Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Editorial
Social
Horoscop
Umor
Reportaje
Anchete
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
17425
De la 07 Ianuarie 2003
123749095

La Botoşani

Se vrea constituirea unui Forum Cultural

  • Ioan Rotundu
  • 9 July 2021, 21:54

Joi, 8 iulie a.c., la sediul Editurii Agata din Botoşani s-au strâns câteva persoane implicate în acte culturale diferite. Este vorba de Ion Istrate – directorul Editurii Agata (foto), Dorina Rodu – directorul Editurii Arena Cărţii şi a revistei literare cu acelaşi nume, Mihai Cornaci – cunoscut colecţionar filatelic şi numismatic, bibliotecar la Biblioteca „Mihai Eminescu” Botoşani, prof. Silvia Lazarovici – autoarea valoroasei lucrări de tip dicţionar intitulată „Scriitori şi publicişti botoşăneni”, prof. Elena Condrei – directorul Editurii Geea, Gheorghe Median – istoric pensionar, eleva poetă cu pseudonimul literar Mariieva A. Dimitreva, pe numele real Maria Roşu şi subsemnatul.
Scopul întâlnirii a fost să se pună bazele unui Forum Cultural reprezentativ la nivel de municipiu care să permită punerea în valoare a bogatului tezaur cultural al judeţului şi municipiului Botoşani dar şi pentru a se purta un dialog constructiv cu reprezentanţii administraţiei publice locale.
S-a constatat că tagma scriitorimii botoşănene este extrem de disipată de orgoliile unor poeţi şi scriitori, unii valoroşi, alţii de valoare îndoielnică. Există gruparea de poeţi şi scriitori consacraţi, unii membri ai Uniunii Scriitorilor din România, adunaţi în jurul revistei Hiperyon, .
O altă grupare s-a constituit în Societatea Scriitorilor Botoşăneni condusă de scriitorul octogenar Ovidiu Chelariu şi care publică la revista literară Memento Mori. Apoi avem gruparea care gravitează în jurul lui Ion Istrate şi Dorinei Rodu care susţin revistele literare Luceafărul.net, Luceafărul de seară şi Arena Cărţii care şi-a propus să publice noile talente literare. .
S-a mai constatat nevoia înfiinţării unui cenaclu literar la care să participe scriitorii şi poeţii consacraţi care să joace rol de critici literari şi de îndrumare a tinerilor talente. .
Pentru început,m la Forum si-au anunţat aderarea peste zece asociaţii culturale, dar în afară de dialog nu s-a stabilit nimic concret. .
Cultura botoşăneană se află în cădere liberă, principalii vinovaţi fiind toţi cei care activează cultural pentru că nu şi-au unit forţele pentru a deveni o singură voce, una puternică, care să-i oprească pe politicienii noştri să continue demolarea culturii autohtone. .

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.

Bancul săptămânii: Din cultura poliţiştilor
Horoscopul săptămânii 5 - 11 iulie 2021
Liberalii au votat pentru continuitatea „penali în funcţii publice”
Ioan Rotundu
Catrenul săptămânii
Ioan Mamaische
Surpriza comisarului şef Harabulă făcută poliţiştilor de la Stânca
Ioan Rotundu
Cum a devenit vameşul Chelariu falsul avocat al colegului Hreapcă
Ioan Rotundu
Urmăriţi acest reportaj: Emoţiontă lecţie de patriotism moldovenesc
Poliţistul Afrăsânei, supra numit „Tata hoţilor” nu-şi dezminte renumele
Ioan Rotundu
Procurorul de caz pare să nu cunoască dosarul de furt din locuinţa lui Luchian
Ioan Rotundu
O nouă muşamalizare na unui caz de violenţă asupra copiilor
Ioan Rotundu
Conțac, drumurile și cultura
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog