Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Anunţuri
Economic
Fapt divers
Învăţământ
Sănătate
Administraţie
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
2785
De la 07 Ianuarie 2003
123099860

pnl

Marşul pesedist spre guvernare s-a împotmolit în infrastructura din Botoşani

  • 4 July 2006, 23:00

Social democraţii au realizat după aproape doi ani de la alegeri că nu se mai află la Guvernare şi, dezmeticindu-se din scandalurile interne care au măcinat partidul la nivel central, încearcă să iniţieze un marş, spun ei, spre guvernare. Ieri s-a aflat la Botoşani o delegaţie social democrată de la centru, în frunte cu preşedintele Mircea Geoană. Alături de acesta au fost prezenţi secretarul general Miron Mitrea, vicepreşedinţii PSD Ilie Sârbu şi Dan Nica, precum şi purtătorul de cuvânt Cristian Diaconescu. Vizita la Botoşani face parte din turul iniţiat de şefii social democraţilor de la centru, în ţară. În scopul declarat al vizitei social democraţilor se evidenţiază trei paliere. Aceştia încearcă să reia contactul cu electoratul, ieşind din Bucureşti pentru a asculta cetăţenii din provincie. De asemenea încearcă să profite de ocazie pentru a propovădui în provincie dramaticul divorţ între dezbaterea politică şi agenda reală a cetăţeanului. Dovedindu-şi experienţa atât la Guvernare, cât şi în opoziţie, aceştia au poposit în Botoşani pentru a arăta că părerea fiecăruia contează, indiferent de zona sau oraşul din care provine. Nu în ultimul rând social democraţii de la centru au dorit să întâlnească membrii din judeţ, care au rămas fideli formaţiunii politice, chiar şi după trecerea în opoziţie.
Organizaţia din Botoşani considerată una de elită
Mircea Geoană consideră organizaţia judeţeană a formaţiunii politice pe care o conduce la centru drept una de elită, dat fiind faptul că a obţinut un scor foarte bun la alegerile din 2004, preşedintele social democraţilor botoşăneni reuşind şi după trecerea în opoziţie să menţină un echilibru în ceea ce priveşte numărul aleşilor locali. „Scopul întâlnirii cu activul de partid a fost să îi remobilizăm şi să discutăm sincer. Atmosfera a fost foarte sinceră, la fel dialogul, dovedind o atmosferă de democraţie sănătoasă în partid”, opinează Mircea Geoană în urma intrării în contact cu membrii de partid din Botoşani. În ceea ce priveşte preşedintele social democraţilor botoşăneni Constantin Conţac, Mircea Geoană îl consideră pe acesta demn de tot sprijinul. „Preşedintele Conţac a fost o ţintă politică constantă a adversarilor politici de la Botoşani. Este evident că fiind un om puternic are şi mulţi adversari politici la nivelul judeţului. Încercările repetate de a-l scoate de la şefia CJ şi aberaţiile care s-au încercat au venit de fapt în detrimentul cetăţenilor judeţului”, consideră Mircea Geoană. Acesta a confirmat, în prezenţa colegilor săi, că din punct de vedere al sprijinului politic Conţac are toată susţinerea conducerii de la Bucureşti.
poza Constatările surprinzătoare ale lui Geoană
Marea surprindere a preşedintelui Geoană în cadrul vizitei la Botoşani a fost generată de către starea precară a infrastructurii din judeţ. Concluzia sa este că în Botoşani este nevoie de un program de investiţii. Surprinderea sa nu este însă justificată, dat fiind faptul că infrastructura se afla în aceeaşi stare şi pe timpul aflării la Guvernare a social democraţilor. Ca în cazul oricărei campanii electorale, preşedintele social democraţilor de la centru a ţinut să asigure botoşănenii că odată cu revenirea social democraţilor la Guvernare se va face un efort deosebit pentru alocarea fondurilor în scopul remedierii acestei probleme botoşănene. O altă problemă descoperită de Geoană la Botoşani este combinaţia nefastă a salariilor mici cu situaţia intolerabilă a pensionarilor. Geoană nu a evitat să se aplece nici asupra agriculturii din judeţ. Informaţiile primite de la specialiştii care l-au însoţit l-au cam pus pe gânduri şi a readus în actualitate posibilitatea pe care o aveau cetăţenii prin subvenţiile din agricultură. Se pare că vizita la Botoşani l-a inspirat pe social democratul de la centru, care a identificat pe meleagurile noastre câteva probleme pe care le consideră că vor constitui baza ofertei de Guvernare a PSD. Pentru a arăta că nu doar criticile caracterizează social democraţii, Geoană a precizat că social democraţii lucrează în momentul de faţă la un plan amplu de investiţii în infrastructură, fiind pe cale să finalizeze oferta social democrată pentru pensionari. „În septembrie, la Consiliul Naţional, PSD va ieşi cu o parte din proiectele alternative la actualul program de Guvernare”, promite Geoană. Acesta susţine că în pofida scăpărilor social democraţilor în vechea guvernare, nu există termen de comparaţie între ei şi actuala guvernare portocalie. Noutatea cu care social democraţii vor să se prezinte de această dată în faţa electoratului este că, pe lângă un plan de dezvoltare la nivel naţional, vor veni şi cu câte un plan local, pentru fiecare judeţ în parte. „Noi am cerut fiecărui judeţ un plan de Guvernare local, în care vom veni cu proiectele specifice acelei zone. În condiţiile în care colegii de la Botoşani vor veni cu proiectele într-o ordine de priorităţi, ele vor fi respectate”, susţine preşedintele social democraţilor de la centru. Promisiunile sunt tipice pentru campaniile electorale, iar judeţul se află destul de departe de Bucureşti, astfel încât promisiunile se pierd de cele mai multe ori pe drum. (Bianca Albu)

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.

Horoscop
Comentariu la comentarii (CVII)
(Ioan Rotundu)
Plus deschide primul magazin în Botoşani
COMUNICAT DE PRESA
ANRC alocă noi resurse de numerotaţie
Corlăţean îl critică pe Băsescu că de ce vrea unirea cu Basarabia!
Străinii care vor să lucreze în Portugalia pot intra legal în această ţară
Data limită de plată a contribuţiilor pentru angajaţii domestici din Italia
Cazul a trei romani nefericiţi din Italia
Doi români, prizonieri pe nava „Joana”
PD şi UDMR s-au înţeles în privinţa numirii directorilor de şcoli
PC condiţionează votul la Statutul minorităţilor de o lege mai veche a sa
Agricultura, producătorii şi brutarii se ceartă pe preţul grâului
Bugetul de stat va avea surplus până în septembrie
Flutur: Nu sunt motive de scumpire a pâinii
Vlădescu, surprins de declaraţiile din presă ale lui Bodu
Turianu a fost reclamat de istoricul Stejărel Olaru
Profesoară cercetată penal pentru că a pierdut trei cataloage
Gabriel Bivolaru ar putea ieşi din închisoare, luna aceasta
Românii care aşteaptă permis de Italia pot reveni în ţară
Vântul retrocedărilor imobiliare adie prin citadela Flămânzi
Zeci de miliarde luate de furia apelor
Rezolvarea transportului local, problemă prioritară în comuna Lunca
Spaţii excedentare pentru centre sociale
Careul de aşi la momentul adevărului
Primarii se pregătesc să intre cu internetul în UE
Social democraţii regretă greşelile din trecut
Anunţ licitaţie Primăria Botoşani
Jurnalul de Botoşani şi Dorohoi

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Catalin Flutur Valeriu Iftime
Ultimele articole de pe blog