa
Jeb Bush le-a cerut sustinatorilor sa il aplaude in urma unui discurs electoral
webPR: Robotul software – partener, nu concurent al angajatului
Comisia Europeana: Aplicarea legii darii in plata, risc major pentru perspectivele de crestere economica ale Romaniei
Oana Moraru, membra a grupului de specialisti pe curriculum:
Cele 3 planuri-cadru ale Ministerului Educatiei trebuie sa pice. Dar avem nevoie de un curriculum framework, sa stim profilul absolventului de gimnaziu
Vin vremuri de restrişte pentru baronii locali
Ioan Rotundu
Continua curatenia la Romsilva
Ministrul Mediului a revocat presedintele si alti patru membri din Consiliul de Administratie
Oficial din Finante: Firmele de apartament si PFA nu vor fi afectate de impozitul pe sediul social
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă