Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Infracţiuni
Anunţuri
Economic
Editorial
Învăţământ
Sănătate
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Caricaturi
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
17424
De la 07 Ianuarie 2003
123749094

Moftul directorului Dreţcanu costă bani publici

  • dar şi oameni purtaţi aiurea pe drumuri
  • 4 July 2011, 23:00

Peste 500 de pensionari din judeţul Botoşani au primit acasă o adresă din partea Casei de Pensii Botoşani prin care sunt chemaţi la sediul instituţiei pentru unele clarificări legate de drepturile de pensie. Pentru că mulţi dintre cei care au primit adresa s-au revoltat de faptul că sunt puşi pe drumuri în mod nejustificat, fiind nevoiţi să cheltuie bani din pensia şi aşa mică, am dorit şi noi să aflăm ce se ascunde în spatele adresei respective.
Este vorba de adresa semnată de directorul executiv-adjunct al Casei, domnul Narcis Dreţcanu şi Seful serviciu plăţi pensii, doamna Mihaela Aluncăriţe, adresă fără număr şi dată, prin care unii pensionari sunt somaţi să se prezinte la sediul Casei de Pensii din Botoşani pe motiv că au realizat şi alte drepturi băneşti pe lângă pensia stabilită.
Ca sursă că aceşti pensionarii au realizat drepturi suplimentare pe lângă pensie, se spune în adresă, s-au folosit informaţiile furnizate de Inspecţia Muncii – Registrul general de evidenţă a salariaţilor. Numai că informaţiile primite sunt depăşite ca timp, ele fiind vechi de câţiva ani, iar cei somaţi să vină la sediul Casei de Pensii nemaiavând activitate în câmpul muncii după data pensionării. Este şi situaţia în care se află Viorica Gh. Saucă din Botoşani, care n-a mai lucrat după data pensionării.
Dacă cei din Botoşani mai pot veni la sediul Casei de Pensii pe o cheltuială mică, poate un bilet de tramvai, cei din judeţ trebuie să cheltuiască zeci de lei. Şi aceasta pentru că directorul Dreţcanu, cu de la sine putere, a decis să se folosească de nişte date expirate şi să pună sute de oameni pe drumuri.
Mai mult, expedierea celor peste 500 de adrese a costat Casa suma de 2.200 lei, bani publici folosiţi în mod nejustificat. A fost contactat Ştefan Dodiţă, directorul Casei de Pensii Botoşani, care a declarat că n-a fost consultat când s-a trimis această adresă pe care o consideră inutilă, inoportună şi punerea pe drumuri a unor oameni care nu se fac vinovaţi de nimic.
„Am adunat un teanc de reclamaţii de pe urma acestei adrese. Pe bună dreptate oamenii reclamă că au fost puşi pe drumuri fără a avea vreo vin㔠ne-.a declarat Ştefan Dodiţă (foto).
Neoficial se şopteşte prin interiorul Casei de Pensii că toată tevatura creată ar avea în spate un scop pur politic al directorului Dreţcanu, pus în funcţie de către cei din PDL. Deocamdată nu avem dovezi că ar fi aşa. Însă ce este cert rămâne faptul că din visteria Cesi de Pensii s-a cheltuit în mod nejustificat o sumă de bani care ar trebui recuperată de la directorul Drerţcanu. Cine-i impută suma?!
Adrian Marcu

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.

Horoscop
Bancul zilei: Răsplata socrului
Rata de promovabilitate la Bacalaureat defalcată pe judeţe
Turcia, confruntată cu riscul unui deficit de cont curent imens
Averea uriaşă adunată de fostul Comisar Şef al Gărzii Financiare Bucureşti
Ratko Mladici, evacuat din sala de judecată de la Haga
Pe vremea mea nota 10 nu se dădea la oricine
era chiar teoria că nota asta aparţine lui Dumnezeu
Noi întreruperi la furnizarea apei curente
Succese ale elevilor botoşăneni la Gura Humorului
Vlăstarele ofilite ale democraţiei
Ioan Rotundu
Urmând logica prefectului Roman
Ioan Rotundu
Caricatura zilei
PSD-iştii botoşăneni se ascund după deget
Comasarea terenurilor ar scoate agricultura din inerţie
Ancheta privind dispariţia materialele de construcţii de la Dorohoi este aproape de final
Zeci de dorohoieni au luat cu asalt biroul prefectului
Elena Câşlaru, singura botoşăneană cu zece la Bac
IŞJ Botoşani va analiza şi evaluările elevilor de gimnaziu
Banii pentru tratament în străinătate vor fi obţinuţi mai uşor
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog