Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Anunţuri
Editorial
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Comentarii
Religie
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
22142
De la 07 Ianuarie 2003
118526923

Botoşani: Cum îşi bate joc Telekom de clienţii botoşăneni

  • Ioan Rotundu
  • 4 January 2015, 23:00

Când s-a anunţat fuziunea dintre Deutsche Telekom şi Romtelecom, abonaţii la telefonia fixă s-au bucurat în speranţa că acest sistem de telefonie se va îmbunătăţi şi va funcţiona ceas, adică după tipicul german. Numai că speranţele botoşănenilor abonaţi la telefonia fixă, mai ales a celor din mediul rural, s-au spulberat repede. În loc ca grecii de la Romtelecom să se plieze pe sistemul de lucru german, se pare că lucrurile s-au inversat şi darul grecilor către nemţii de la Telekom şi-a spus cuvântul pentru că serviciile merg din prost spre mai prost.
Acum un an, mai exact în preajma sărbătorilor de iarnă a anului 2013 – 2014, locuitorii satului Buhăceni cin comuna Truşeşti au rămas fără ton la telefon şi fără Internet. Furnizorul de servicii de atunci, Romtelecom, sesizat că au fost rupte cablurile reţelei nu s-au deranjat să trimită o echipă pentru a efectua reparaţiile necesare. Abia când s-a filmat situaţia la Lumea lu’ Rotundu şi a fost difuzat reportajul s-au sesizat şi cei de la Romtelecom Bucureşti şi au mişcat lucrurile din loc, trimiţând la faţa locului o echipă de liniori care să repare stricăciunea. Numai că sătenii din Buhăceni, vreo 200, au petrecut sărbătorile de iarnă fătă ton la telefon şi fără posibilitatea de a comunica prin Internet.
Ghinionul i-a lovit din nou pe locuitorii satului Buhăceni, şi tot în pragul Sărbătorilor de iarnă. Chiar înainte de Crăciun persoane încă neidentificate au fart cablul telefonic de cupru pe o distanţă de aproximativ 1000 metri. Furtul s-a petrecut pe reţeaua dintre localităţile Truşeşti şi Buhăceni. Oamenii s-au alertat, au făcut scandal, au anunţat Poliţia Truşeşti, pe primarul Mihai Puruhnic dar nu s-a deranjat nimeni să intervină pentru a rezolva situaţia.
De la Poliţia Truşeşti agentul şef Panţâru a trimis o echipă care s-a învârtit în jurul stâlpilor de pe care s-a furat cablul şi au evaluat că ar fi dispărut cam vreo 800 lg de sârmă de cupru. Primarul Puruhniuc a strâns din umeri şi le-a recomandat să reclame situaţia la Telekom. Sătenii din Buhăceni, în frunte cu Ioan Plăcintaru (foto), au sunat la numărul indicat pe factura primită de la Telekom. De aici li s-a răspuns că situaţia va fi remediată în jurul datei de 31 ianuarie 2015 dar că până atunci nu vor fi puşi la plata abonamentului la telefon şi Internet.
Numai că oamenii nu s-au abonat la telefon şi Internet ca să beneficieze de scutire la factură ci să poată telefona şi naviga pe Internet. Din nou cei peste 200 de abonaţi ai Telekom din satul Buhăceni n-au putut felicita şi primi felicitări telefonice şi pe Internet de Crăciun şi Anul Nou pentru că operatorul de servicii pur şi simplu i-a tratat cu sictir. Nici de la Protecţia Consumatorului Botoşani nu s-a mişcat vreun inspector să vadă de ce operatorul Telekom nu-şi respectă obligaţiile contractuale faţă de clienţi. Dacă ar fi fost reclamată vreo situaţie de unde cei de la Protecţia Consumatorului s-ar fi rostuit cu ceva la geantă sau buzunar ar fi sărit imediat să facă un „control la sânge”. Fiind vorba de o companie multinaţională şi ei prea mici să fie luaţi în seamă au preferat să aplice politica struţului.
Iată cum de la bătaia de joc a grecilor, românii, în propria lor ţară, au ajuns bătaia de joc a nemţilor. Dacă aşa ceva s-ar fi petrecut în Germania, şefii companiei îşi petreceau sărbătorile după gratii. Fiind în România, şi-au petrecu sărbătorile cu şampanie şi meniuri speciale în Poiana Braşovului, închinând o cupă de şampanie şi în onoarea premierului Victor Ponta că le protejează afacerile.
Ioan Rotundu

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.

Bancul zilei
Horoscopul zilei
Klaus Iohannis va participa, periodic, la ceremoniile religioase ale cultelor legal recunoscute din tara noastra
Vicecancelarul Germaniei: Impunerea unor noi sanctiuni risca sa destabilizeze Rusia
Presedintele Iohannis, invitat de Patriarhul Daniel sa se intalneasca
Prognoza meteo pentru luni si marti
Unul din cinci romani este sarac. Guvernul vrea sa scada numarul saracilor cu 400.000 pana in 2020
Angela Merkel, pregatita sa lase Grecia sa iasa din zona euro
„La Roca”, cuibuşorul de nebunii al primarului
Ioan Rotundu
Trufia şi prostia se plătesc
Ioan Rotundu
Informare meteo de ger in intreaga tara
Temperaturile vor cobori sub -25
Jurnalul de Botoşani şi Dorohoi

Blogul lui Rotundu
Arhivă