Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Editorial
Horoscop
Umor
Comentarii
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
15541
De la 07 Ianuarie 2003
112992976

Botoşani: Pensionarii s-au revoltat pe măsurile USL-iste

  • 4 July 2014, 23:00

ei au reclamat la prefect că nu este corect să se plătească CAS şi impozit pe pensie Coplata serviciilor medicale, neacceptarea biletelor de călătorie de către transportatori, introducerea plăţii pentru biletele de tratament sunt câteva dintre problemele ridicate de reprezentanţii structurilor sindicale ale pensionarilor din Botoşani într-o întâlnire cu prefectul judeţului.
Liderii pensionarilor au semnalat prefectului că sunt nevoiţi să plătească pentru multe servicii medicale ce devin, din această cauză, inaccesibile. S-au făcut referiri la procedurile Spitalului de Recuperare „Sf. Gheorghe”, la serviciile stomatologice şi oftalmologice.
Fiind cotizanţi la sistemul asigurărilor de sănătate, vârstnicii consideră nejustificată introducerea coplăţii. Maria Paraschiv, preşedintele Sindicatului Judeţean al Pensionarilor, a subliniat că de la an la an scade numărul biletelor de tratament puse la dispoziţie prin ministerul muncii şi se introduc noi criterii şi proceduri pentru selectarea beneficiarilor. Reprezentantul medicilor pensionari a arătat că nu este corect să se plătească CAS şi impozit pe pensie.
„Există o categorie de pensionari care nu plăteşte CAS, şi mă refer la magistraţi. Iar noi, după 30-40 de ani de activitate medicală trebuie să plătim. Este nefiresc”, a explicat medicul Gheorghe Avram.
Gheorghe Prăjinaru a atras atenţia asupra faptului că în acest an biletele de tratament pentru veteranii de război trebuie plătite cu 50% din pensia beneficiarului, dar şi că biletele de călătorie cu mijloace auto nu mai sunt acceptate pentru veterani sau văduvele acestora, dacă aceştia pleacă dintr-o localitate ce are staţie CFR.
„Cunosc multe dintre problemele ridicate de liderii pensionarilor pentru că le-am întâlnit inclusiv la mine în familie. Vom căuta soluţii pe plan judeţean, iar acolo unde se va impune, vom solicita modificări legislative atât autorităţilor centrale cât şi parlamentarilor de Botoşani”, a fost concluzia prefectului Adrian Constantinescu după întâlnirea cu sindicaliştii pensionari. (Lavinia Preda)
1.09.2012

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.

Foamea de bani a USL naşte idioţenii
Blestemul ruşinii sau ruşinea de a fi botoşănean
Bancul zilei: Un motiv de divorţ
Horoscopul zilei
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă