Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Cultură
Infracţiuni
Economic
Fapt divers
Editorial
Învăţământ
Sănătate
Administraţie
Social
Horoscop
Ofertă de afaceri
Umor
Gastronomie
Decese
Comentarii
Proverbe şi...
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
16413
De la 07 Ianuarie 2003
112806639

Se pregăteşte mazilirea lui Câmpanu

  • 4 June 2007, 23:00

Vineri, săptămâna trecută, şeful liberalilor botoşăneni, deputatul Liviu Câmpanu, s-a oţărât la conducerea centrală a partidului. Câmpanu a acuzat conducerea PNL şi Guvernul Tăriceanu de incompetenţă politică şi managerială, de demagogie, de asociere în jurul unor interese mafiote ale grupărilor liberale şi de ignorare a promisiunilor electorale. Pe fond, Câmpanu are dreptate. Absolut toate afirmaţiile sale, de fapt acuzaţii aduse conducerii centrale a partidului, sunt pline de adevăr. Dar, prin comportamentul său politic, prin delimitarea sa de poziţia partidului şi a Guvernului Tăriceanu, el s-a situat în afara partidului, a prevederilor statutare. Aşa că, de la nivel central s-au lansat către Botoşani semnale cum că deputatul Câmpanu nu mai este agreat ca preşedinte al PNL Botoşani.
De fapt, Câmpanu a fost tolerat în partid, el fiind singurul parlamentar PNL de Botoşani care nu s-a alăturat PLD-ului şi care a profitat de pe urma poziţiei sale. Dintr-un lider politic aproape necunoscut judeţului, în urma trecerii lui Ţâbuleac în barca PLD-ului, Câmpanu a fost brusc propulsat în fruntea partidului. Numai că ascendenţa sa politică n-a contribuit şi la întărirea poziţiei PNL-ului pe eşichierul politic botoşănean. Dimpotrivă, au fost şi sunt multe vocile care-l acuză de oportunism politic, de incapacitatea de a înţelege mecanismul care domină viaţa politică botoşăneană. Ori, toate aceste aspecte au fost înţelese de liderii naţionali ai PNL, după ce-au vizitat Botoşanii.
Miniştrii Nicolaescu, Adomniţei, Orban, Dobre au venit rând pe rând la Botoşani. Cu o imagine despre Câmpanu formată prin birourile PNL de la Bucureşti, ei au rămas profund dezamăgiţi de imaginea proastă pe care Câmpanu o are în mediul politic şi electoral de la Botoşani. Unii dintre ei au căzut în capcana de a face o serie de promisiuni, cum a fost cazul ministrului Orban. După ce-au înţeles realitatea de la Botoşani, au bătut în retragere. Adică şi-au anulat promisiunile. Atât ministrul Orban cât şi Dobre, pe lângă contactul politic cu PNL Botoşani, au mai avut şi alte contacte, mult mai discrete. Şi Orban şi Dobre i-au solicitat lui Dinu Secrieru să revină în PNL. Ei şi-au dat seama că o menţinere a lui Câmpanu în fruntea PNL Botoşani ar însemna ca la alegerile de la anul liberalii să-şi asume un mare risc politic, ceea ce nu-şi pot permite.
Unul dintre cei mai radicali lideri liberali veniţi de la Centru pare să fi fost Orban. El a recunoscut faţă de liberalii pe care încă-i mai consideră de încredere, şi cu care s-a întâlnit la Botoşani, că s-a greşit când, de la Bucureşti, s-a acordat credit politic lui Ţâbuleac şi grupării sale, în defavoarea grupării lui Dinu Secrieru.
Cam târziu au aflat şefii lui Câmpanu de la Bucureşti că el aparţine unei etnii care fac nunţile joia, cum a fost şi nunta acestuia, şi că astfel de persoane, când au puterea în mână, sunt în stare să-şi împuşte mai întâi tatăl. Cert este că cererea lui Câmpanu ca prefectul Roman să fie schimbat din funcţie nici n-a fost luată în seamă de şefii săi de la Bucureşti.
Din informaţiile ce le posed, se pare că Dinu Secrieru ar accepta să revină în fruntea PNL Botoşani. Formula ar fi una simplă. PNL Bucureşti, conform statutului, dizolvă organizaţia PNL Botoşani şi numeşte un interimar în persoana lui Dinu Secrieru. Dar şi Secrieru pare să fi pus unele condiţii. El ştie că atâta vreme cât în PNL Botoşani vor mai avea un cuvânt de spus Gheorghe Ciubotaru şi Cornel Popescu, viaţa de partid nu va fi una liniştită. Se vehiculează informaţia că Secrieru ar fi acceptat întoarcerea în PNL, dar fără cei doi, dorinţă ce nu i-a fost respinsă, şefii de la Bucureşti fiind sătui de mofturile celor doi.
Pentru că Tăriceanu are de făcut faţă moţiunii de cenzură introdusă în Parlament de PD, problema PNL Botoşani rămâne în aşteptare, însă nu pentru mult timp. (Ioan Rotundu)

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.

Comentariu la comentarii (CXIII)
(Ioan Rotundu)
Sărbătoare de Ziua Mondială a Mediului
APM a demarat programul „Seceta”
Încă zece Centre de Documentare şi Informare în judeţ
Cercetat pentru uz ilegal de armă
Trei copii alungaţi de acasă de propriul tată
Nu „Cedează trecerea”
S-a spânzurat din dragoste
Personalul din spital instruit cu privire la igienă şi curăţenie
Ciuştea se plânge de şicanele primarilor PSD
Conţac a dat în judecată statul român, cu prefectul alături
Mihai sare în ajutor Ansamblului Folcloric „Balada”
Egner vine cu noi propuneri trăsnite
Guralic deplânge soarta abonaţilor E.ON
Municipalitatea începe dezinsecţia zonelor publice
Conţac pledează pentru menţinerea Pieţei Griviţa
Autorităţile locale au luat drumul Italiei
Horoscop
Şniţel picant
Cum recunosc ruşii un spion american
Citate din literatura spaniolă
Câte puţin din toate, să ajungă la toţi
Românul şi aşteptarea
Un Buhăianu fără morală, fără principii
Ioan Rotundu
Dumnezeu să-l ierte pe Liviu Manole!
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă