Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Infracţiuni
Anunţuri
Fapt divers
Editorial
Învăţământ
Administraţie
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Ofertă de afaceri
Umor
Mondene
Gastronomie
Comentarii
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
12891
De la 07 Ianuarie 2003
114842523

Grave nereguli la DGASPC Botoşani pe vremea Angelei Curelaru

  • legume şi fructe achiziţionate la mult peste preţul pieţei
  • nerespectarea normativelor de consum la întocmirea meniurilor şi stabilirea necesarului de alimente
  • 4 June 2009, 23:00

Finalizarea acţiunii de audit la Direcţia Generală de Asistenţă Socială pentru Protecţia Copilului Botoşani a scos la iveală destule nereguli, stârnind nemulţumirea conducerii Consiliului Judeţean. Şeful CJ Botoşani, Mihai Ţâbuleac precizează că acţiunea s-a desfăşurat în două planuri, unul referitor la acele obiective pentru tematica de audit ad- hoc, legată de management şi care a fost retras fiindcă fosta directoare Angela Curelaru (foto) a înţeles să facă pasul înapoi, retrăgându-se din funcţie, iar alta privind eficienţa şi eficacitatea gestionării bunurilor materiale la unităţi subordonate din domeniul protecţiei copilului.
„Din materialul ce a fost finalizat rezultă că sunt foarte multe deficienţe pentru că acţiunea de audit a vizat activitatea desfăşurată pe ultimul an, când instituţia a fost condusă de doamna Curelaru. O ploaie de deficienţe, cele mai grave se referă la modul în care s-au desfăşurat inventarierea, achiziţiile directe. Aprovizionarea cu alimente la Centrul de Plasament Prietenia şi modul Lizuca s-a efectuat fără a se urmări stocurile. Nu toate bunurile care intră în gestiunea unităţii se recepţionează de către Comisia de recepţie. Cum este cazul medicamentelor la Centrul de plasament Sf. Spiridon Botoşani ce sunt recepţionate de cadrele medicale de serviciu”, a precizat Mihai Ţâbuleac, dând ca exemplu şi preţul cu care s-au achiziţionat legumele şi fructele pentru sezonul de iarnă de la SC Petrom SRL care era mult mai mare decât cel practicat pe piaţă. Mai mult, achiziţionarea s-a făcut direct, fără a exista vreo ofertă de preţuri.
„În această operaţiune, fosta directoare s-a implicat direct şi s-ar părea că există şi o legătură de rudenie între patron şi dumneaei. Audit-ul doar constată aceste nereguli. În momentul de faţă se întocmeşte programul de măsuri ce trebuiesc adoptate de către organele competente, respectiv conducătorul DGASPC. Vizavi de constatările făcute, măsurile vor fi de natura stabilirii răspunderii materiale pentru prejudicii, în cazul funcţionarilor publici se vor emite decizii de imputare, iar în cel al personalului contractual se vor încasa direct sumele respective sau vor fi pornite acţiuni în Justiţie. De asemenea sunt şi măsuri de natura aplicării sancţiunilor disciplinare”, a subliniat preşedintele CJ.
La ora actuală se fac demersurile pentru organizarea concursului de desemnare a unui nou conducător al DGASPC Botoşani, deocamdată singurul candidat fiind Liviu Rădăşanu. În ce o priveşte pe fosta directoare, Angela Curelaru, care în prezent ocupă funcţia de şef serviciu monitorizare, Mihai Ţâbuleac atrage atenţia că toate deficienţele nu îi aparţin doar ei, ci şi altor angajaţi din cadrul instituţiei.
„Vom analiza dacă vizavi de deficienţele găsite doamna Curelaru trebuie sancţionată disciplinar sau nu. Până în prezent nu i s-a aplicat nicio sancţiune. În urma discuţiilor pe care le-am purtat, dumneaei a făcut pasul în spate din iniţiativă proprie”, a mai spus Mihai Ţâbuleac, adăugând că mai sunt şi alte nereguli care l-au supărat foarte mult. Anume, nerespectarea normativelor de consum la întocmirea meniurilor şi stabilirea necesarului de alimente, neasigurându-se proporţionalitate între grupele şi subgrupele alimentare, atât la Centrul Prietenia, Modul Lizuca şi la Centrul Sf. Spiridon. Totodată, eliberarea din magazie a unor alimente ce nu se regăsesc în meniul zilei, a unor materiale care nu se justifică a fi necesare. „Sunt lucruri, foarte, foarte grave, să bagi mâna în hrana copiilor şi a bătrânilor”, a concluzionat Mihai Ţâbuleac. (Eliza Sofian)

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.

Cu căruţa, tropa-trop, pe drumul spre iad
Comentariul comentariilor LXL
(Ioan Rotundu)
Absolvenţii claselor a VIII-a din Frumuşica, interesaţi de Grupul Şcolar din Flămânzi
Horoscop
Supă cremă de roşii cu gin
Dilema lui Ion
Kangoo fitness, o nouă formă de aerobic ultra eficientă
Noul grafic de circulaţie al tramvaielor
Mica publicitate
Cea mai mică rată lunară la Prima Casă este de 340 euro. Tot este mult !
Partidele parlamentare de opoziţie ar putea câştiga alegerile parlamentare
Crimele comuniştilor ies la iveală
Actorii botoşăneni îşi vor da reciproc la gioale
Alt dosar, aceeaşi „mâncare de peşte”!
Codreanu este supărat pe şeful Vadim
Eforturi susţinute pentru leafa angajaţilor de la DGASPC
Grenadă de mână descoperită de un elev în curtea unei şcoli
Călăritul băncilor „costă” 200 lei
Peste 700 poliţişti botoşăneni vor veghea la europarlamentare
Pompierii sunt pregătiţi pentru situaţiile de urgenţă de pe parcursul alegerilor
Tare-n tată!
Ioan Rotundu
La Spitalul judeţean bolnavii sunt puşi să plătească analizele medicale şi radiografiile
Program de orientare şi consiliere profesională pentru elevi
În sfârşit, PSD-ul a găsit post de şef şi pentru Zarug
S-a declanşat bătălia pentru titulul de “Elevul anului”
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă