Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Anunţuri
Economic
Fapt divers
Social
Horoscop
Ofertă de afaceri
Umor
Remember
Comentarii
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
12891
De la 07 Ianuarie 2003
112763242

Fenomenul Tökčş văzut şi de la Botoşani

  • 4 January 2008, 23:00

Aproape în totalitatea lor, partidele şi politicienii care s-au perindat la guvernare în ultimii 18 ani au făcut, mai mult sau mai puţin evident, o politică antinaţională şi uneori chiar antistatală. Implicaţi direct sau indirect în actul de guvernare şi, deci, aflaţi la putere, au contribuit cu toţii la promovarea aşa-zisului „model românesc” şi a unei „democraţii originale” în mai toate sferele vieţii societăţii româneşti. Aceste adevărate „invenţii politice” au fost aplicate după cum le-au convenit la fiecare la un moment dat, în materie de parlamentarism şi guvernare, în materie de minorităţi, în privatizările din economie, în dubiosul act de „restituţio in integrum”, de creare a cât mai multe privilegii, etc.,etc., acte prin care România a ajuns să deţină adevărate recorduri în tot ce e mai rău, printre care fenomenul corupţiei ne clasează pe primul loc cel puţin în U.E.
Există suficiente argumente, foarte solide, în care se pot demonstra laturile antinaţionale şi antiromâneşti ale actelor amintite mai sus. Sunt acte care ne marchează de 18 ani şi cine ştie cât timp de acum încolo ne vor marca prin imaginea extrem de negativă în lume. Majoritatea politicienilor de astăzi, complexaţi de trecutul lor de foşti nomenclaturişti şi colaboratori ai regimului comunist, inclusiv cei care s-au format şi au devenit produsul acelui regim prin mentalităţile pe care şi le-au însuşit, au ţinut să-şi făurească o nouă imagine şi o cât mai bogată zestre de capital politic atât în ţară dar mai ales în faţa marilor democraţii occidentale.
Să arate lumii că s-a produs o schimbare radicală în mentalitatea lor şi să-şi acopere, uneori cât mai zgomotos cu putinţă, actele lor meschine (pentru putere şi căpătuială) săvârşite deopotrivă cu mai mult zel şi profit pe măsură. Unul dintre cele mai evidente acte de politică antinaţională este cel în materie de minorităţi etnice, în special cât priveşte UDMR-ul, faţă de care pentru a-şi păstra puterea, partidele aflate la guvernare au făcut nenumărate concesii extrem de permisive pentru a satisface toate pretenţiile hungariste în dispreţul şi în detrimentul populaţiei majoritare.
UIDMR-ul, fără un statut de partid politic, este o formaţiune alcătuită doar pe criterii etnice din organizaţii aşa-zise „culturale”, „civice”, etc., înregistrat oficial chiar din data de 26 decembrie 1989, ceea ce arată că organizaţia în cauză a fost înfiinţată şi a activat, legal sau mai puţin legal şi înainte de 1989. Este o dovadă în plus că ungurii din România, sprijiniţi nemijlocit de la Budapesta, au săpat la temelia statului român încă din 1918 (şi au reuşit pe o cale „paşnică” în anul 1940).
Revizionismul şi iredentismul naţional-şovin promovat cu o abilitate diabolică de către liderii UDMR şi cei din Ungaria, indiferent de culoarea lor politică nu au fost niciodată în inactivitate şi doar în aşteptare. Rezultatul unei politici antinaţionale şi mai precis antiromâneşti este reflectat pregnant şi la alegerile pentru deputaţi în Parlamentul Europei şi la inutilul şi neavenitul referendum pentru aşa-zisul vot uninominal.
După cum se ştie, în scopul de a fi sporit trendul pozitiv al PD şi al PLD, preşedintele Traian Băsescu a comandat ca referendumul respectiv să se desfăşoare simultan cu alegerile europarlamentare, act care avea să se soldeze în final cu „un eşec personal” de răsunet al preşedintelui pe seama celui mai ridicat absenteism de la urne din ultimii 18 ani. Absenteismul de la urne este urmarea unui electorat scârbit şi dezamăgit de o clasă politică mizerabilă în cea mai mare parte a sa şi ajunsă la cea mai de jos credibilitate.
Legat de politica antinaţională, de-a dreptul şocant a fost rezultatul la europarlamentare obţinut de către UDMR şi pastorul Tökčş, cu un procent de aproape 9% şi acest lucru mai ales în teritorii unde UDMR-ul nu are nici filiale şi nici organizaţii teritoriale, cum este, de exemplu, şi judeţul Botoşani unde numărul etnicilor unguri este de ordinul câtorva zeci (83 de persoane conform datelor de la recensământul din 2002). A se vedea mai jos:
Botoşani, 83 unguri, 263 voturi obţinute de UDMR, 862 voturi obţinute de Tökčş
Galaţi 259 unguri, 524 voturi obţinute de UDMR, 655 voturi obţinute de Tökčş
Iaşi 310 unguri, 334 voturi obţinute de UDMR, 1475 voturi obţinute de Tökčş
Neamţ 307 unguri, 676 voturi obţinute de UDMR, 1048 voturi obţinute de Tökčş
Suceava 368 unguri, 576 voturi obţinute de UDMR, 969 voturi obţinute de Tökčş
Vaslui 87 unguri, 120 voturi obţinute de UDMR, 1000 voturi obţinute de Tökčş
Voturile obţinute de către UDMR şi Tökčş, în cea mai mare parte din Moldova, au mai multe explicaţii. În primul rând, în condiţiile absenteismului extrem de ridicat din partea populaţiei majoritare nu a mai permis o diluţie a procentului obţinut de minoritarii unguri. Un al doilea aspect este de reţinut trocul politic făcut între liberali şi udemerişti prin desemnarea unor reprezentanţi din partea UDMR în birourile secţiilor de votare. Dacă luăm în calcul, de pildă, cele 263 de voturi din judeţul Botoşani pentru UDMR, reprezintă doar o parte din cei 406 delegaţi PNL prezenţi în birourile secţiilor de votare, dintre care unii şi-au dat poate votul pentru Tökčş.
Nu este exclus să fi fost la vot şi unii „agenţi electorali navetişti” în favoarea lui Tökčş. Este posibil, potrivit unor surse, ca o simplă ipoteză, că unii din votanţii lui Tökčş să fi fost recrutaţi mai cu seamă din rândul unor culte aparţinând bisericii reformate, mai ales în rândul populaţiei mai sărace unde aceste culte au proliferat foarte mult (Darabani-24, Hudeşti-20, Flămânzi-19, Lunca-19, etc). Pot fi multe explicaţii, multe speculaţii, cert este însă, şi ştim acest lucru, că în rândul electoratului român există din păcate şi foarte multă ignoranţă, există din nefericire şi foarte multe cozi de topor, dar că există şi atâţi de mulţi tâmpi nu ne-am putut imagina pentru ca să voteze pentru Tökčş şi udemerişti, să-şi dea votul unor iredentişti şi şovini de notorietate. (Virgil Sandu)

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.

Horoscop
Popă “drac împieliţat” şi cucoană preoteasă repetentă
Rugăciune pentru amatorii de site-uri porno
În clasa I, la 84 de ani
Spargere la pachet
Peştele beţiv
Cocoşul a câştigat procesul
Viitorul lui Bush
La teatru
Binoclul lui Gheorghe
Scoţianul şi musca
PROGRAM TELE’M BOTOŞANI
Procedura de înregistrare a activităţilor de vânzare directă de produse primare
Creşterea alocaţiei pentru copii şi a ajutorului lunar pentru soţul supravieţuitor
Vrea să închirieze un spaţiu, dar cu pretenţii
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă